Bugün ki hareketi yorumlayacak arkadaş var mı? Hissede yeniyim. Panikliyecek bir durum var mı?
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bugün ki hareketi yorumlayacak arkadaş var mı? Hissede yeniyim. Panikliyecek bir durum var mı?
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 26760
teknik olarak sıkıntı görünmüyor, ytd
Naten gibi temeli muazzam kağıt 3 tane At hırsızı elinde oyuncak oldu,46.50 git 41.50 getir milleti dökemediler.35-38 arası 5 ay gitmedi, kağıdı kaptırmak yok süper 4.ceyrek kâr bekliyorum, birileri bu kağıdı yakında görür.sahsi fikrimdir.al sat tut tavsiyesi değil dir
Milletin canını çok yaktılar. 47 den 33 e kaç ay süründürdüler patronu güven vermiyor. Hisseye sahip çıkan yok. Yazık günah para kolay kazanılmıyor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/907328] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/907328) ## Dosyalar: [] (#)
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2021-02-03
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
Bilindiği
üzere şirketimiz, operasyonel faaliyetlerini kolaylaştırmak, elektrik üretim
maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral
yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak amacıyla daha etkin yapılanma
sürecine girmişti. Bu bağlamda, şirket yönetim kurulu, %100 bağlı ortaklığımız
olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin altında yer alan bağlı ortaklıklar
Kural Enerji A.Ş., Maral Enerji A.Ş., Soral Enerji A.Ş., Güneş 5 Enerji A.Ş. ve
Hanel Global Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.’nin Margün Enerji Üretim Sanayi ve
Ticaret A.Ş. ile birleştirilmesine karar verilmiş olup 03.02.2021 tarihi
itibariyle ticaret sicile gerekli başvurular yapılmıştır.
Yine
%100 bağlı ortaklığımız olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı
ortaklıkları olan Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş., Energes 9 Enerji Sanayi
ve Ticaret A.Ş. ve Berrak Ges 1 Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketlerinin
Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş. ünvanı altında birleştirilmesine karar verilmiş
olup 03.02.2021 tarihi itibariyle ticaret sicile gerekli başvurular yapılmıştır.
Margün
Enerji Üretim A.Ş.’nin diğer bağlı ortaklıkları için de birleşme çalışmaları
devam etmektedir.
Bu
işlem bağlı ortaklıkları üzerinde ortak kontrolünde herhangi bir değişim
olmaması sebebiyle, şirketimizin konsolide finansal tablolarında bir etkisi bulunmayacaktır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/907330] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/907330) ## Dosyalar: [] (#)
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2021-02-03
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimizin İş Geliştirme Direktörlüğü pozisyonuna Sn. Barış GEREN
getirilmiştir. ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan GEREN,
yaklaşık yirmi yıllık iş deneyiminde, özellikle enerji/altyapı/aydınlatma
sektörlerinde satış süreçlerine liderlik ettiği büyük projeler aracılığıyla,
Türkiye'yi de içine alan, Orta Asya ve Orta Doğu bölgesinde uzmanlaşmıştır.
Yüksek lisansını pazarlama üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladıktan
sonra, Schneider Electric firmasında 2001 yılında iş hayatına başlayıp, daha
sonrasında&-nbsp;Siemens ve Philips gibi&-nbsp;birçok global ölçekli şirkette satış – pazarlama birimlerinde yönetici
pozisyonunu üstlenmiştir. Başarılı bir yöneticilik geçmişine sahip olan GEREN,
son olarak global ölçekli bir elektrik transformatörü üreticisinde Yurtiçi
& Yurtdışı Satış – Pazarlama Grup Direktörü olarak görev almıştır.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız.
Bilanço tarihi ne zaman arkadaşlar? Teşekkür ederim.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay be hissenın verileri harika. ..ama ne yaptıysa birtane yatırımcı kalmamış.. hisse harekete başlamış..
Şükür 7 den beri buradayız :) 45 leri de aşabilirse daha da ivmelenebilir
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Bilindiği üzere şirketimiz, operasyonel faaliyetlerini kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak amacıyla daha etkin yapılanma sürecine girmişti. Bu bağlamda, şirket yönetim kurulu, %100 bağlı ortaklığımız olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin altında yer alan bağlı ortaklıklar Snl Enerji Ürt. San. Ve Tic. A.Ş., Ysf Enerji Urt. San. Ve Tic A.Ş., Margün 13 Enerji Ürt. San. Ve Tic. A.Ş., Margün 1 Enerji San. ve Tic. A.Ş.. Saf Akçe Enerji Ürt. San. ve Tic. A.Ş. ve Ulus Enerji Ürt. San. ve Tic. A.Ş. şirketlerinin Agah Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı altında birleştirilmesine karar verilmiş olup 11.02.2021 tarihi itibariyle ticaret sicile gerekli başvurular yapılmıştır.
Yine %100 bağlı ortaklığımız olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklıkları olan Ased Danışmanlık İnşaat Enerji Üretim ve Tic. A.Ş., Bozok Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Çapanoğlu Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Desti Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Sorgun Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Yozgat Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Ramges Elektrik Üretim A.Ş., Serra Güneş Enerjisi Üretim A.Ş., Gül1ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül2ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül3ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül5ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül6ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül7ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül8ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Sarıges Enerji İnşaat Akaryakıt San. ve Tic. Ltd. Şti., Maviges Enerji Tekstil İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti., Er2ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş., Er3ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş., Er4ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ve Er5ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş. şirketlerinin Bosphorus Yenilenebilir Enerji A.Ş. ünvanı altında birleştirilmesine karar verilmiş olup 11.02.2021 tarihi itibariyle ticaret sicile gerekli başvurular yapılmıştır.
Bu işlem bağlı ortaklıkları üzerinde ortak kontrolünde herhangi bir değişim olmaması sebebiyle, şirketimizin konsolide finansal tablolarında bir etkisi bulunmayacaktır.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Bilindiği üzere şirketimiz, operasyonel faaliyetlerini kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak amacıyla daha etkin yapılanma sürecine girmişti. Şirketimizin 11.02.2021 tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere Snl Enerji Ürt. San. Ve Tic. A.Ş., Ysf Enerji Urt. San. Ve Tic A.Ş., Margün 13 Enerji Ürt. San. Ve Tic. A.Ş., Margün 1 Enerji San. ve Tic. A.Ş., Saf Akçe Enerji Ürt. San. ve Tic. A.Ş. ve Ulus Enerji Ürt. San. ve Tic. A.Ş.şirketleri Agah Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı altında birleşmiş olup Agah Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşme sonrası nakden ödenmiş sermayesi 77.000.000 TL olmuş ve 12.02.2021 tarihi itibariyle tescil edilmiştir.
Yine %100 bağlı ortaklığımız Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklıkları olan Ased Danışmanlık İnşaat Enerji Üretim ve Tic. A.Ş., Bozok Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Çapanoğlu Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Desti Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Sorgun Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Yozgat Güneş Enerjisi San. ve Tic. A.Ş., Ramges Elektrik Üretim A.Ş., Serra Güneş Enerjisi Üretim A.Ş., Gül1ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül2ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül3ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül5ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül6ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül7ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Gül8ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Sarıges Enerji İnşaat Akaryakıt San. ve Tic. Ltd. Şti., Maviges Enerji Tekstil İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti., Er2ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş., Er3ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş., Er4ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ve Er5ges Enerji Tarım İnşaat San. ve Tic. A.Ş. şirketleri Bosphorus Yenilenebilir Enerji A.Ş. ünvanı altında birleşmiş olup Bosphorus Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin birleşme sonrası nakden ödenmiş sermayesi 115.000.000 TL olmuş ve 12.02.2021 tarihi itibariyle tescil edilmiştir.
Bu işlemler sonrasında Margün Enerji Üretim A.Ş.'nin bağlı ortaklıkları için birleşme çalışmaları tamamlanmış olup şirketler ve sermaye tutarları;
Şirket Adı Ödenmiş/Çıkarılmış Sermayesi
Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş 310.000.000 TL
Bosphorus Yenilenebilir Enerji A.Ş. 115.000.000 TL
Agah Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 77.000.000 TL
Angora Elektrik Üretim A.Ş. 70.000.000 TL
Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş. 17.000.000 TL
Naten sermayesi 33 milyon.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ad01f3687.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87f6f837c4.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0485607509.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6169baaebe.jpg
Bu grafik ne diyor açıklayabilir misiniz please
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e900a80d4.jpg
Merhaba,
Bloga #NATEN 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Herkese merhabalar,
NATEN'i doğru mu anlıyorum acaba?
Sahip olduğu tüm güneş enerji santrallerine Esenboğa Elektrik üzerinden sahip. ESEN üzerinden hem Margün gibi şirketlere sahip, hem ESEN'e ait GES'lere sahip hem de ESEN üzerinden GES müteahhitlik hizmetleri veriyor. Bunun dışında kendi başına(NATEN olarak) da GES müteahhitlik hizmeti veriyor ama sanırım. NATEN'in ESEN'den farkı ne bunlardan başka? Gördüğüm kadarıyla ilave olarak YEKA ihalesi için arazi satın alınmış. Ki bu yarış da yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleşecek.
Kasada yıl sonu itibariyle güçlü nakit var. Yarış için de hevesli ve hazırlıklı görünüyor şirket.. Faaliyet gösterdiği sektör ve şirketin gidişatı uzun vade için benim açımdan olumlu gözüküyor. Ama NATEN'in ESEN'den farkı kısmını yukarıdaki noktalar dışında kafamda net olarak oturtamadım, bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim. :)
Bu arada dikkatimi çeken husus, NATEN ESEN'in %62,50'sine sahip. ESEN'in gün sonu kapanışı ile piyasa değer, 2.208 milyon TL. Bunun %62,50'si 1.380 milyon TL yapar. ESEN üzerinde 1.380 milyon TL'lik paya sahip olan NATEN'in gün sonu kapanışı ile piyasa değeri ise 1.302 milyon TL. Yani şirket sırf ESEN'in %62,50'sine sahip olsa ve başka bir şeye sahip olmasa bile sahip olduğu payın 78 milyon TL altında fiyatlanmış piyasa tarafından :wu:
kagıtla alakalı grafık harıcı beklentıler nelerdır, özet gececek bı arkadas varmı, bu saaten sonra neler olması muhtemel ?
Alarmım kurulu olsa da iş yoğunluğundan alım yapamadım kendime belirlediğim alım noktasından :notr:
Daha fazla özdisiplin gerek :)
Şu fincanın kulpu tamamlansa artık...ytd
Mini YEKA yarışma başvuruları başlıyor
Güneş enerjisinde toplam 1000 megavat kapasite oluşturmak amacıyla yapılacak mini YEKA yarışmaları için başvurular 8-12 Mart tarihlerinde alınacak.
Türkiye’nin 36 farklı şehrinde 1000 MW güneş enerjisi kapasitesi oluşturulması amacıyla yapılacak mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için başvurular 8-12 Mart tarihlerinde alınacak. Mini YEKA yarışmaları için başvuruların 1000’i bulması bekleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının güneş enerjisinde mini YEKA yarışmalarına başvurularını yapabilmek için yatırımcılar son hazırlıklarını tamamlıyor.
Türkiye’nin 36 farklı ilinde kapasiteleri 10, 15 ve 20 MW arasında değişen miktarlarda 74 farklı proje için başvurular 8 Mart’ta alınmaya başlanacak. Yatırımcılar 8 Mart’ta 17, 9 Mart’ta 15, 10 Mart’ta 16, 11 Mart’ta 15 ve 12 Mart’ta 11 farklı mini YEKA için başvurularını yapacak.
Mini YEKA yarışmaları için başvuruların 1000’i bulması beklenirken, bu kapsamda yapılacak yatırımların 1 milyar dolara ulaşabileceği hesaplanıyor.
En düşük teklifi veren ilk 5 şirket yarışmaya çağrılacak
Yatırımcılar, başvuru dosyalarında her bir yarışma için kilovatsaat başına 35 kuruş olarak belirlenen tavan fiyat üzerinden bir teklif sunacak.
Başvuruların ihale komisyonu tarafından incelenmesinin ardından her bir yarışma için söz konusu tavan fiyat üzerinden kilovatsaat başına en düşük teklifi veren ilk beş şirket yarışmaya çağrılacak ve açık eksiltme usulüyle yarışacak.
Her bir proje için en düşük teklifi veren yatırımcıyla elektrik enerjisi alım sözleşmesi imzalanacak ve sözleşme, imzalandığı tarihten itibaren 15 yıl geçerli olacak. Böylece, yatırımcı kuracağı güneş enerjisi santralinden ürettiği elektriği yarışmada belirlenen kilovatsaat fiyatı üzerinden 15 yıl boyunca devlete satacak. Bu süre zarfında şirketin piyasaya elektrik satma hakkı olmayacak.
En fazla kapasite Gaziantep, Mardin, Van ve Antalya’da
Mini YEKA yarışmaları kapsamında 36 şehir için farklı kapasiteler belirlendi.
Buna göre Antalya, Gaziantep, Mardin ve Van için toplamda 50’şer MW kapasite ayrılırken, Ankara ve Diyarbakır için ise bu miktar toplamda 40’ar MW olarak belirlendi.
Bu kapasiteler Mersin, Osmaniye, Yozgat, Batman, Aksaray, Ağrı, Adıyaman, Uşak, Erzurum ve Burdur gibi birçok şehir için 30’ar MW, diğer iller için de 10 ve 20’şer MW oldu.
Maliyetler değişiklik gösteriyor
Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihalelere büyük firmaların yanı sıra küçük çaplı şirketlerin de başvurmaya hazırlandığını belirterek, “İç Anadolu Bölgesi’nde daha fazla rekabet olacak gibi görünüyor.” dedi.
Başvuruların birkaç gün içerisinde artabileceğini dile getiren Özkök, başvuruların incelenmesinin ardından her bir yarışma için ilk 5’e giren şirketin bakanlık tarafından pazarlığa çağrılacağını anlattı.
Bu kapsamda yarışmaların haziranda yapılacağını öngördüklerini ifade eden Özkök, şunları kaydetti:
“Güneş enerjisinde maliyetler MW başına 500-600 bin dolar arasında değişiyor. Fakat burada yatırımcının kullandığı finansmanın maliyeti, santralin kurulacağı arazinin kiralanması veya satın alınması ve diğer çalışmalarla bu maliyetler artıyor. Bu nedenle, her yatırımcının maliyetlerinde farklılıklar oluşacaktır. Önemli olan yatırımların fizibilitelerini etkileyecek ve maliyetlerini artıracak şekilde öngörülebilirliği etkileyen uygulamaların yapılmaması.” ...
Bilgi Olarak Burada Bulunsun... Bakalım Naten Ne Kadar Başarılı olabilecek...
İyi Hafta Sonları NaTeN ,
*** Almanya 2022 sonunda nükleer enerji faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
*** Yenilenebilir enerji , ne kadar hayatımızda olacak....... ?
Herkese iyi tatiller.......
Evet sorunuzda haklısınız burda kafalar karışıyor ,yaklaşık aynı soruyu soran bir yatırımcıya 3-4 ay kadar önce esenboğa topiğinde cevap vermiştim.
O günden bu güne fazla bir değişiklik olmadı ,aynı santrallere hisseleri oranında naten,esenboğa ve margün ortak durumdalar.
Cevabımda bunun çok anlamlı olmadığını ilerde şirketlerin içeriklerinin farklı işlerle doldurulacağını,şirketin bu şekilde hareket ederek şirketlere farklı görevler yükleyeceğini belirtmiştim.
Ancak yeni genel müdürü tesadüfen dün akşam dinleyince, aynen düşündüğüm gibi şirketlerin hem yeni santral alımı anlamında ve hemde diğer işlerle ilgili olarak,farklı şekilde farklı iş programları ile görev alacaklarını söylediğini gördüm.
Natenle, Esenboğa farkına gelince ,Sn.Ragıp Ali Kılınç ikisi içinde ayrı santraller alınabileceğini ,natenin en üstteki tepe şirket ,esenboğanın ise çatı şirket olduğunu söylüyor.Yani yeni dönemde şirketler arasında çok farklı işlerle ilgili yapılandırmalar göreceğiz.
Yatırımcılar bu söyleşiyi mutlaka çok dikkatli bir şekilde dinlemeliler.
Yine aynı günlerdeki bir yazımda yönetimin şirketi bir dünya markası yapmak için çalıştığını söylemiştim. Yeni genel müdür ise
bu öngörümü, kendilerini global oyuncu olmak üzere çalışmalarını sürdürdükleriini ve yine büyümelerinin katlanarak devam edeceğini söyleyerek bir yerde teyid etmiş oldu.
Geçmişte yazdıklarım şirket yönetimi tarafından şimdilik sözle teyidi ile birlikte ,şirketin bunları fiiliyattada gerçekleştireceğine olan inancım tamdır.
söyleşiyi unutmuşum:
https://www.youtube.com/watch?v=N8DLoPKi9oM
Bütün santrallerin kuru olduğu araziler natene aitmiş, faaliyet raporundan. Kira alınmıyor gözüküyor. Natenciler için kayıp bir durum.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/916385] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/916385) ## Dosyalar: [] (#)
İhale Süreci / Sonucu 2021-03-08
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Bildirim İçeriği
İhale Konusu Güneş Enerji Santrali
İhaleyi Açan Taraf T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü
İhaleye Teklif Verilmesine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Var
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Diğer Taraflar -
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Ortaklığın Payı -
İhaleye Teklif Verme Tarihi 2021-03-08
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım -
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) -
Açıklamalar
Açıklama
T.C. Enerji ve Tabii&-nbsp;Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020&-nbsp;tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı&-nbsp;yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine&-nbsp;ilişkin&-nbsp;YEKA GES-3&-nbsp;ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımlarının ilk gününde, Şirketimizin&-nbsp;%100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Ankara - 1 (20MW) ihalesine başvuru yapmıştır. 8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar içinde başvurularımız devam edecektir. Başvurular yapıldıkça kamuoyu bilgilendirilecektedir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/916385] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/916385) ## Dosyalar: [] (#)
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Bildirim İçeriği
İhaleyi Açan Taraf T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) -
Açıklamalar
Açıklama
T.C. Enerji ve Tabii&-nbsp;Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020&-nbsp;tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı&-nbsp;yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine&-nbsp;ilişkin&-nbsp;YEKA GES-3&-nbsp;ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımlarının ilk gününde, Şirketimizin&-nbsp;%100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Ankara - 1 (20MW) ihalesine başvuru yapmıştır. 8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar içinde başvurularımız devam edecektir. Başvurular yapıldıkça kamuoyu bilgilendirilecektedir.
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Bildirim İçeriği
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
Açıklamalar
Açıklama
@riskçi: NATEN'in beklentisi bu idi, yanlış hatırlamıyorsam bunun için arazi temini de yapılmıştı şirket tarafından. Bakalım inşallah hayırlı bir sonuç gelir :ok:
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet, mantıklı olan ilerleyen aşamalarda şirketlerin faaliyet alanı açısından birbirinden ayrışması. Ama mevcut faaliyetler açısından birbirlerine çok benziyorlar.. Büyüme potansiyeli yüksek bir alan ve şirket yönetimini de potansiyele uygun tutmaya çalışıyorlar. İnşallah hakkımızdan hayırlısı olur..
Öncekileri izlemiştim ama bunu kaçırmışım, tekrar teşekkür ederim :)
Günlükte takip ettiğim grafik:
https://invst.ly/u2w-b
Son gördüğümüz zirveden beri hacim düzenli düşüyor. 1 yıllık yükselen trendin destek noktasındayız. 40,90 civarlarında trend desteği ve 39,10'da şimdiye kadar hep çalışmış olan 100 günlük ağırlıklı ortalama var destek olarak takip ettiğim. Desteklere yakınız ama tepeye de yakınız, 48'i geçmek için iyi bir haber bekleyecek düşüncesindeyim.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/916961] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/916961) ## Dosyalar: [] (#)
İhale Süreci / Sonucu 2021-03-10
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 08.03.2021
Bildirim İçeriği
İhaleye Teklif Verme Tarihi 2021-03-10
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
Açıklamalar
Açıklama
T.C. Enerji ve Tabii&-nbsp;Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020&-nbsp;tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı&-nbsp;yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine&-nbsp;ilişkin&-nbsp;YEKA GES-3&-nbsp;ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımları devam etmektedir. Bu kapsamda şirketimizin %100 bağlı ortağı olan Margün Enerji&-nbsp;Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün&-nbsp;Elazığ - 1 (10 MW) , Ankara - 2 (20MW) , Batman - 2 (15 MW) ve Burdur - 2 (15 MW) yarışmalarına&-nbsp;yaptığı 60 MW lık başvuru ile&-nbsp;10 Mart 2021 tarihi itibariyle&-nbsp;toplamda 80 MW başvuru gerçekleştirmiştir.&-nbsp;8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar için de başvurularımız devam edecektir.&-nbsp;
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020 tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımları devam etmektedir. Bu kapsamda şirketimizin %100 bağlı ortağı olan Margün Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün Elazığ - 1 (10 MW), Ankara - 2 (20MW), Batman - 2 (15 MW) ve Burdur - 2 (15 MW) yarışmalarına yaptığı 60 MW lık başvuru ile 10 Mart 2021 tarihi itibariyle toplamda 80 MW başvuru gerçekleştirmiştir. 8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar için de başvurularımız devam edecektir.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/917452] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/917452) ## Dosyalar: [] (#)
İhale Süreci / Sonucu 2021-03-11
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 08.03.2021 - 10.03.2021
Bildirim İçeriği
İhaleye Teklif Verme Tarihi 2021-03-11
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
Açıklamalar
Açıklama
T.C. Enerji ve Tabii&-nbsp;Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020&-nbsp;tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı&-nbsp;yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine&-nbsp;ilişkin&-nbsp;YEKA GES-3&-nbsp;ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımları devam etmektedir. Bu kapsamda şirketimizin %100 bağlı ortağı olan Margün Enerji&-nbsp;Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün Kilis&-nbsp;- 2 (10 MW) , Osmaniye - 2 (15 MW) ve Aksaray - 2 (10 MW) yarışmalarına&-nbsp;yaptığı 35 MW lık başvuru ile&-nbsp;11 Mart 2021 tarihi itibariyle&-nbsp;toplamda 115 MW başvuru gerçekleştirmiştir.&-nbsp;8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar için de başvurularımız devam edecektir.&-nbsp;
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/918085] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/918085) ## Dosyalar: [] (#)
İhale Süreci / Sonucu 2021-03-12
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 08.03.2021 - 10.03.2021 - 11.03.2021
Bildirim İçeriği
İhaleye Teklif Verme Tarihi 2021-03-12
İhale Sonucu -
İhale Bedeli -
Açıklamalar
Açıklama
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020 tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımları bugün tamamlanmıştır. Bu kapsamda şirketimizin %100 bağlı ortağı olan Margün Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün Antalya - 3 (10 MW) , Kahramanmaraş - 1 (10 MW) , Uşak - 2 (15 MW) ve Gaziantep - 3 (10 MW) yarışmalarına yaptığı 45 MW lık başvuru ile 12 Mart 2021 tarihi itibariyle başvuru süreci sona ermiş olup toplamda 160 MW başvuru gerçekleştirmiştir. İhale sürecine ilişkin gelişmeler kamuoyuna duyurulacaktır.
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. güneş
enerjisi alanındaki yatırımlarını artırma hedefi ve halka arz taahhütleri
doğrultusunda, şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji Üretim
Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin
bağlı ortaklıkları Angora Elektrik Üretim A.Ş. ve Bosphorus Yenilenebilir
Enerji A.Ş., Lisanslı ve Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği çatısı altında
geliştirilmiş ve kurulmuş olan, toplam 39 adet güneş elektrik santralini satın
almak üzere, Kinesis Enerji Yatırımları A.Ş. ve Hasan İnaloğlu
ile 01.01.2021 tarihinden itibaren tüm gelirler tarafımıza ait olacak
şekilde 12.03.2021 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalamıştır.
Söz konusu satın alma işlemine
istinaden, 3.000.000 Euro (Üç Milyon Euro) peşinat, Kinesis Enerji
Yatırımları A.Ş.'ye ödenmiştir.
Satışa konu güneş elektrik santralleri
Konya, Antalya, Ankara, Eskişehir, Adana ve Muğla illerinde işletmede olup,
toplam kurulu güçleri 61,68 MWp'dir.
Bu santraller, ürettikleri
elektriği, geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 13,3
USDcent/kWh fiyatla 5346 ve 6094 sayılı kanunlar gereğince devlet alım
garantisi altında satacaklardır. 2021 yılında bu santrallerden yaklaşık
102.150.000 kWh üretim ve 13.585.950 USD satış geliri ile yaklaşık 12.760.000
USD net gelir beklenmektedir.
Bu satın alma ile
birlikte, şirketimizin toplam kurulu güneş elektrik santrali gücü %110
artarak 118,03 MWp'ye ulaşacaktır. Toplam yıllık elektrik üretim miktarının
yaklaşık 190.096.750 kW/h olması beklenmektedir. Yenilenebilir enerji
sektöründe faaliyet gösteren şirketimizin; yurt içi ve yurt dışı güneş elektrik
santrali proje geliştirme ve müteahhitlik hizmetleri haricinde, yalnızca güneş elektrik
santrali yatırımlarından yaklaşık 25.282.868 USD yıllık toplam satış geliri ve 23.580.000
USD net gelir elde etmesi öngörülmektedir.
Devir işlemlerinin
tamamlanmasının ardından satın alma işlemleri tamamlanacaktır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza
saygı ile duyurulur.