beklentiyi düşük tutalım
sermayesi kadar zarar bekliyorum ben :cool:
malüm şirket
500 milyon kredi alacaklarını 15 milyona varlık şirketlerine satmışlığı var
çişziverir alacakları hoopp ayıkla pirincin taşını
gerçi bunuda satmıştık değilmi :notr:
Printable View
beklentiyi düşük tutalım
sermayesi kadar zarar bekliyorum ben :cool:
malüm şirket
500 milyon kredi alacaklarını 15 milyona varlık şirketlerine satmışlığı var
çişziverir alacakları hoopp ayıkla pirincin taşını
gerçi bunuda satmıştık değilmi :notr:
Abartılı bir beyan olmuş sayın Kentuf. Bu tür desteksiz / öngörüler sadece küçük yatırımcıya panik havası verir. O dediğin iş çoktan oldu ve bilançolarda. Şahsen ben Yapı Kredinin Altınbaş Holdinge bu yöntemle sattığı potföyünden Çorluda bir dükkan alalı 8 ay oldu.
pehh
ben ykbnk batıyor dedikleri gün
bölünmeden önce 3.95 den aldım
batacak lafını duyduğum her tahtada mal almışımdır
acıyı hafifletir mi bilmem
benim gibi ufak yatırımcılar üzülmesin hep beraber aynı gemideyiz.
dükkan hayırlı olsun iyi yapıştırmışsındır bunlara umarım .
çorlu güzel büyüyor
çorlu havalimanında yaptıydım askerliği ordan biliyorum zaten geliyorumda.
yatırım ilişkileri sayfası çok kötü.
halka arz izahatnamesi lazim tekrardan bulamıyorum.
Bankacılıkta 1 kuruşun bile hesabı yapılır. 500 milyon kredi alacaklarını 15 milyona varlık şirketlerine satmışlığı var demişsin. Yanlış bilgi veriyorsun. Doğrusu 500.821.035,57 TL tahsili gecikmiş alacağın, toplam 28.182.000,00 TL bedelle Sümer Varlık Yönetimi A.Ş., Hayat Varlık Yönetim A.Ş. ve Destek Varlık Yönetim A.Ş.'ye satılmasına karar verilmiştir. KAP linki aşağıda. 500.821.035,57 TL tahsili gecikmiş alacağın anaparası 200 milyon bile yoktur. Bankanın 200 milyar kredi hacmi olduğu düşünürsek, 1000 de 1 lik batık kredi bankanın kazancı yanında sinek kadar kalır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/679141
Bu durum sadece Yapı kredi için geçerli bir durum değil. Bütün bankalar bu şekilde tahsil edemediği paraları bu şekilde satarlar ve kredilerini temizlerler. Senin varsayımına göre 10 Ocak 2018 de 774 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmı, toplam 36 milyon TL bedel karşılığında Güven Varlık Yönetimi A.Ş., Efes Varlık Yönetim A.Ş., ve Hayat Varlık Yönetimi A.Ş.'nden oluşan 3 firmaya satan Akbank'ın da ilk çeyrek zarar açıklaması gerekiyordu.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/652922
Bende emekli binbaşıyım. Eksper değeri 170. bin Tl. olan 90 m2 sıdır dükkanı 100 bine verdi İmam Altınbaş ; aylık kirası 1300 Tl. Selamlar. Şimdi tüm porföyü Vakıfbanka geçirdim. defter değeri O.40 iken F/K 2.83 e geldi. Halk Bankasının 2.89 F/K sı var defter değeri 0.33 oldu. Bunda ceza riski yok. Yeniden yapılandırmalarda Yapı kredi de em çok Bereket enerjiye kredi veren banka Yapı Kredi sonra Vakıfbank , İş bankasının da adı geçiyor. Selamlar.
Ben de çorlu hava meydanda yaptım askerliği on numara yerdi istihkam bölük yazıcısıydım bir tek rüzgarından lanet etmiştim. Çorlu merkezi güzeldi gerçekten, havalimanına inanılmaz boyutlarda kargo uçakları inerdi, bunlara taşımacılık yapsan köşe olursun diye düşünürdüm hep. Askerlik işte :)
ince ayar bakarak takip ediyor olmanıza sevindim
ben yedi ay önceden aklımda kalanları yazmıştım. tutanaklara işlenen hata etmişim.:rules:
detayını incelemedim gerekte yok nasıl kredi kullandırdıklarını nasıl alamadıklarını yanımda çalışan elemanlardan biliyorum.
ben geyik yapıyorum beklentimi düşük tutacağım üç sene boyunca ne olur ne olmaz hazırlıklı olmak lazim
nede olsa 0.42 usd ye gelmiş ykbnk ucuz değilmiş diyen büyük bir kitle mevcut.
Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Öneri "AL", Nötr): Banka, toplamda 1 milyar EUR (veya muadili yabancı para veya Türk Lirası) nominal tutara kadar ipotek teminatlı menkul kıymetin (İTMK) Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınacak ihraç belgesindeki izin süresince yurtdışında ihraç edilmesine ve bu ihraca ilişkin gerekli tüm yasal başvuru ve işlemler için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verildiğini duyurmuştur.
*bnp paribas, yapı kredi bankası için hedef fiyatını 2,74 tl'den 2,31 tl'ye indirdi, tavsiye "tut"
2 nci çeyrek kar pozitif anlamda herkesi ters köşe yapabilir...bugün sanki bunun kokusunu almış gibiler...ytd
boş ver sen 2. çeyrek karı. 3.- 4. ne olacak.
Kar mar hikaye..
40 kere yazdım..
Bu patron kağıdı değil..
Dolar 5 tl yi geçecem diyor
Faiz 20 21
Bu 2 sinde trend dönmeden kimse dönüp de borsa ile ilgilenmez..
Hele bankalarla..
Dolar bazlı çöküş mevcut
tl bazlı çöküşün eşiğindeyiz..
Ortada bir haber yok..
Tek bir lot bile sokmam..
EM lerin hiç birisinde bir hareket yok dolar bizde 1.21+ da..
breh breh breh..
İktidar faiz düşmanı olunca yancılar da faiz de faiz diyorlar..
Çok değil 1-2 haftaya bakın bu faiz oranı ile bile dolar düşmüyor haydee indirek faizleri DİYECEKLER..
Çatlak sesler yükselmeye başladı..ortam hazırlanıyor..
Dolar 7-10 tl lere gidebilir bu durumda..
Ne yapsalar tutturamazlar şu aşamada..
Dolar yada faiz birisinden birisini salacaklar..
IMF i bekleyen çok bekler onu da söylim..
YAVAŞ OLLL ticari binecek var aloo.:cool:
koskoca yatırım danışmanları dediği aynen şu
bu kadar işlem oluyor tahta çıkmıyor düşüyor
dedim düşen piyasada değilmiyz ne yapacaktiki
ben görüyorum mal kitliyorlar dedi ykbnk.
dedim nasıl anlıyorsun valla tebrik ederim seni dedim.:party:
Eee simdi sana bana ve bilimum bu seviyede mal alanlara kitlemiyorlar mi? Adam dogru soylemis. 4 dolar gormus hisseyi 40 cente satan adam pek akilli degildir. Buna guveniyorum. Yoksa kitledikleri konusunda tereddutum yok. Algiyi bozmak icin biraz bedel odenebilir.
sabah endeks kırmızıyı görmesine rağmen hisse çakılmadı. sütçü ile kenanda yazmıyor acaba diye derken :oleyo:. hemen yazmışlar... :whistling:
Borsada timsah ilkesi kuralı vardır.
siz biz çırpındıkça timsahlar daha çok et kapar ve koparır ölüm daha hızlı ve çabuk gerçekleşir.
Şuan timsahlar et kapmaya çalıştıkça dişleri kırılıyor çünkü et değil taş çıkıyor her vurdukları yerden.
Bu tip durumlarda
tahta yapıcı şunu düşünür.
ulen benim görmediğim neyi görüyor bu Cevatlar.
allem eder küllem eder ya basar çıkar yada devam der.
şuan piyasa bu noktada bastılar ama eyvallah demedikleri noktada.
yakın zamanda timsahın biri bastı garan da .
ama piyasa işte istediğin zaman istediğin yeri kara tabloyu yaptırmıyor sana
ne derse desinler piyasa yıkılmadı. verenin karşısında güçlü olmasa da alıcılar var.
şuan ki piyasa bu.
altlarda alıcı olmasaydı çok daha kötü yerlere çekerlerdi
belkide çekecekler
ama bu birilerinin mal aldığı gerçeğini değiştirmeyecek.
Düşüş trendinde herkes usta .
önemli olan çıkarken oturabilmek .
düne kadar ben mal vermem diyen herkes maliyete gelsin kaçar.
yazıyoruz çiziyoruz millet sanıyor devamlı ekran karşısında
bizim işlerimiz sektör itibari ile hep koşturmacalı öyle ekrana pek vakit yok.
gidiyorum geliyorum ofise
aaa bakıyorum cevatamca basmış alıyorum.
tekrar çıkıyorum geliyorum gine basmış gine alıyorum.
başka türlü ekrana bakmam. derinliğe gece bakıyorum.
kafam rahat.
bu tahta yapıcı şapşiği de sevdim iyi anlaşacağız teslimat konusunda akinonyaya verdiğim mal sözünü tutarım
sevkiyatta sorun olmaz saysın saysın dursunlar. malları akinonya ya gidince nah sayacaklar.
Ek 19617
acaba
gine yeni dip yapmadı ben bu ayın barı bu kadar saldıktan sonra 2 tl altı bekliyordum açıkçası.
para boşa repo da duruyor burada para kaybetmek varken ahahahahaha
tabana yazdım bekliyorum bilançoyu.:party:
37 milyon alış - 20 milyon satış ama %1 yap, pehh. Alıcılar çok nazlı 1 kuruş fazlaya bile tahammülleri yok.
2.15 parçalasak
2.22 olma mı
Borsaya hikaye lazım..
Hikaye dolar tarafında var..
Nasıl 2012 de not artacak ayağına bomba lar düşerken yüzde 2 yaptılar ise borsayı..
Şimdi de dolar da durum aynı..
Dolar faiz arasındaki didişme devam ederken banka kağıtlarından hiççççç bişi olmaz..
Bilanço da gelecek 100-200 Milyon fazla da 16 milyar lık bankayı 2 kuruş bile götürmez..
Bankalar demek TR demektir..
TR nin bi hikayesi yok..
Gevişe devam..
Buraya para bağlamanın manası yok 1.90 bile olsa almam..
hikaye olsun 2.50 den de alırız.
YKBNK Solo 2018/6 Aylık DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI: 2471232000
YKBNK Konsolide 2018/6 Aylık DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI: 2471291000 Grubun Karı (Zararı): 2471232000
Bankalar çok ucuz
evet bankalar çok ucuz kaldı gerçekten...ykb 3 küsür yılda, vakıf 2.5 yılda, garanti 3.küsur yılda , işc 3 küsur yılda kendini amorti ediyor...halk ise özel durumundan dolayı ayrı düşünülmeli
Açıklanmış son 3 aylık. 1.227.184.000 TL net kar. Beklenen 1.106.000.000 TL idi. Beklenenden %10 fazla kar etmiş banka.
Umarım yarın BIST'te hakettiği değeri alır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/699364
31 Temmuz Salı 18:23 YAPI KREDİ'NİN 2. ÇEYREK NET KARI 1,23 MİLYAR TL OLDU, BEKLENTİ 1,12 MİLYAR TL - KAP
Herkes kötü bekliyordu....dediğim gibi ters köşe olan çok kişi var...2018 ikinci çeyrek karı bir önceki aynı dönemin %38 üzerinde..Yine 6 aylıkta da aynı döneme göre %31 üzerinde....bu rakamlar sektör ortalamasının üzerinde... Banka sektörde sermaye yeterlilik radyosu açısından oldukça iyi..son iki çeyrekte karında gerileme olabilir...ancak mevduata verilen faiz ile kredi faizi arasındaki makası akıllıca koruyor görünüyor...ayrıca Npl kontrolü diğer özel bankalardan daha iyi..... Umarım hak ettiği fiyatı bulur....ytd
ykbnk'sının 2018 06 aylık konsolide olmayan bilançosuna göre düzenlenmiş yıllıklandırılmış f/k grafiği aşağıdadır.
http://666kb.com/i/dvovmi229zcdnhnza.png