Sen benim düşmanım oluyormuşun...
Baştan söyleyeyim gözüme gözükme.
Selamlar.
JMK
Printable View
hmmm
john maynard keynes JMK
havada hallediyorlar ... 55 ci saniyeden itibaren izleyebilirsiniz ...
https://youtu.be/CvRXaS-bhOE
İşin doğrusu Avusturya'da Hayek'in pek seveni yoktur. (kuvvetli bir tahmin).
Zira Avusturyalılar genelde keynezyen ekonomistleri dinlerler. Halk özünde liberal değildir.
Bunun için de aslında haklı nedenleri var. Zira nüfus az , turizm geliri fazla.
Kendilerini liberalizm ile zorlamalarına gerek yok.
Keynes ve şürekalarının ismini her yerde duyuyoruz ama bence gerçek iktisadi kalkınmayı sağlayan fikirlerin savunucuları o denli gündeme gelmiyor.
Forumdaşların Smith ve Hayek gibi ekonomistlerin savunduğu fikirleri de incelemelerini öneririm.
ekonomiyi büyülttürmen için liberal yaklaşım lazım
bu tabi dağa taşa betona kentilyonlar gömmek değil
ama diğer yaklaşımlarda pasta büyümüyor
bakınız demir leydi lakaplı margeret . toprağı bol olsun
onun sayesinde pound. nerdeyse konvertıbl bi para , dahi artık değil, öyle öyle ama sadece lafta
liberal olmadan buyuyebilen tek mekanı.
isviçredir dunyanın gizli kirli kasası olduğundan o da
avusturyaylan almanya . isviçre abisinin izni olmadan tek kuruş yıkıyamaz
Avusturyayla ilgili benim inceleyeceğim kısım mesela st. pöltsen in inssbruck'un gece hayatı nasıldır ... kopabiliyor muyuz sabaha kadar ?
Dünyanın geldiği noktadaki tıkanma geçmişte uygulanan keynezyen politikaların sonucudur diye düşünüyorum. Bu tabii politikacıların da işine geliyor. Ama geleceği sorgulayan yok.
Keynesin iktisat kurgusu insanı neredeyse bir mal gibi görüyor. İnsanın ürettiği katma değeri değil ona hammallık ile de olsa bir iş yaratabilmek için verimsiz para çevrimlerini destekliyor.
Geleceği düşünmüyor , günü ise politik eksende kurtarmaya odaklanıyor.
İnsanlığın gelişimi bu tür geri kalmış sistemlere heba edilebilir mi?
neoliberalizim ayrı
senin dediğin o
http://korkmazhaber.com/liberalizm-n...alari-3912.htm
yazıda geçen bir tümce
Ekonomide liberalizm, ekonominin bireysel yönden örgütlenme sağlamasını ve ekonomik tercihlerin bireyler tarafından yapılmasını ifade eden bir anlayıştır.
eğer bunu yapmazsan kapital (das Kapital) zenginler elinde toplaşır onlarda ilk kirizde lağam fağreleri gibi gavuristan a kaçar
dımdızlak kalırsın sonra.
sermaye tabana yayılı şişkin durursa ancak yırtarsın.
üye kontrol panelinde red listesi düzenle kısmı var sol tarafta , oraya tıklayıp adımı yazarsanız , bundan sonra yazdıklarımı görmezsiniz bu kadar basit. forumdaki bu özelliği herkes kullanabilir... oraya onun için konmuş ...
ben ecnebi surat gormek istemiyorum belki alla alla
o yuzden yabancilarin gitmedigi kusadasi cesme gibi yerlere gidiyorum tabi arada 90 yasinda cirkin damarli bacakli ecnebi karilar goruyorum aklima amerika geliyor ama olsun cogunluk turk yani guzel insanlar
Müdürleri ıramazan rehaveti bastı kanımca,tilfon neyim edin..
Niza çıkacak azgala..:oleyo:
Benim kafa milyon,ete para vermeyin,fasulye yiyin..:yes:
Protein mes.... ... elesi.:kahkah:
Forumla işim biteli epey bi vaktoldu..
,.............
⛽️⛽️⛽️
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
sevgili forumdaşlar ortamı germenin anlamı yok hakaret aklı selim insanlara yakışmaz (bazı istisnalar hariç troller bazen zorluyor)
Aninda kodese tikiyor devriyeler. Sorgu sual yok. Hic acima da yok. Paldir kuldur daliyorlar adama.
Hayat tecrübesi, borsa tecrübesi bir nehri içip bir tas işeyebilmek gibi . ( alıntıdır )
Önümüzde bir sürü done var, hangisini seçsen birbirine zıt ve mantıkla örülmüş senaryolar kurabiliyor insan .
Doğruyu mu düşünüyoruz yoksa düşünmek istediğimizi mi doğruluyoruz?
Müthiş bir algı operasyonu altındayız. S- 400 alınır mı, ambargo olur mu, Doğu Akdeniz , Suriye, iç siyaset. ...
Belki de forumun hatta arttırıyorum sosyal medyanın en donanımlı insanları oturup bir karara varamıyoruz.
Devasa bir servet transferi olacak , hangi tarafta olacağımıza bilgimiz değil de şansımız karar verecek galiba.
Ekonomik kriz
Siyasi belirsizlik
İstanbul seçimlerinin muallaklığı
İç politikada gereksiz riskli gerginlikler
S-400 füzelerin 1 ay sonra gelecek olması
ABD nin bize olası askeri ve ekonomik yaptırımları
ABD ile İran arasında ki gerginliğin savaşa doğru gitmesi
Bulunduğumuz coğrafyada jeopolitik risklerin zirve yapması
Bu yıl sonu ticaret savaşları ile çıkması çok yüksek olan global kriz
Benim kararım belli, yukarıdaki riskler olduğu ve sürdüğü sürece..
Bu gibi ortamlarda altın her zaman güvenli limandır diyor...
Sarı kızıma sıkı sıkı sarılıp mışıl mışıl uyuyorum.
İyi geceler.
eski yılları düşününce ne tuhaf yıllarmış yahu..... kışın sırtımızda 3.5 kiloluk palto , elimizde bavul yavrusu gibi bi de ağır mı ağır bond çanta taşırdık... işlerimiz az olduğunda bond çantayı bırakır , o iğrenç el portföyünü alırdık...
palto 2 kilo da olabilir , yanlış hesaplamış olabilirim...
Herkese iyi geceler.
https://www.youtube.com/watch?v=wygy721nzRc
uzakdoğunun çekik gözlü çocukları , ürkek japon ev kadınları ilk hedefe şeyettirecek mi bakayım , az kaldı... hadi yavrum kemik...
https://i.hizliresim.com/mXjNL0.png
niyetim güzeldi deme , dene niyetim güzel de....
Bu kadar olumsuzluğa rağmen birileri hala gidip borsada ver yansın hisse alıyor ya şaşıyorum. Borsa çakılınca da zır zır zır zırlıyorlar. Ulan öyle kör yatırımcılar var ki İnanın söz gelimi ülkemiz savaşa girse ve bombardıman altında olsa iki bombardıman arası koşup bankamatikten hisse alacak kadar inatçı ve at gözlüğünden bakan bir yatırımcı kitlesi var. Borsada olanlar ortada. Yaptırımlar açıklandığı an kaç gün çakılacağı ortada. doların nasıl fişekleyeceği ortada ama yinede çoşkuyla hisse alıyorlar. Bursada para kazanma devri tersine döndü sanırım. Yıllardır .... fonu öncülüğünde borsayı şişirip durdular. Borsa Balonu patladığında ben onların halini göreceğim.
Gerçek yatırımcı kriz zamanı hisse alır. Savaş çıkar, ülke batar diyorsanız oturduğunuz evi arabayı satıp çoktan döviz almış olmanız
lazım. Türkiye Cumhuriyeti ne hiçbir şey olmaz, siyasi iktidarlar gelir geçer. Her ekonomik veya siyasi problemin bir çözümü mutlaka vardır. Enseyi karartmayın, "her şey çok güzel olacak" gerisi boş laf.
Günlükte, mum çubukları benzeşmeye devam etti. Bu durum daha ne kadar sürer, ilgiyle takip ediyorum.
https://i.hizliresim.com/lQ2NRl.png
bilinçli yatırımcıyı ayrı tutuyorum tez ve görüşleri kendilerini baglar
birde yatırımcı adı altında kumarbaz tayfası var
kumarbaz her gece kaybedsede yine kumara gider ona neden diyemessin çünki onun işi kumarbazlıktır
rulet oyuncusunu poker oynarken göremessin yada çok nadir keza pokerciyide rulette fazla göremezsin
çünki zevk alamaz gönüllü tecavüzde zevk almak esastır
Kriz yoktur.Benim kriz kriterim her gün dur kalk 20 km hızla gittiğin yolda 90'la gidilmesidir.Benzin masrafı yüzünden arabası olan toplu taşımaya kayarsa ve şirketler mal dağıtımı için araçlarını çıkarmıyorsa kriz vardır.İşsizlik,enflasyon vs. kalp spazmı veya ritm bozukluğu gibi şeylerdir kalp krizi bambaşka birşey.Elbette spazm geçiriyorsan bunun sonrası krizdir o ayrı.