50-60 milyon dolar o zamanlar yapılan yatırım diye biliyorum.. 250-300 milyon en az.. 125 milyon güncel satış değeri diyor ..
Printable View
50-60 milyon dolar o zamanlar yapılan yatırım diye biliyorum.. 250-300 milyon en az.. 125 milyon güncel satış değeri diyor ..
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz'un 05.03.2019 tarihli toplantısında :
Hindistan'da kurulu bağlı ortaklığımız Soktas India Private Limited'in tamamı ödenmiş 1.130.905.530 Hint Rupisi sermayesinin %100'ünü temsil eden Şirketimize ait payların, 1.650.000.000 Hint Rupisi (bugün itibariyle 125.6 milyon TL eşdeğeri) Şirket Değeri üzerinden Kapanış Günü itibariyle düzenlenecek ve sınırlı bağımsız denetimden geçecek finansal tablolar üzerinden finansal borçluluk, işletme sermayesi değişiklikleri gibi üzerinde anlaşılmış ayarlamalardan ve kapanış şartlarının yerine getirilmesinden sonra hesaplanacak hisse değeri üzerinden Hindistan merkezli Aditya Birla Grubu şirketlerinden Grasim Industries Limited'e satılmasına ve söz konusu bağlı ortaklık hisselerinin satışından elde edilecek fonun en az %90'ının fonun elde edilme tarihinden itibaren bir ay içinde her türlü muvazaadan ari bir şekilde şirketin finansal yapısının güçlendirilmesini teminen nakdi banka kredilerinin ödenmesine yönelik olarak kullanılmasına,
Söz konusu satış işlemiyle ilgili olarak Grasim Industries Limited ile düzenlenecek Hisse Satış Sözleşmesi (Share Purchase Agreement)'in onaylanmasına,
Bu çerçevede gerekli ve faydalı her türlü işlem, ilan ve duyuruları yapılmasına,
oybirliği ile karar verilmiştir.
Yukarıda detayları verilen "Finansal Duran Varlık" satışı ve devri işlemlerinin toplam tutarı Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 "Önemli Nitelikteki İşlemlere ilişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği (SPK II-23.1 Tebliği) çerçevesinde önemli nitelikte işlemler kapsamına girmekle birlikte, Şirketimizin mali yapısının güçlendirilmesini teminen, söz konusu bağlı ortaklık hisselerinin satışından elde edilecek fonun en az %90'ının fonun elde edilme tarihinden itibaren bir ay içinde her türlü muvazaadan ari bir şekilde nakdi banka kredilerinin ödenmesine yönelik olarak kullanılacak olması ve satışın ilişkili taraflara mal varlığı devri niteliğinde olmaması nedenleriyle, Tebliğ hükümleri çerçevesinde ayrılma hakkı doğmayacaktır.
Hisse değeri, 1.650.000.000 Hint Rupisi (bugün itibariyle 125.6 milyon TL eşdeğeri) Şirket Değeri üzerinden 30-45 gün içinde tamamlanması beklenen Kapanış Günü itibariyle düzenlenecek ve sınırlı bağımsız denetimden geçecek finansal tablolar üzerinden finansal borçluluk, işletme sermayesi değişiklikleri gibi üzerinde anlaşılmış ayarlamalardan ve kapanış şartlarının yerine getirilmesinden sonra hesaplanacaktır. Söz konusu bağlı ortaklığımızın 30.09.2018 itibariyle bağımsız denetimden geçmemiş mali tabloları üzerinden hesaplanan geçici hisse değeri 97.4 milyon TL'dir.
Söz konusu hisse satışı sonrasında Grup konsolide finansal borçluluğunun yaklaşık 115 milyon TL eşdeğeri azalması ve finansal giderlerde de önemli ölçüde düşüş beklenmektedir.
Bu açıklamada bahsi geçen bağlı ortaklık hisselerinin satışına ilişkin Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından daha önce 26.02.2019 tarihli karar ile SPK'nın II-15.1 Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesi kararı verilmiştir. Söz konusu erteleme kararı, sürecin olumsuz etkilenme olasılığı dolayısıyla ve Şirketimizin, bağlı ortaklığımızın ve dolayısıyla ortaklarımızın meşru çıkarlarının zarar görmemesi için SPK Tebliğleri çerçevesinde alınmış olup, erteleme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz işbu açıklama yapılmaktadır.
45 Milyon dolar zaten tesvik idi Hindistan.Sanki kendi cebinden yatirim yapmis :kahkah:
Var bir dumen bunda :ok:
Hisse değeri, 1.650.000.000 Hint Rupisi (bugün itibariyle 125.6 milyon TL eşdeğeri) Şirket Değeri üzerinden 30-45 gün içinde tamamlanması beklenen Kapanış Günü itibariyle düzenlenecek ve sınırlı bağımsız denetimden geçecek finansal tablolar üzerinden finansal borçluluk, işletme sermayesi değişiklikleri gibi üzerinde anlaşılmış ayarlamalardan ve kapanış şartlarının yerine getirilmesinden sonra hesaplanacaktır
burada belki süpriz yapıp ilave değerleme ile satış rakamı artabilir,
haber önemli bugün bu habere rağmen açığa oynayan varsa yanmıştır bence.. uzun zamandır beklenen bir haber birde arsayı okutsalar en azından kar açıklamaya başlarlar bilancolarda
Pasta takas vs grafik paylaşabilecek var mı?
Twitter'da biri kademe analizi paylaşmış, mal pazarlandığını düşünüyor. Bu yorumu o kademelerden nasıl yapıyor anlamadım, birisi olan biteni süpürmüş olarak görüyorum ben. Ayakları yere basmayan yorumlar başladı. Aracı kurum dağılımını görmeden, açık olup olmadığını bilmeden nasıl yazıyorlar bunu?
açığa satmıştır düşmesini bekliyordur :) malın nesi pazarlanacak dipte zaten.. 125 milyon nakit girecek finansalları düşecek.. tüm söktaşın %12,5 lık kısı imiş bu hindistan yaıtırımı.. şöyle düşününü % 12,5 luk kısmı 125 milyon eden şirketin tamamı ne kadar eder ? vede şu an bile 50 milyon pd var :)
Dediğiniz gibi piyasa değeri 50 milyon olan şirkete 125 milyon nakit girişi olacak. PD sinin 2,5 katı nakit girecek kasaya. Mal kaptıra okadar ciyaklamaz açıktan vurulmuştur her kimse :)
Beyni olan düşünür.Alıntı:
Çok fena mal/para çıkışı olmuş:
1.389.000 lot satış
54.000 lot alış.
Kademeler
Satış 1.42
Alış tavanı delemediği için 0,00
O 1,389,000 lot mecburen satış kademesinde. Kuyruk acısı böyle birşey olsa gerek. Tavanı delebilseler 1,389 alış olurdu :) 54.000 alışatakılmış 1,39 1,40 1,41 kademelerine sabah yazılan mallar süpürülürken yapılan işlem zaten.
Bedelli parasini buldular demekki bedelli yapabilir artik
SM-J200F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adam borcları kapayacağım diyor bedelli yapamazlar zaten çoğu senet onlarda ceplerinden cıkarmazlar.. ilk adımı attıar, şirketleri birleştirdiler , birde hindistanı sattılar 125 milyona, üstünede atıl arsaları okutsalar artık düzlüğe cıkarlar.. 150 milyon faiz ödemeyeceği zaman ne kadar kar yapabileceğini düşünün.. efeler çiftliğinede bişi demiyorum
855000 tavan alıcılı....
yılların acısı var bu kağıtta.. onca varlığın piyasa değeri bu değildi.. artık somut adımları atıyorlar..böyle devam ederse yıllık grafiklerdeki yeri bellidir.. jeton daha düşmedi çoğu kimsede
Dün bir ara 9 aylık bilançolara baktım. Tam rakamlar hatırlamıyorum ancak Hindistan fabrikasının varlık değeri 210 milyon civarı idi sanırım. 85 milyon civarıda borcu var. Satış bildiriminde mali tablolara göre 125 milyon nakit diyor. Borcu hariç 125 ise şirket değeri 210 milyona satılmış olabilir. Hindistanın borcu düşünce kalan 125 milyon. Hİndistanın borçlarıda gidince 200 milyon borç düşmesi olabilir diye düşünüyorum.
Şayet bu şirketin hiçbir açıklaması tam anlaşılır birşey değil. Çıkıp açık açık biz şirketi şu rakama sattık. Borçları şu şekilde diyen yok. MAli tablolara göre 125 milyon para gelecek diyorlar hala. Varlık değerinden borç çıkınca kalan rakam 125 gözüküyor.
Hadi hayırlısı. PD si 50 milyon olan şirketin borcunun yarısının azalması demek çok güzel şeyler demek.
asıl püf noktada şu ;
Satılan finansal duran varlığın, ortaklığımızın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki sermaye eliminasyonu sonrası özkaynaklarının Grubun kamuya son açıklanan finansal tablosundaki aktif toplamına oranı yaklaşık %12 olacağı hesaplanmaktadır.
yanlış mı yorumluyorum acaba 125 milyon luk net para girişi ve bu satılan şirketin değeri benim grup şirketleri içindeki payı % 12 .. % 12 bu kadarsa %100 ne kadar ?
Söktaş 2 gün üst üste tavan yapmış. İmkansızı başarmış ama topicte kimse yok. Herhalde kağıda inancı olan kimse kalmamış.
ASIL KONU SUDUR.BIR KEZ BIR ARKADAS YAZMIS BEN DE BELIRTEYIM ...
''Satılan finansal duran varlığın, ortaklığımızın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki sermaye eliminasyonu sonrası özkaynaklarının Grubun kamuya son açıklanan finansal tablosundaki aktif toplamına oranı yaklaşık %12 olacağı hesaplanmaktadır.''
BU SATIŞ ORTAKLIGIMIZIN SON MALI TABLOSUNDAKI AKTIF TOPLAMININ YUZDE 12'SINE TEKABUL EDER.....
YUZDE YUZUNU SIZ TAHMIN EDEBILIRSINIZ ARTIK..
KACA SATILMISTI?SATILAN RAKAM ORTAKLIGIN AKTIFLERININ YUZDE 12 SI DAHA DIYOR...TAMAMI MILYAR...BAKANLIK BUTCESI GIBI....
YENI UYANDILAR ............................
Sizi yanıltmak istemem fakat geçmiş yıl zararları ve finans giderleri toplamı 310 000 000tl
çok uzay hareketi beklemeyin derim. Bundan sonra şirket yapılandırılıp düzlüğe çıkacaktır. Birde elinde arsalar olması lazım.Bundan sonra sürdüreceği gelecek çok önemli. Daima kazananlardan olun...
yanıltıyorsun..kapa gonderılen acıklamadan spk dan daha ıyı bılıyorsun herhalde....
O rakamlar spk denetımınden de bagımsız denetımden de gecıyor.
Dupeduz yanıltıyorsun...
Bız dıyoruz sırketın aktıf toplamının yuzde 10 u 125 mılyon yuzde yuzu mılyar..bu acıklamayı kapta gorursun...hala gecmıs donem borcları dıyorsun..fınansman gıderı dıyorsun.o satıs nıye yapıldı haberın var mı?
GECMIS YIL ZARARLARINI ZATEN FINANSMAN GIDERI OLUSTURUYOR.IKISI ICICE GECMIS HABERIN VAR MI ?ONDANDA YOK.AMA BILGI OLMADAN MILLETI PANIGE IYI SEVKEDIYORSUN...
YARIN SENIN YUZUNDEN MILLET SATIP KACAR SONRADA KAGIT GIDERSE ALACAGIN AHLARI BEDDUALARI HESAPLADIN MI INANCIN VARSA?
...allahtan korkun..gunahtır.....colugunuz cocugunuz yok mu sızın.ah almayın yazıktır....
Dupeduz malı tablo okumayı bılmeden algı yaratıyorsun....ulan mılletın uc kurusu bu kadar mı degerlı be sızın ıcın...bılmıyorsan sus be kardesım..carı oran lıkıdıte oran duydun mu hayatında.
Yazıklar olsun ....
Arkadaslar sız boyle tıplere degıl kapa gelen habere bakın.ben degıl kapta yazıyor ...aktıf toplamının 10 da bırıdır bu satıs dıye.yaklasık 125 mılyon onda bırı.tamamını sız dusunun ve hepsı finansman gıderlerıneverecekler o yukten kurtulacaklarmıs.
Kapta yazıyor kap'ta.....
Şirket batik fazla da ümitlenmemek lazim elde patlayabilir aman dikkat
SM-J200F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özelden yazdım cevap göndermedin. Böyle tipler vs vs hakaret dolu şeyler yazdın.Herkes senin kadar profesyönel değil. Kap a gönderilen haberler , spk veya şirketlerin bilgilendirmeleri o kadar şeffaf ki. Bir çok hisse var haberleri verip hisse pazarlar. Ben dikkat edin dedim. Beni özellikle tanıyor gibi yazdın.
Yahu yazıyorsunuz da boş yazıyorsunuz, dolaşımda ne kadar hisse var bir bakın bakalım. Sonra gelen parayı hisse başına bölün, kağıdın yükselmesi çok normal fakat sonraki adımlar daha da yukarılara gidip gitmeyeceğinin göstergesi olacak. Yönetim son iki yılda çok büyük bir kıvraklık gösterdi daralan kredi pazarında kısa vadeli borç yükünü uzun vadeliye çevirerek. Bir de üzerine bu işlem gerçekleşti. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek. Bardağa boş tarafından bakmayın. Herkese bol kazançlar. Y.T.D.
Ha bu saatten sonra uyansan ne olur uyanmasan ne olur gecti borun treni sür eşşeği başka hisseye
Önemli olanda bu değilmi. Batmak ile batmamak arasındaki çizgide duran şirket batmama tarafına uzun bir adım attı. Bu hissede benim gibi senelerdir bekleyenlerin de umudu beklentisi bu idi. Şirketin önceki varlık değeri 600 milyon civarı idi. Son gönderimde 1 milyar değer koymuş kendine ve şuan 2 TL dahi olsa piyasa değeri 84 milyon olacak. Daha ne diyeli mdaha ne düşünelim.
Bide arsayı patlatsalar yeter
şirketin bu değerlemesindeki en önemli unsur önceki kap haberlerinde belirtildiği gibi söktaş dokuma ve tekstil grubunun birleşmesi bilanconun tek hale gelmesi oldu.. Aslında bunu bile o zaman fiyatlamalıydı..
Herseyin hayırlısı diyip susmak en iyisi ;)
a1 açıkta el atında batıralım şunu yoksa kagıdı aşagı verecek
Ben uzun uzun bakarım. Aylık ve haftalıkta düşen kanalı 1.80 olarak görürüm. Bugünkü hacimi görürüm. İnşallah bu hacimle kanal kırıldı derim. Açıkmış kapalıymış dahada bakmam. Böyle sığ tahtada açığa yüksek lot veren varsa mutlaka başka kurumda malı vardır. Yoksa yemez açığa yüksek mal vermek.
A1 kapital inşallah 3 tl den kapanır açığın :)
Vbts gelmemesi enteresan daha ne olması lazım
Geriye dönük baktım hacim rekoru kirmis gibi.Haftaya golden cross olma ihtimali yuksek.
HUAWEI TAG-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ınvestıng adlı sıteye gıren ve hısseyı adeta ovgu pazarına cevıren ınsanlar korkutuyor sadece.....aynı ovguler kelımesı kelımesıne de burada yazılmıs....korkutucu olanı bu...
yoksa sırketın son gelen haberıyle pıyasa degerı bellı oldu orada sorun yok....
anıden bu kadar ovme ne anlama gelıyor ....
haber geldıgı gun bunlar bellıydı bırsey yazmıyorlardı bugun yazmaya baslamıslar.burada da orada da aynı cumlelerle....
noktasına kadar aynı cumleler kurulmus heryerde...tek dusundugum budur...temelle ılgılı hıcbır sıkıntı yok..er gec ederını bulur temele gore