Arkadaşlar şu mk karsılıpına bı turlu cevıremedım iş portföy 801 i.bilen birisi işlemleri gösterebilir mi rica etsem.bugün ve yarının fiyatları şunlar .243.862204 yarınınki 244.010810 ....
Printable View
Arkadaşlar şu mk karsılıpına bı turlu cevıremedım iş portföy 801 i.bilen birisi işlemleri gösterebilir mi rica etsem.bugün ve yarının fiyatları şunlar .243.862204 yarınınki 244.010810 ....
(244.010810-243.862204)/243.862204x100 =0.060938
(0.060938 x 365 x 0.90) / 0.85
mk 23.55
Coştu 2 gündür. Sebebi ne olabilir ki.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin NewsTR fon yatırımcı sayısının az olmasi neden risk unsuru. Sonucta bu fonun arkasinda banka yok mu. Veya icindeki ensturman sıkıntılı ise yatirimci sayısı ile alakası nedir.
Kusura bakmayın fon işlerine yeni başladım ögrenmeye calisiyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün ppf ler gibi nispeten sabit ve stabil getirili fonları araştırıyorum biraz, iki tanesi dikkatimi çekti ama tefasta grafikleri yok..
OGF: Oyak Portföy Oyak Üyeleri ile Çalışanlarına Yönelik Borçlanma Araçları Özel Fonu;
Bugünkü mk oranı 45,40
Haftalık mk 29
Aylık mk 24,72
6 aylık mk 27,65
TKD: TEB Portföy PY İkinci Değişken Özel Fon;
Bugünkü mk oranı 26,43
Haftalık mk 30,85
Aylık mk 25,64
6 aylık mk 30,65
Yıllık mk 24,63
Borçlanma Aracı Fonu Değil mi?
Dağılımda Bir Ben Yokum :thumbdown:
https://resmim.net/f/fziBaD.jpg
Örneğin son dönemdeki en iyi ve istikrarlı getirili ppf olan ANL Portföy büyüklüğü bakımından 21 ppf arasından 14. sırada ve FIL in 7de 1'i
Farklı kategoride evet ama siz yatırımcı sayısı ve fon büyüklüğünden bahsettiğiniz için örnek verdim, eğer dediğiniz gibi olsaydı nispeten düşük yatırımcı sayılı butik bankaların ppf leri yerine İş Bankası, Vakıfbank ve Garanti ppf lerinin hepsinden yüksek getirili olması gerekirdi. Sonuçta ters-repo ile tpp oranları belli ve %50 zorunluluk olan vadeli mevduatı da tek bir bankada tutmuyorlar
Aslında yatırımcı sayısı veya fon büyüklüğünden ziyade fonun getirisini belirleyen en önemli unsur fon yönetimi bence izahnamelerde fon yöneticilerinin daha önce yönettikleri fonlar ve performansları falan yazsa çok güzel bir bilgi olur yatırımcı açısından :)
Fon getirileri toplaya toplaya mi gidiyor yoksa sürekli ana para üzerinden mi işliyor.
Benim 100 TL.lik fonum 101 TL olmuşsa ertesi gün 101 TL.nin nemalandırılması lazım gibi düşünüyorum da gerçekler öyle değil, oran farklılaşmadıkça günlük getirim hep aynı kalıyor, o zaman da diyorumki demekki hep 100 TL nemalanıyor, benim getiriler bir köşede bekletiliyor.
Yuru be filim kim gecer seni
Bitek anl tabiki
Başka bankadan FIL yada ANL alanlar, daha sonra Fiba bankaya yada Alternatife gidip hesap açsalar ve deselerki arkadaş benim para senin fonlarda o fonları hiç uğraşmadan şu yeni açtığım sendeki hesaba tanımlayıver.Acaba olurmu?
Yoksa eski bankadan sat, yeni hesaba eft yap, yeni hesaptan gene al uzun iş.
Valla mantık getiriyi de ana paraya ekleyip, oluşan yeni meblağın değerlendirilmesi gerekir diyor ama getiri hep aynı kalıyor.
Geçen bir arkadaş FIL yöneticisi Fiba Portfoyu arayıp bişeyler sormuştu, keşke şu çok merak edilen konuyu da sorsaydı.
Kaç senedir aynı konu konuşulup duruyor bir çözüme kavuşturamadık.