forum da taban olmus......bence artık bırakın herkes buraya yazsın....hale bak
Printable View
forum da taban olmus......bence artık bırakın herkes buraya yazsın....hale bak
eğitimde 20-30 yıl geriye götürdü bu iktidar..bu siyasal islamcı zihniyet muhalefetin zavallıca politikaları ve halktaki kamplaşmayı da kullanarak istediği despotluğu yapmaya devam ediyor..
"ekran açılmaması" ne demek ?? "muhakkak imam hatip lisesi tercihi zorunlu olması" ne demek ?? ülke böyle saçmalıkları duymamıştı ama artık bu zulüm ne yazk ki sıradan bir şey oldu.. evet bu bir zulümdür..
ülkenin geleceği mahvediliyor.. ve herkes uyuyor..
viopla alakası ?? yılalrdır konuşuluyor yapısal reform.. katmadeğerli üretim.. işte bunları sağlayacak şey nitelikli eğitim.. ve eğitim ülkede yokediliyor keyfi ve ideolojik hamlelerle..
---------------------alıntı
"Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemleri e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıldı. Kılavuzda yer alan bir takım bilgiler kafaları karıştırdı. Kılavuzda; LGS'de derecelik alan ve ilk 120 bine giren öğrencilerin de imam hatip lisesi ve meslek lisesi tercihi yapmaları zorunlu olduğu yazıldı. 5 tercih hakkı olan ancak imam hatip lisesi tercihi yapmayan öğrencinin, nitelikli okul olarak adlandırılan ve sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacağı da belirtildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...-oldu-2497305/
eskiyemi dönüyoruz? çay a zam gelecek yok sat. sigara ya zam gelecek yok sat.. sanırım böyle giderse bu günleride göreceğiz
Ak parti/elitaş: Akp, mhp ve chp isterse erken yerel seçim mümkün- bloomberg ht
yok satmıyorum..satıyorum zaten ama normalde aylık satışım zaten 1000-1250 arası ..çaykurla ona göre sozleşmem var..1000-1250 kg arasını özel iskontolu alıyorum...fazlasında özel iskonto yok sadece haziran kotasından 1250 kg faydalandım temmuz kotasından da 1250 faydalandım üstünü iskontosuz aldım...senede 3 defa kota ya girmeme hakkım var..onlardan da faydalancagım..aynı şeyler procter and gamble içinde geçerli gecen ay %20 fiyat arttı ..( fairy ,pantene, ariel ,head and sholders,alo ace vs vs .) lever %25 yaptı..( omo ,cif elidor, knor ,domestos vsvs ) hepsinin kartını geçtim ...bir tek sorun bunların ödemeleri geldiginde ödemesini yapmak ..ama aşagı yukarı bugünleri bekledigim için 2,30-280,3,40-3,80 lerden baya bir dolar stoklamıştım..artık sıkıştıgım noktada dolarları bozacagım ..
Enka , ekgyo , kchol vb birçok iskontolu gözüken senetleri satıp, tepelerinden dönen thyao ve krdmd gibi senetleri alan ‘emeklilik fonları ‘ neyin peşinde anlamış değilim !! (Son 1 aylık takaslarda )
Zor durumdaki akıllı telefon üreticisi HTC, Tayvan'da bin 500 kişi işten çıkarıyor
Akıllı telefon üreticisi HTC, Tayvan'daki üretim birimindeki işgücünün
yaklaşık dörtte birini işten çıkarmayı planlıyor.
Dünya genelinde satılan her 10 akıllı telefondan birini satan Tayvanlı
şirketin Apple, Samsung Electronics Co ve Çin rakipleriyle olan
rekabetinde pazar payında düşüş yaşadığı belirtildi.
HTC, bin 500 işçiyi işten çıkaracağını bildirdi. Bu, şirket verilere göre,
Haziran ayından itibaren dünya genelinde istihdam edilen 6.450
personelin yaklaşık dörtte birini temsil ediyor.
bir ekonomist degilim fakat türkiye de dönem dönem 10-15 yıllık periyotlarda birşeylerden para kazanıldı...60-70 li yıllarda sanayici para kazanıyordu...80 li yıllarda ticaret yapanlar para kazanıyordu..90 lı yıllarda paradan para kazanıldı faiz döviz vs 2000 li yıllarda gayrimenkul..şimdi bizim öncelikli neden para kazanılacak onu kestirmemiz lazım..enflasyonist ortamda yani son gidişata bakılırsa ticaret sanki karlı olacak gibi gösteriyor..çünkü fiyatlar arttıkça sermayemde ciddi bir yükseliş oldu..ama ben bunun sürekliligi olabilcegini düşünmüyorm..şu an için öyle çünkü eski fiyatlı mal alabildigim için ciddi para kazandım gözüküyor kagıt üzerinde..eskiler anlatıyordu..çiçek yağı sipariş verildikten sonra , mal depoya giresiye kadar 3 kere zamn geliyordu deniliyor..ama ticaret te ben halen ışık görmüyorum uzun vadede ..sizce bu önümüzde ki 10-15 yıl da ne ön plana çıkar..onu araştırmak en önemlisi..
Elitaş: AK Parti, CHP ve MHP'nin yerel seçimlerin erkene alınması konusunda uzlaşması gerekiyor
Habertürk gazetesi internet sitesinde yayınlanan habere göre; AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yerel seçimlerin erkene alınabileceği iddialarına ilişkin konuştu. Elitaş, "AK Parti, CHP ve MHP'nin bu konuda uzlaşması gerekiyor. Bizim gündemimizde yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Milliyetçi Hareket Partisi de böyle bir şeyin olmadığını ifade etti ama diğer siyasi partiler böyle bir beyanda bulunursa yetkili kurullar değerlendirme yapar." dedi.
'18 TEMMUZ GECESİ OHAL KALKMIŞ OLUR'
OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmaları için de görüşlerini açıklayan Elitaş, normal şartlar altında, 18 Temmuz'da, yeni kurulan hükümetin OHAL'in devamı ile ilgili bir tezkere göndermemesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin OHAL'i uzatma yetkisi olmadığını vurguladı. Mustafa Elitaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı 8 Temmuz'da yemin ettiği takdirde yeni sisteme başlamış oluyoruz. Eski hükümet bitiyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı eğer böyle bir tezkere gönderirse Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu görüşür, uzatıp uzatmama konusunda kararını beyan eder. Aldığımız izlenim; Sayın Cumhurbaşkanının böyle bir irade beyanında bulunmayacağını görüyoruz. Bu açından '18 Temmuz gecesi OHAL kalkmış olacak' diye düşünüyoruz'' dedi.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.haberturk.com/son-dakika-...lamasi-2041615
TUFE beklenti anketleri 0.82 ile 2.04 arasında değişiyor. Bakalım nasıl gelecek.
Kahraman: "Yerel seçimler öne alınmaz, Anayasaya göre de uygun değil"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, veda turları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı makamında ziyaret etti. Anı defterini imzaladıktan sonra gazetecilerin erken seçim iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kahraman, "Öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil" dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman veda ziyaretleri kapsamında İstanbul Valiliği'nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Kahraman, Saraçhane'deki İBB binası önünde tören mangasıyla karşılandı. Kahraman, İBB anı defterini doldurarak yazdıklarını basın mensuplarıyla paylaştı. Kahraman, anı defterini imzaladıktan sonra İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile makamında görüştü.
İBB anı defterine yazdıklarını okuyan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Beyi ziyarete geldim. Daha önceki tecrübeleri ve şahsiyetli yapısıyla bir dünya incisi olan İstanbul'umuza büyük katkıları olacağına inanıyorum. Kendisini, şahsında mesai arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.
Gazetecilerin erken seçim iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kahraman, "Yerel seçimler öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil. Seçimlerin yapılacağı tarih hakkında daha önceden anayasa da hüküm var. Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimlerde var. Zaten geldi. Mart ayına ne kaldı? O üç ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Onun ayrı bir formüllerini ararlar mı? Bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok. Her seçimin zamanında olması gerektiğine inanırım. Bu erken seçiminde doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. İnşallah" dedi.
Son 10 yılda gördüğüm en saçma piyasa hareketleri
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bide vergi ile oynamışlar
https://m.mynet.com/tiryakiler-dikka...-finans-178970
topik muhabbet olunca hiç çekilmiyor. arada oynamakta lazım değilmi ama:) hadi bakalım
https://www.youtube.com/watch?v=_hXrdmKZflg
Demans son zamanlarda googlede en cok arananlardan biriymiş
Nerden biliyorsun? Pozisyonum yok. Ayrıca kahvehane değil burası bu ne samimiyet? Cıvık cıvık. Git başkalarına yap teklifsiz konuşmanı. Hadi
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sorunun cevabı...
Soyle açıklanabilir.
Girişimci ruhu dersek makul olur.
Mesala ilk drone mağazasını acabilirsin
Mesela elon un tir şeklindeki üzeri güneş paneli olan kendi elektriğini üreten ve bununla giden içindeki cihazları çalıştıran evi yapabilirsin.
Ayrıca sermaye artması kazanç değildir
Çünkü ona dokunamazsın.
Dokunursan bulunduğun iş çöker.
Sadece yaptığın ise gore paranı korumaktır. Tek etkisi ciro olur o da daha büyük kredi kullanmanın kapısını acar
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün pastalarda çıkmadı ne hikmetse
https://www.youtube.com/watch?v=z9b6G2S6Jdc bizde de kedı kopek bırıncı oluyor bastakı dansı seyredın muhtesem
son zamanlarda çok sayıda kzımız oğlumuzun kaybolması sonra ölmüş halde bulunmaları kalbimin derinliklerinde çok büyük sızıya neden oluyor
yüreğim daralıyor isyan edesim geliyor.
Elim klavyeye gidipte o güzel çocuklar için birşeyler yazmakta zorlanıyorum.
Onları öldürenlere bağırıp çağıramıyor küfür edemiyorum.
insan denen mahluk ne kadar acımasız ne kadar kötü ne kadar vahşi bir yaratık diye düşünüyorum.
leylayı yaratan onu öldüreni neden yaratır diyorum. BONCUK GÖZLÜ ŞİRİN Mİ ŞİRİN YÜZLERİNDE GÜLÜCÜKELR EKSİK olmayan LeylalaRınölümüne müsade ederken ne ile sınamaktır insanları.
amacı nedir diye soruyorum kendime. Ama mantıklı hiçbir neden bulamıyorum.
söylenecek hiç bir nedende leylaların ölümüne/ölüm şekline benim isyanımı engelleyemez.
...00:00...
http://i.hizliresim.com/NDAQ8N.png
Palanın adamı iş başında.
Yolunacak piliç kalmadı.
Abiler bu iş çığrından çıktı bidefadan bişey olmaz diyenler ve onları hala destekleyenler İnşallah rahat uyuyamazlar geçen gün sordum aynaya bakıp ben dürüstmüyüm diyobiliyormusun diye bidaha soruyorum aynaya bakın ve ben dürüstmüyüm diye sorun
Şu ohal kalkıyorsa kalksın, polisler iyice azıttı. Mahallede yaşlı kadını darp ederek karakola götürdüler. Mahalleli tepki gösterince kibarlaştılar. Gece gece vicdanımı sorgulamak zorunda kaldım. Polis iyice vicdansız olmuş. İnsanlıktan çıkmışlar.
Surekli hayvanlara şiddet cocuklara tecavüz haberleri geliyor.
Noldu bu ülkeye boyle :s
Yarın çok kişi terse yatar YTD
YARIN ÇOK GADDARCA HAREKET BEKLİYORUM YTD
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni kabinede ekonominin başına geçeceği iddia edilen Prof. Dr. Daron Acemoğlu, kendisiyle böyle bir konu hakkında temasa geçilmediğini söyledi.........
..........Bir IMF programının yardımcı olabileceğini düşünüyorum, ama sadece kısa vadede değil orta vadede düşünmemiz gerekiyor.
https://odatv.com/bir-imf-programini...-03071852.html
Adam kardesim siz deli misiniz kafayi mi yediniz boyle bir sey mumkun olabilir mi diyormus
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cussss enflasyon cussss
ohaaa TÜFE %2,61 artmış...