Deveye sormuşlar `boynun niye eğri ?` Nerem doğru ki demiş.
Printable View
Anlaşıldı jöleli bugün Garanti ve Halk`a girmiş satışları karşılıyor bakalım kim kimi düdükleyecek bu işin sonunda.
Vay arkadaş.Benim karikatür paylaşmamı beklemiş zıplamak için :oleyo:
https://i.resimyukle.xyz/M029Ja.png
Malı vermiştim şimdi ne yapayım dolarda bana pahalı geliyor. Hadi damat ver 125 baz puan faizi de millet dolar alanilsin. Yoksa borsa da zaten zarardayım. Nasıl da gidiyor yılan oğlu. Tabi bazılarının canı havuç dilimi çekiyor. Biz ne yapalım dolarsız..:(
halkb en yükseğinden %10 aşağıda yani eskinin seans tabanına ulaştı
Forumda çok söyledik kaşınmayın Dolar bu dolarda dolmazda diye hatta muhtar bizi fırçaladı forumda lakin görüyoruz ki kimse bizim dediklerimizi kaale alıp bizi fasulyeden saymıyor. Neyse her işte hayır vardır derler bakarsınız damat mamat fırsat verir siz kazançlı çıkarsınız.
Akşam tramp verir veriştirir bize.papazimda papazım.😆
Dolar/TL tekrar 4,83 üzerine yükseldi
Türkiye6 dakika önce (18.07.2018 14:46)
© Reuters. © Reuters.
Investing.com - Geçen hafta 4,9796 seviyesine yükselerek rekor kıran USD/TRY kuru, sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın TCMB’nin ilerleyen süreçte daha etkin olacağını açıklaması ile 4,78 seviyesine geriledi. Kurdaki bu düşüş kısa süreli oldu ve rekor sonrasında 4,80-4,86 aralığında fiyatlama yaşandı.
Dün günün 2. yarısında Fed Başkanı Powell’ın dolar pozitif açıklamalarına karşın kur 4,77 seviyesine geriledi ve TL, dolar karşısında en iyi performansı gösteren gelişen ülke parası oldu.
Bugün günün ilk yarısında ABD Dolar Endeksi 95,40 seviyesine yükseldi ve hem majör hem de gelişen ülke kurları karşısında değer kazandı, ancak USD/TRY kuru 4,7660 seviyesine geriledi ve TL, ilk yarıda yine dolar karşısında en iyi performansı gösteren gelişen ülke parası oldu.
Son saatte ise kur 4,78 seviyesinden 4,8365 seviyesine hızlı yükseliş gösterdi ve TL, dolar karşısındaki tüm kazançlarını silerken kur da pozitif bölgeye geçti.
Bugün görülen davada mahkeme ABD'li rahip Andrew Brunson'un tutukluluğunun devamına karar verdi ve fiyatlama TL negatif oldu.
USDTRY kurunda rekor sonrası düşüşlerin 4,80 altında sınırlı kalmasında etkili olan iç nedenler:
-Ekonomi yönetiminin orta vadeli programı henüz açıklamamış olması,
-Alınacak reform kararlarında nasıl bir politika uygulanacağının belirsizliği,
-TCMB’nin faiz artırmama ihtimali,
-Enflasyonun Temmuz’da da yüksek gelmesi olasılığı
Dış etkenler:
-ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları endişelerinin ABD tahvillerini yükseltmesi ve dolara olan talebi artırması,
-Küresel büyüme endişelerinin risk iştahını azaltması,
-Fed’in 4 faiz artışını uygulaması ihtimalinin artması ve enflasyonun bunu desteklemesi.
Mevcut gelişmeler kurdaki düşüşlerin zayıflamasına neden oluyor, ancak özellikle yurt içinde TL pozitif gelişmeler kurda 4,72 desteğine doğru gerileme sağlayabilir. Bu beklentilerin gecikmesi ve aynı süreçte doların da güçlenmesi ile 4,80 üzeri ataklar canlılığını koruyabilir.
TCMB’nin 24 Temmuz PPK toplantısı bu nedenle oldukça önemli ve öncesinde ekonomi kanadından gelecek sıkı politika mesajlarına ihtiyaç var.
24 ünde faiz artırımı gelmezse asıl şov o zaman başlayacak 😆
Fıstıklı baklavalar tepsi tepsi gelecek başkan 😊
Hem de deli saçması.
Papaz çıkacakmış ondanmış.
OHAL kalkacakmış ondanmış.
Anlık olayları boşverin.
Kamu harcamaları azalıp kamu kurumları tasarruf etmedikçe faizde ve dövizde yön sürekli yukarı! Faizi yükselten kamu kurumlarının harcamaları ve gereksinimleri. Faiz yükseldikçe Enflasyon da yükseliyor Döviz de yükseliyor birlikte. Kardeş kardeş takılıyorlar.
Ben ilgili hiselere gidip cızıttıranların söylemlerini okumaya gidiyorum okumak stres dağıtıyor empati yapıyor kendimi daha şanslı
(aslında uyanık ) hissediyorum.
TRT Diyanet'te FETÖ propagandası
https://odatv.com/trt-diyanette-feto...-14071826.html
YÖK’te hiç FETÖ’cü Yok mu!
https://www.dirilispostasi.com/makal...e540239c10a42a
Ula kalkisma mi oldu memlekette. Her sey tersine dönmüş 1 saatte.
Zaten dunden belliydi piyasanin algiya oynadığı. Sanayi cosarken, bankalar vahim. Hicbir olumlu haber yokken dolar dusuyor ve halkbank niyeyse cosuyor.
Ne papazmis bee
USDTRY kurunda rekor sonrası düşüşlerin 4,80 altında sınırlı kalmasında etkili olan iç nedenler:
-Ekonomi yönetiminin orta vadeli programı henüz açıklamamış olması,
-Alınacak reform kararlarında nasıl bir politika uygulanacağının belirsizliği,
-TCMB’nin faiz artırmama ihtimali,
-Enflasyonun Temmuz’da da yüksek gelmesi olasılığı
İç olasılıkkardan bişey beklemeyelim sistem öyle bir çıkmaza girdiki. KHK ler ohal vs.vs.
Büyük ihtimal serbest kalsaydı fiyatlanmıştı diye satış gelecekti,
serbest kalmadı doğal olarak yine satış geldi.
Rahip tutukluluğu bile fiyatlanıyorsa süpermiş.
Kaldı ki böyük rezmi görenlerin farkettiği gibi ABD seçim sürecinde bariz Erdoğan'a arka çıktı.
Yoksa yaşanan türbülansta sağlam tokatlar atabilirdi.
E bu en sağlıklı veri ise rahibin fiyatlanması ne ola ki.
Yine bu rahip olayı vize krizi ile beraber anılıyordu,
onla ilgili hem satış hem de ilişkiler normalleşiyor diyerek alış hareketinde bu beklenti kullanılmadı mı?
rahip vize krizinden ayrışmıştı zaten, ilişkiler normalleşiyor goygoyunda adam içerde kaldı.
Bana artık rahibi sırf piyasa spekulasyonuna kenarda tutuyolar gibi geliyo
Gün içi yoksa önce avukattan bi aciklama
Sonra dava neticesi vs kimse piyasa kapansın etkilenmesini düşünmüyo dahi
Yada tam tersi piyasalar ne ederse etsin rahibi piyasa yapma için düşünmeyin mesajı
ISO 2.BUYUK 500raporundan
2016'da mali borçlar %17,5, 2017 de %50,9 artmış.
Kuru tutmaya kalksa küçük işletmeler-kobi-küçük kurumsal lar patlayacak, bankalara yıkılacak devamında enflasyon roketleyecek.
Kuru bıraksa büyük kurumsallar patlayıp bankalara yıkılacak,+maliyetler ve enflasyon uçacak
Hem kuru hem faizi aynı anda tutamaz, yapmaya kalkarsa buyrun hızlandırılmış cenaze namazına
Papaz din degistirir müslüman olur birde serbest kalırsa piyasalar coşar . Hadi hayırlısı
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
twitterda borsa üstadı veya yatırım uzmanı bozuntusu diye kendini 20-30-40 bin takipçiye satan adamlara bakıyorsunuz, geçimlerini eğitimden sağlıyorlar!!! :) :-)
bizim küçük yatırımcı süzme geri zekalı çoğunlukla...
şeyh uçmaz mürit uçurur!!!
:-) :)
Akşama BIST -1.50 ile kapatır.
Dolar da 4.84-85 seviyelerinden kapatır.
Şu hareketlerinden bunu anlıyorum.
Bu yapı içinde kuru serbest bırakmak çok daha maliyetli olacaktır. Ayrıca büyük kuruluşları da iflasa sürükleme riski ciddi bir problem. Faizleri yükseltmek ise geçici bir sıkıntı yaratmakla birlikte küçük esnaf ve kobiler daha esnek olduğu için bir şekilde toparlayacaktır. Sonuçta herkes kredi ile iş yapmıyor. Öz sermayesi yeterli birçok kuruluş ta var.
Bist yüzde birden daha eksi kapanmaz
Rahiple anca bu kadar indi zate
Yatırım tavsiye degil
BİST teki temettü yatırımcılarına yok kuzuluyor yok uzun vadeli tuzlama yok temettü verimliliği vb mesajlarla umut pompaladılar üstad bozuntuları. Millete BIST 120 binden ve USDTRY de 2.5 larda iken BİST iteklediler. :-) :) Bu zarar küçük yatırımcının ebesini öptü 1.5 senedir. dönde bir öpücük ver diyor PALA. küçük yatırımcı belimi doğrultamıyorum diyor.
benzer başka twitter üstadları BİTCOİN de millete 17bin$ itibaren itekledilrer. yok dünya parası yok devletsizler.
geri zekalı küçük yatırımcılara her yer çiftlikbank!!!
Bankalarda yine tırları yanaştırmış milleti mallıyorlar.... Ky her zaman KY dir ...Bakalım bu işin sonu nereye varacak....
http://m.internethaber.com/turkiyeni...i-1889599h.htm
Yine bir şirket satışı.
https://i.hizliresim.com/Y6NjkD.png
DXY de benim sistem uzun vadeli trend oluşumunu onaylamış durumda ..USDTRY bakalım bu trend de ne yapacak....!!!!!!
Her zaman şunu sormak lazım. Bu adam geçimini neyle sağlıyor? Neden paylaşıyor?
Misal bizim burada paylaşma sebebimizi KOYU olanlarla işaretledim. Biz laf olsun diye eğlencesine veya bazen öğrendiğimiz bilgiyi öylesine paylaşıyoruz. bazen de ben bildim demek için paylaşıyoruz.
Twitterdaki 10bin+ takipçisi olan sahtekar üstat bozuntuları çok bilse ve kesin bilse zaten sırrını kimseye vermez!!! Darphane gibi para basar.
Gösteri dünyasında sırrını anlatan büyük sihirbaz var mı dünyada?
*) Eğitim satıyor
*) Yazılım satıyor
*) Üyelik satıyor
*) Reklamdan kazanıyor
*) Seminer satıyor
*) Danışmanlık satıyor
*) Dolandırıcılık yapıyor
*) Terör Örgütüne adam kazandırıyor
*) sırf laf olsun diye eğlencesine takılıyor
*) ego tatmini
*) kendi öğrendiklerini öylesine paylaşıyor
Bu sabahtan itibaren tüm TL. dışı varlıkları elden çıkardım. Artık sadece TL. taşıyorum. Bu hafta önemli kararlar haftası, öyle bir hamle yapmalıyım ki, mevduattan %20 fazla kazanmalıyım. Döviz artık beni çok yordu. Doğru Bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız. Para ile satın aldığım bilgi de bile yönlendirme çıkıyor.
sayın rxpu,
Yakın zamana kadar bende öyle düşünüyordum ama artık faizin terbiye edici etkisinin çok aşındığını düşünüyorum,
ayrıca istihdam denen olgunun ağırlığı kobi ve daha küçük işetmelerde ve bunlar kredi bağımlısı.
Malum yakın zamanda seçim var.
İbrahim Kahveci son yazısında tekrar dikkat çekti, bugün kredilerin ekonomideki payı %70 civarı.
Yazıdan alıntı "16 yılda kredi piyasasının ekonomideki ağırlığı/payı 3 kattan fazla artmıştır"
2010-2012 lere kadar dediğiniz gibi faiz işetmeleri çok yormazdı, ama bence artık çok yoruyor.
Bence faiz artsın düşşünle asıl mevzu gözden kaçıyor, bu tempoyla faiz artsa dahi cari denge sürdürülemeyecek,
kaldı ki gerçekleşme ihtimali yüksek senaryoların hepsinin çalıştırıldığı bir modeli düşünmek bile istememem.
Bazıları döviz talebini yalnızca ithalat olarak düşünüyor, hızla yerli sermaye+sıcak para çıkışı var.
hem ithalatı hem bu talebi karşılamak gerekiyor.
Döviz talebi düşmeyecek, kısa-orta vade için bunu sağlayacak yapısal dönüşüm mümkün değil gibi gözüküyor.
İthalatta lüks tüketimin payı o kadar yüksek mi, döviz talebi bu kanaldan dindirilebilir mi?
Kalan ithalat zaten ekonominin yapısal durumundan kaynaklanıyor.
Bu iş ödemeler dengesi krizine, ordan bankacılık krizine, ordan reel ekonomiye,ordan hane halkına,
ordan tüm memlekete, ordan GOU tayfasına kadar gidecek gibi.
Kısa vadeli düşünüyorsunuz maalesef. Yüksekten döviz aldığınız için yıprandınız. Daha geniş bir çerçeveden daha orta uzun vadede bakmanızı tavsiye ederim, o zaman mevduatın kimseyi maalesef kurtarmadığını göreceksiniz. Yıllardır buna ben yeterince şahitlik ettim maalesef.
Sn ressam sanırım 4.77 den almıştı doları. Bu maliyet evet şu an için yüksek.
Dövizdeki risk yerine yüzde 18.50 den mevduata koyarım kafam rahat olur diye düşünüyor sanırım ve çok da haksız sayılmaz.
Yanlışım varsa düzeltin.
Dövizin bir yıl sonra 6 lira olması gerekiyor sanırım mevduat getirisinden avantajlı olması için.
Benim dolarda kalmamın tek nedeni ülkeye hiç güvenmiyor oluşum.
Bir bakmışız çat diye bir gecede develüasyon olmuş hem de böyle yedire yedire değil, pata küte.
Bu ülkede ya vurkaç yapacaksın parayı bulmak için ya da korumak için dolar alacaksın.
Başka yolu yok gibi.
Bana göre KY parası az olan değil , piyasayı bilmeden bilmem kimin aklı ile evi arabayı satıp veya akrabalarından vs...para toplayıp kısa zamanda köşe dönmeye gelenler olarak kullanıyorum.... Sizde aynı tiplerden bahsediyorsunuz....
Yeni tavukları 90 binde kümese tıkabilirlerse endex de 70 garantidir..........
Bugün 4,80 TL yi %19 dan 1 yıl vadeli bağlarsak 17.07.2019 günü (anapara+faiz -stopaj) 5.60 civarı bir değere ulaşacak
80 kuruş fark.
Bu hesap kararın yanlış olduğunu göstermek için değil, belki de çok yerinde bir karar, bilemeyiz.
Ama sepet yapmak bizim gibiler için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Dxy 100 u geçerse dolarda 5.50 üzerine gelir.
https://m.tr.investing.com/indices/usdollar-chart
Şimdi faizin artması mı yoksa kurun serbest bırakılması daha etkili olur? faizlerin artması doların yükselişini orta ve uzun vadede harbiden durdurabilir mi dünyaya ki gelişmeleride ayrıca göz önünde bulundurursak. Farzedelim faizler %25 -30 ları buldu kur tamamen baskılanır mı en etkili yöntem bu mu peki bi faiz oranlarına geldik nereye kadar böyle gider ekonomimiz koy parayı faize yan gel yat sonuç? bence eninde sonunda yol dolara çıkıyor ama süre uzanır biraz global bir krizide düşünmek lazım ticaret savaşları abd nin hem çini hem ab yi dizayna sokmasının sonuçları bize nasıl yansıyacak bu arada aklıma geldi farklı bir konu o da s400 ler rusyadan alırsak nasıl bir sonuçla karşılaşırız? Bir sürü cevaplanması gereken şeyler var.