nergis duymasın :)
Printable View
Herkese merhaba,
Turkish metals'de Agustos verileri aciklandi. Temmuz ayinda 661milyon usd olan dokum ihracati Agustos ayinda 738milyon usd'ye yukselmistir. Ocak-Agustos 2020'de 4milyar 341milyon usd olan ihracat 2021 ocak-Agustos'ta 6milyar 153milyon Usd olarak aciklandi.
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu cikis neden acaba
a) Ödul haberi yuzunden
b) Makine siparis haberi yuzunden
c) Mal dagitmak için, daha bir sure hammallik yaptiracak
d) Kafasina gore takiliyor bir nedeni yok.
13 üzeri kalıcı olursa tekrar giriş düşünülür mu? C şıkkı mi mantıklı acaba ???
Bugünkü kaplar beni çok sevindirdi.
Şirket geleceğe yatırım yapıp, büyümeye çalışıyor.
Özellikle yeni makinelerin 2k ton üzeri olması rekabette elini güçlendiriyor. 3.2k ton yüksek basınçlı enjeksiyon presi tahminim
robot kollarla en az 2 milyon Euro tutar.
Ayağına taş değmesin emekçilerin :ok:
Bu forumda yazıp investing forumda da yazan var mı?
Sayin Hocam forumda bir gram hatrim varsa surdan aldim burdan sattim yazmazsaniz sevinirim..
Burada sadece bizbize degiliz hem gruplar hem de hissesi olan herkes okuyor.
Hisse sahipleri olumlu olumsuz etkilenebilir..Spek gruplarda uzerimize oymar ister istemez..
Gelin tuğçelik'in gelecegini konusalim ;)
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Miktar yazmadım ama:)
Neyse aldım sattım da yazmam bundan sonra.
Farkında iseniz hep aynı kurumlar bir gün alıcı tarafında bir gün satıcı tarafında. Sürekli küçük yatırımcıyı makasa alıyorlar.
Benim amacım en azından tekerlerine bir çokmak sokmaktı. Bunu bilmelerinde de sakınca görmüyordum.
Siz sakınca gördü iseniz bundan sonra aldım sattım da yazmam, sorun değil.
Tavan tavan aramıyorum.
Zirveye doğru yavaş ama istikrarlı yükseliş olması tercihimdir.
Zirveye yaklaşınca da yukarı doğru kopması olması.
Fakat TUCLK gibi hisselerde istikrarlı hareketler beklemek de pek mantıklı değil.
Bir gün önce en iyi alıcı olan ertesi gün en iyi satıcı oluyor.
https://i.hizliresim.com/6xsmvi0.PNG
https://i.hizliresim.com/md83hgl.PNG
Temel gelişmelere bağlı trend değişimlerinin senkronizasyonunu grafikte yakalamaya çalışırım. Teknik analizle ilgim bu kadardır. Bu konuda uzman da değilim. Bu nedenle yatırım tavsiyesi olarak almayınız.
Merhaba arkdaslar...
Temel anlamda gordugum olumlu gelismelerden dolayi sirkete yatirim yapma karari aldim. Benim islem anlayisim hibrit bir UV,yani teknik analizle alinabilecek en iyi noktalari belirleyerek elimdeki nakit ile alabilecegim en yuksek lot sayisini almak...
Gunluk grafigine baktigimda tahtaci nerdeyse 5 ayda %100 yaptirmis kagida... ve goruntu bir OBO cizmeye baslamis gibi
Tekrar yukselme yapacaksa, nisan-2020 ve mayis-2021'deki gibi HO'larin yakinsamalarini beklemek uygun olabilir diye dusunuyorum
Yada kademeli alim ile maliyet dusurulebilir
Ben tahtaci olsam 10.70-11.70 araligina kadar geri cekerdim...
Sizlerin de dusuncesini ogrenmek isterim
https://i.hizliresim.com/6elkvrl.JPG
Düşünceleriniz kendi içinde mantıklı olabilir.
Borsadaki şahsi deneyimlerim , kesinlikle olmaz dememeyi bana öğretti.
Ancak TUCLK yarın bir gün, yeni bir büyük bağlantı haberi haberi açıklarsa ortalamalar vs kim bakar. Bir hafta, bir ay, bir yıl sonra bilemem.
Söyledikleriniz, mevcut şartlarda bir değişme olmayacağı varsayımı ile mümkün olabilir. Dediğim gibi hayat da akıp gidiyor bu arada.
Size şu konuda katılırım. Eğer bir şirketi beğendiniz ve alım yapmak istiyorsanız ve tereddütleriniz varsa kademeli alım en iyi yoldur.
Benim bu durumlarda hareket tarzım şöyle olurdu; Yatırım yapmayı düşündüğüm miktarın yarısını beklemeden hemen alırdım. Ondan sonra düştükçe kademeli alım yaparak maliyet düşürürdüm. Diyelim ki düşmedi olumlu gelişmelerle yukarı yönelirse, diğer kalanı ile de biraz yukardan alım yapardım. Böylece ortalama maliyetim yine aşağıda kalmış olurdu.
kapasite arttırımı için yeni makina siparişleri güzel haberler :ok:
maddi duran varlıklarda artış devam edecek :ok:
bunların finansmanı için şirketin bedelli ihtiyacı olacak mı olmayacak mı
Daha önce bu konu mevzu olmuştu.
TUCLK yatırımcılarının çoğu bilinçli yatırımcı. Bu nedenle bedelliyi patrondan önce yatırımcı istiyor gibi bir hava da oluşmuştu.
Küçük sermayeli ve büyüyen bir şirket. Sürekli makine ekipman yatırımı oluyor. Bedelli sermaye artırımı olması şirketin finansal giderlerinin artmasını da engelleyeceği için ben de olumlu bakıyorum. Yeter ki şirket kaynakları doğru ve verimli kullansın.
Bu Bank of sürekli bir gün alıcı bir gün satıcı tarafta oluyor.
Bugün 13.06 ortalama ile 202 bin alıcı olmuş.
Umarım bugün aldıklarını yarın aldıklarını yukardan basmaz.
Merhabalar ,
Biraz kafa yoralım , 3. çeyrek kar tahmini 9,9 M civarında ( son 3 çeyreğin ortalamasını aldım ) , oldu ki o civarda gelirse fk ve Hbk aşağıdaki gibi oluyor . Bence güzel :)
2020 4. çeyrek 5,424,808.00
2021 1. çeyrek 14,733,930.00
2021 2. çeyrek 9,605,632.00
2021 3. çeyrek tahmini 9,900,000.00
Toplam Kar 39,664,370.00
Ödenmiş Sermaye 30,000,000.00
Tahmini HBK 1.32
Hisse fiyatı 13,30
Tahmini FK 10,06
Umarim beklentiyi onceden satin alirlar cunku subat ayinda aciklansa 4ç21 sonuclari ve fiyat 15olsa 5ayda yaklasik %10getiri yapar (neredeyse mevduat faizine yakin). Umarim acgozlu gibi gorunmemisimdir size :)) ama beklentim sasa gibo hektas gibi onceden beklentiyi alsinlar, gerekirse 20fk dan fiyatlansin.
SelamlarMi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DEMEK Kİ AKLIN YOLU BİRMİS
https://i.hizliresim.com/23r231j.jpg
Tahta yapıcının tiwitardaki tuclk ilgisi pek hoşuna gitmemiş gibi sanki 😀
Bu sene bedelli beklemiyorum.
2022-23 dönemi için Yatırımların % 80'i yapıldı artık çok agresif borçlanma olmayacak.
Bedelliden önce elindeki kuru yük gemisi var 5 milyon USD değerinde onu satacaktır bence.
Eğer daha fazla yatırım ya da şirket alımı olursa daha erken bedelli gelebilir.
Sonuçta 1 sene içerisinde bir bedelli bende bekliyorum.
Gemi satışı + %200 bedelli net nakde geçirir şirketi.
Syg.
16.37 anlık 10 kademe derinlik ekranı.
https://i.hizliresim.com/cwlyacx.PNG
Bu paylaşıma 559 beğeni gelmiş ama tahta sabahtan beri ekside. Enteresan aslında.
Benim TUCLK tahtacısı hakkında izlenimim şöyle; Tahtada gezen yüklü mal yok. Malın çoğu tahtacının kontrolünde.
Elindeki az bir miktarı asansör gibi çeviriyor. Görebildiğim kadarı ile 300-500 bin hissenin elden ele yapılması söz konusu.
Tahtada derinlik olmadığı için isterse aşağı isterse yukarı sürüyor.
Tahtada derinlik olmadığı için balinalar da fazla ilgi göstermiyor sanki. Bu da işini kolaylaştırıyor.
Ancak çok kuvvetli bir haber akışı olursa yukarı sürmek mecburiyetinde kalır.
HER ZAMAN SÖYLERİM, KÜÇÜK YATIRIMCININ SPEKÜLATÖRLERE KARŞI TEK SİLAHI SABIRDIR.
Ben de yıllarca sabırsızlık yüzünden nice yıldız hisseleri elimden kaçırmıştım. Tam ben satıyorum hisse yükseliyor mottosu en çok sığındığım avuntulardandı. Sonra forumlarda gördüm ki herkes aynı avuntuyu kullanıyor. Demek ki burada hata bizde.
YÜKSELMEYEN HİSSE YOKTUR, YETERİNCE SABREDİLMEYEN HİSSE VARDIR. (Sağlam finansallara sahip hisseler için geçerli)
Tahta yapıcıdan endekse inat “Ben ne dersem o olur” hareketleri, basmazsan…
Aslında bu tür kan emici tahta yapicilara biz küçük yatırımcı lar birlik olup alış yada satış yaparak gereken dersi vermemiz lazım.
19 Ağustos bilanço gününden itibaren Ekim Gebze açılışına kadar sıkıntılı bir süreçten geçeceğimiz az çok hissettirmişti.
Ekim ayı ile çok daha pozitif olacağımızı düşünüyorum.
Bardağın boş tarafını görmeye devam ediyor piyasa.
Arkadaşım tahtacıya ders vermek kolay mı sanıyorsun.
Diyelim ki birlik olduk, ne olacak sanıyorsun, kim ne kadar samimi ne kadar dürüst olacak?
Burası kurtlar sofrası. Al bekle kazan başka yolu yok bunun.
Son 10 dk tahtada savaş vardı.
Ben girmeye cesaret edemedim, işin açıkçası 12.80 iken kademelerin durumuna göre yüklü sayılacak miktarda alım yapmayı düşündüm. Elim gitti geldi. Yapmadım bir şey.
Ancak derinlik izlerkken son dakikalarda tahtada resmen çarpışma oldu. Hatta son 3-4 dk videoya çektim, arkadaşlar izlemediyse izlesin diye. Yayınlamaktan da vazgeçtim.
Olanları şöyle özetleyeyim;
Son 5 dakika tahtada alım yönünde hareketler başladı. 13.00 e kadar sürdü, çünkü 13.00 e birileri resmen set çekti. Kapanış 12.95-12.96 oldu. 13.00 kademesinde 40.035 satış emri tahtada kaldı. Sanki gözdağı verildi :) Ben böyle algıladım diyelim.
Yarın seans enteresan olacak
Aklıma şimdi geldi, 17.50 de Aktif satışlar 125.000 adet fazla iken kapanışta satışlar 87.000 fazla olarak kapandı.
Yani son dakikalarda yapılan işlemlerde Aktif alışlar net 38 bin fazla idi.
Son dakika alımların nedeni akşam çıkan aşağıdaki haber olabilir mi?
Yunnan Aluminium, 2021 üretim hedefini düşürdü
Şirket, şimdi bu yıl 2,36 milyon ton üretim beklediklerini belirtti.
16 Eylül 2021 18:00
Çin'de devlete ait metal şirketi Chinalco'ya ait Yunnan Aluminium, 2021 alüminyum üretim hedefini, yerel hükümetin üretim kısması nedeniyle 500 bin tondan fazla düşürdü. Şirket bunun yaklaşık yüzde 18 olduğunu bildirdi.
Bu 2020'deki 2,41 üretiminden biraz az ancak 2021'in 2,87 milyon hedefinden oldukça düşük.