Temettü vergi dairesine bildirilen kara göre yapılıyor diye biliyorum. 2019 vergi dairesine bildirilen kar ise 7 milyon civarında.
Ytd.
Mi 9 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Temettü vergi dairesine bildirilen kara göre yapılıyor diye biliyorum. 2019 vergi dairesine bildirilen kar ise 7 milyon civarında.
Ytd.
Mi 9 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurum raporlarında 875 milyon yazıyor kira sözlesmeleri de yıllık yapılıyor 2-3 aylık avm ziyaret azalisları sorun olmaz gibi geliyor bana
Umarım temettü verir.az da olsa maliyet düşürmüş oluruz :) Aziz Torun 5milyarlık satışa hazır stok var elimizde satıp yatırımları öyle yapacağız demiş bu hafta.Düşük faiz ortamı da fayda eder satışlara derken virüs olayı patladı.Umarım etkisi geçici olur.
Geceden beri inceliyorum faiz giderleri cok fazla halbuki faizler çok düşük niye çektigi kredileri yapılandırmıyorki
Değerli Borsa Zedeli Dostlar
Aşağıdaki metni Cimere girip Hazine ve Maliye Bakanlığını seçerek üstteki sekmeden dilek ve öneri olarak göndermeniz kamu oyu oluşturulması açısından birliktelik olacağı ve dikkate alınacağı kanaatindeyim.Saygılarımla.
Ülke ekonomisinin barometresi Borsa İstanbul’da bulunan hisse senetleri CORONA virüsü nedeniyle yapılan panik satışlarla aşırı derecede değer kaybederek ,şirket sermayelerinin ve yatırımcıların tasarruflarının erimesine sebebiyet vermektedir.
Bistte hisse senetlerinde % 10 çıkış ve inişte uygulanan devre kesme marjının, panik işlemler geçene ve piyasalar durulana kadar inişlerde en az % 5 in altına çekilmesi yatırımcının korunmasında ciddi yararlar sağlayacaktır.
Gereğini arz ve talep ederim.
Hemen dinlediler sizi Sayın Haymatlas önemli bir kişiliksiniz sanırım
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nu krizde kredi ertelemeden yararlanıp 5 milyarlık stokunu iakontolo elden çıkarıp borçsuz bir şirket olursa yıllık yüzde 50 tenettü verebilir 1 milyarlık geliri var yıllık karın yarısını temettü yarısını yatırım olara kullanırsa kağıt 2 ayda 10 lira olur şirket sahipleri de köşe olur tabi kafayı kullanırlarda söylediklerim zor değil yeterki sirket politikasını sıfır risk olarak belirlesinler
Çok iyimsersiniz Fethi bey. Eldeki stoklar 5. Levent hariç lüks segment ofis ve konut.Ha biz şu beladan başarılı şekilde çıkarsak körfezden vatandaşlık karşılığı yatırım gelebilir.yine de bu borcu sürdürmek çok maliyetli.döviz kısmın çoğu hedge edildi.Kalan döviz borcunda da euro tarafına geçildi daha çok.bu olumlu. Ama normalde korupark a hemen hergün uğrayan birisi olarak bu sene ki kira hedefi olan toplam 750 mn liraya ulaşılması çok zor.ziyaretçi alışkanlığı darbe aldı nitekim.en kolay elden çıkarılabilir Torun tower ya da boğaz arsası.
Hesap basit kardeş portroy değeri 13 milyar 800 milyon borç 4 milyar 200 milyon kalan 9 milyar 600 milyon bu 13 milyar sekizyüz milyon içinde bitmis projelerde 5 milyarlik gayrimenkul var avmler hariç bu bilgileri 2020 faaliyet raporlarından aldım 2 gündür inceliyorum raporu yanlışım varsa düzeltin
Bu hazir sıtoğu 4 milyar 200 milyona iskontolu elinden cıkarsa faizden kurtulmuş borcsuz öz sermayesi yuksek 700 milyon sabit kira geliri şu anda diğer projeler birince de 1000 milyar kira olur kisa zamanda bu sene portroyüne girecek yeni avm de var
Portroy değerlemelerini yeni inşaat projeleeini saymiyorum onları da eklersek uzaya çıkarız
Zaten son toplantısında 2 yıl icinde borcun büyük çoğunluğunu ödeyecek 4 yılda sıfırlayacaklarını söylediler 2019 da dolar borcunun coğunu kapattı ben bu kriz ortaminda stoklarinı iakontolu verip kriz risk8ni almamasının daha uygun olduğunu düşünüyorum
temettu verse itibar kazanır...bunlar akıllı işler değil
Temettü vermeleri için vergi mevzuatına göre kar oluşması lazım yıllık bilançoda vergi mevzuatına göre çok az bir kar var, mevcut kar rakamı değerlemelerden kaynaklanıyor. Ayrıca temettü dağıtacaklarına bu parayı borçları ödemek için kullansalar daha mantıklı olur.
Amma nazlandı tepki vermek için gören de zanneder ki sepetçi 2 sandalye 1 masa şirket??
Amma nazlı bir şirket hissesi arkadaş. Borsa yükseliş kodunda bizimkisi sanki geri gitmek için ayrı bir cana sarf ediyor. Görende şirket bilançoda zarar açıkladı sanacak. Yada piyasada işleri alt üst oldu sanacak.
Faizler dip seviyede ,
Pd dd seviyesi defter değerinin 1/5 i, çok çok ucuz
Faizlerin dip seviyede olması gayrimenkul sektörü için çok iyi bir durum ve satışlar iyi gidiyor gayrimenkul sektöru bazında , Diğer sektörler bu kadar iyi değiller, bu kadar şanslı değiller
Bilançosu da iyi gelmiş, kendisini kanıtlamış
Daha ne olsun. Diğer hisseler koşarak gidiyor bizimki 1 ileri 1 geri en son 1 adim daha atayım bari havasında. Çok fazla nazlanıyor arkadaş.
Yakıştıramadım bu hisseye
Kapanış ekranı seyredin 1 lot 1 lot şiir yazıyor vatandaşın biri 10 dk dır:)
YKGYO kadar olamadık... yazık
SPK nın böyle kıytırık kağıtlara önlem alması lazım. Atıyorum son 90 günlük ortalama fiyattan çağrı yaptırtıp yatırımcıya parasını ödetip borsadan atması lazım. Böyle ne olduğu belirsiz firmaların borasada yer kaplamasını engellemek lazım.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu an tahtada spek var ve ince ince kademeleri işliyor. Ekranda izliyorum. kademi indirmesi, kaldırması, tutması çok profesyonel.. topluyor. Yukarı bırakmıyor. Bence bu seviyelerden %20 bi hareket çektirme ihtimali kuvvetli olabilir, aynı YKGYO 1.80-2.17 yaptırılan hareket gibi.
Serefsizlikle meteliksizlik arasında kalmış gibi. Ya kuruş hesabı yapıyor ya da gerçekten çok aç bir kurus bile vermeye gucu tahammulu yok
%20 yi alsın torunlarının eşlerine versin. Covidden kurtulursun fakat torunlardan asla. Bari o paralarla işçilerinize maske eldiven alın. İnternette görüntüleri geziyor işçiler bir arada korunaksız
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu biri anlatabilirmi osmanlı menkul bugün takasbankta 1.850.000 lot olmasına rağmen 4.500.000 lot hisse nasıl satar açığa satışın olmadığı bir dönemde. Resmen tahtayı katletti bugün . 1.78 den gelene gidene verdi.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a3b6a89ac.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d1db0e7b0.jpg
SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
T+2 günü başka kurumlardan virman gelir, tahminim işlemlerin çoğu fiktiftir zaten yoksa bu tahtada kim 4.5 milyon hisse alır, yada bu kadar satışa rağmen tahta göçmez. Hissedeki tombul parmaktır o, başka kurumdan alış yazıp o kademelere veriyordur, bir nevi al gülüm ver gülüm yapıyor maksat hissede hacim olsun.
22,22,22,...28,28,28...11,11,11...lotlarla tahtada şiir yazıyorlar:)
Osmanli uzerinden deniz satmis arkadaslarhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...feefc59b23.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Suanki durumda buhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e903857e04.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
oyak 3 milyon satmis...karsilayan kücük yatirimcilar..dikkatli olmak lazim..
ASLINDA
hisse topiklerinde yazmamaya sık sık karar veriyorum, sonra hayır bunu yapamazsın kitapçı diyorum, ilk çeyrek ev satışları çok iyi gitti, nisan ayı biraz durgun olacak, mayıstan sonra da ev satışları patlayabilir şu corona belasını atlatalım bir hele.
hisse zaten kelepir fiyatlarda, aşağı doğrru risk düşük ki, bence o patlayan hacimle trend döndü.
nasip.
Piyasa Değ. / Defter Değ.0,27
Piyasa Değeri(USD)306.036.458
Piyasa Değeri(TL)2.070.000.000
Özsermaye(TL)*8.478.946.000
Sermaye(TL)1.000.000.000
Net Kar(TL)865.662.000 Dönem:** 2019-12
daha ne kadar sürünebilir bu fiyatlarda?
bakmayın piyasada kopan şamataya, hisseler ederine gidiyor
2015 de 70 k endeksten bu güne, seçilmiş hisselerden, temel verileri sağlam ve beklentili olanları fiyatlarını 5' e hatta 10'katladılar
şu corona musibetini az hasarla atlatalım bir hele.
Nereden bakarsam bakayım son iki hafta da % 20 kayıp aptallık
%30 kazanamamış olmakta öyle
velhasıl % 50, 60 lık kazanç
bana kaybedilen eşeği bulmak olacak.
bugün yeni bir rekor hacim gelecek görünen o.