Haber yeni mi?
Printable View
Bu haberin hisseye bi etkisi olur mu? Siyası geçişler her zaman olur yani
Tetikci diye tabir edilen bazi siyasiler vardır ve bazi isler onlar uzerinden yürütülür omer celik ve cuneyt turan bunlardandir. Is artik icaat kismindadir bu tip tacizlerin sonu ani bir karar ve sonuclandirma olacaktir. Rte dakika bir cikip isbankasi demez. Is bittiginde konusacaktir. Suan yapacagi savunma ve aciklamalari is bittikten sonra yapacaktır. 4bin lira iken yuzune bakilmayan iskur suan 200 bin ( sifir araba parasi ) yazildigi anda direkt aliniyor. Buna bu paralari verenler ky falan degil mangal gibi yurek ister 1 kagida 230 bin basmak.. suan alan imhacilar.. malınıza sahip cikin kacinilmaz son cok yakinda vizyonda olacak..
Siyasi gecişlerin hisseye etkisi olmaz.Ama haber metninin içinde yine CHP ve İŞ BANKASI geçiyor.İşte bu bizi ilgilendiriyor..
Artık iyice dillendi.Her ekonomi veya banka veya CHP dendiğinde İş bankası hisseleri satır aralarına yerleştiriliyor...
Ve ısrarla hisseler CHP den isteniyor.Mesaj belli..ZATEN HİSSELERİ ALACAĞIZ BİZİ UĞRAŞTIRMAYIN DA VERİN ŞUNLARI..[emoji1]
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunun ederı hakkı olan temettu veya cagrı fiyatı onun haricinde
50 olmus 500 olmus bir degerı yok sadece ekranda fiyat degısıklıgınden ibaret
hadi bakayim her hafta bir haber geliyoo gibi guzel
Herkese hayırlı günler dilerim.iskur ve isbtr de pozisyon aldım,2 yıldır bekliyorum.En fazla 3 ay içinde bu süreç netleşir diye düşünüyorum.2 yıl önce bir rüya görerek evimi satıp bu yatırımı yaptım.rüyamda işkur 6 milyon,işatr 5.5 milyon,isbtr 330 tl olarak sattığımı görmüştüm.Rüya ile amel edilmez ama ben yaptım.Hayırlısı inşallah.
Selamın aleyküm
Yaklaşık bi haftadır sürekli çevreden duyumlar geliyor ne kadar doğrudur yanlıştır bilmiyorum sadece duyduğumu aktarmak istedim.Devletin kısa zamanda el koyacağı söyleniyor ve işbtr 300 bin ile 400 bin arasında bi fiyatla imha edileceği konuşuluyor bana biraz yüksek bi rakam geldi burada ki bilgili arkadaşların da fikrini almak istedim bu parayı işbtrye verirlerse işatr ve işkurun fiyatı çok daha yüksek olur mesela işatr 20 kat fazla alsa 8 milyon gibi rakamlar konuşulur bilemiyorum burda mutlaka ekonomi olarak benden daha iyi bilenler vardır böyle bi fiyat bana çok mantıklı gelmiyor. Kwon gibi fibonacci gibi marslı gibi ve daha aklıma gelmeyenlerin fikrini merak ediyorum bu fiyatlar sizce mümkün mü yanlış hatırlamıyorsam 29000 tane işbtr var toplamda tamam çok büyük kısmı banka da lakin yine de 400 bin gibi bi rakam yekün de çok büyük bi rakam olmaz mı ? Ytd...
Kardeş az bekle bu rüya çok hayırlı bitecek inşallah
dayi cook ifuruyorlar keske ama hedef vermek yanlis olur.kariniza bakin isbtr 60 80 olabilir atr ve kurucu 500 olsun .keske olsa ust rakamlar YTD
SPEKULASYONDAN CIKMAK LAZIM.YOKSA YATIRIMCI OLURSUNUZ. S O R OZ demis
Hedefim yok..
Fiyatına bakmam ve fiyatta vermem..
Tarih vermem..
Hisseyi yetkili bilirkişi hesaplar ederini verir öyle hisseler elimden çıkar..
A yı bilemem..
B yide bilemem..
(A ve B nin hesabı zor.Önceki sermaye artırımlarında işC verilmiş.Tüm tutanakları incelemek gerekir..)
Ancak yüzbinlerce kişinin takip ettiği hisseyi bilen vede hissede olan büyük oyuncunun ağzından çıkan(İSMİNİ SORMAYIN) kurucu hisse için 14 MİLYON LİRA..
Kurucu hisse için hesaplamalar biraz daha kolay..%10 sihirli ORAN..
Ancak A ve B MUAMMA..
Kurucuda geçmiş haksızlıklar da masaya yatırılıp verilirse MUAZZAM fiyatlamalar çıkar...
Sadece temettü sınırı kalksa ve her sene 200-300 bin temettü verse ederini satan belirler.4-7 milyon arası(Yani yıllık temettüsünün yaklaşık 20 katı) el değiştirir..
Zaten burada kimse 2-3 milyon için beklemiyordur herhalde..[emoji1][emoji41][emoji1]..
Allah hepimize hayırlısını versin inşaallah..
Hesaplamalar tamamen HAYALİDİR..
HAYAL EDİYORUZ VE BEKLİYORUZ...
YTD..YTD..
dayi neyaptin dayi 14 miliyon banka salakmi ya o degeri veememek icin turlu entrikaya basvurur yapmayin...
harbi elinde iskur kac kiside var forumda ..cogu isbtr
Yeğen burda çelik çomak oynamıyoruz.[emoji1]
Ola ki herşey yolunda gitti ve temettü sınırlaması kalktı.Sonra ola ki 1991 kurulundan itibaren 28 YILLIK ödenmeyen temettüler hesaplandı.Geçmiş ederleri günümüze kadar uyarlandı diyelim.O zaman 14 milyon uçuk bir meblağ olmuyor..
Bakın FİYAT VERMİYORUM.Sadece HAYALİ SENARYO yazıyorum..
Sadece temettü sınırı kalksa bile fiyatını satan belirler.Her yıl 250 bin lira getiren hissenizi kaça satarsınız?
Koskoca bankanın kurucu hisse ederi 1-2 daire parası olur mu?
HESAPLAR ORTADA..
Bu hesaplamaların hikayesiyle hissedeyiz..
Kaldı ki DEVLETİN MASADA OLDUĞU bir ortamda bu hesaplamaları hazinede yapacaktır..
Kaldı ki BİZDE 1 KURUCU VARSA MUNZAMDA 1000 KURUCU VAR..
Milyonları burada 50-100 kişiye vereği gibi 100 katını da kendileri cebe indirecek..
Hazinede kendine düşen 604 kurucunun kaymağını yiyecektir..
Şimdi anladın mı yeğen PASTA ÇOK BÜYÜK..
MESELE KURUCU HİSSE ALABİLMEK DEĞİL YEĞEN...
ASIL MESELE SONUNA KADAR KURUCU HİSSEDE OLABİLMEK..[emoji1][emoji1]
YAZDIKLARIM HAYAL ÜRÜNÜDÜR..
HAYALİMİN PEŞİNDEN KOŞUYORUM..YTD
Ben 64 bin tl ye iskur u 4 bin tl ye isbtr yi (10 adet) aldım.Evi 130 a sattım,geri kalanlada btcim aldım.Neden inanmıyosunuz anlamadım, iki yıl önce fiyatlar öyleydi.
isbtr de iyi fiyat yapar ozman
Sayın fibonacci 28 yıldır işa ve işb ye de temettü sınırlandırması yok mu ? Sonuçta kurucu alırsa bunlar da almaz mı? Biri vardı sayın marslı idi galiba işatr için işkurdan daha fazla değerli diyordu merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Ytd ...
herkes HAYAL EDEMEZ.HAYAL KURMAK GUZEL I NSAALLAH OLUR..YA BANA COK BUYUK ABARTI GELDI.YADA ANLAYAMMADIGIMA SAY DAYI
Sn Ali bey..
A ve B dede temettü kısıtlaması vede sermaye sorunu var..
Ancak A ve B de geçmiş yıllarda sermaye artırımlarında belirli oranda işC verildi.Bunun için hesaplaması karışık..
Yoksa ben A ve B ye KURUCUDAN DAHA DEĞERSİZ demedim..
Unutmayalım ki milyonlara giden kurucu varsa milyonlara giden A ve bunun oranında B vardır..
Sadece KURUCU hissesinin emsalsizliği vede hikayesi BANA GÖRE diğerlerine nazaran daha değerli geliyor..YTD..
Tabi ki kurucu hissenin kanunlara göre daha büyük hakları var sizde haklısınız.
Lakin dediğiniz gibi kurucu hisseye 14 milyon verirlerse işatr de nerden baksan bi 10 milyon civarı fiyat alır diye düşünüyorum buna bağlı işbtr de 500 bine yakın fiyatlara ulaşır lakin benim aklım ermiyor sayın fibonacci bunlar çok büyük meblağlar özellikle işbtr de bu kadar küçük yatırımcı varken bu paraları verirler de hayallerimiz gerçek olur mu ?
Ytd...
Ali kütahya kardeş, zaten lotlarin cogu bankada, halkın elinde en fazla 100 tane işkur 100 işatr 4000 tane de isbtr vardır... bunları değerinde imha edip halka dağıtsalar zaten en fazla 8 milyar lira dagitacaklar. Geriye on milyarlarca para zaten yine banka ve devletin eline geçen hisselere kalıcak ve yürümeye devam edicekler....
Teorikte mümkün..
Devlet masaya oturursa ne ister sorusunun cevabını buradan senaryolar kurarak bulmaya çalışıyoruz..
Cevaplardan birisi de kısıtlamanın kaldırılıp geçmişe dönük alacak hesabı yapılması.İşte burada matematik devreye giriyor.Bu da bizi çok yüksek meblağlara götürüyor..
UNUTMAYALIM devlet en ince hesabı yapacaktır..
Halka açık hisseler içinde bir hesapları vardır..
Bu hesaplamalarda yatırımcıya KIYIP ÜSTÜNE ÇÖKERLER Mİ? sorusu da bir yerde duruyor elbet..
Ancak İHTİMALİ DÜŞÜK..
Ancak büyük paralar riskle kazanılır..
KURUCU hisseler burada en risksiz olan hisse grubu..
Öncelikle GEÇMEMİZ GEREKEN ENGEL hisselerin hazineye devri olacaktır..
Sonra devletten adım beklenecek..
İşte o zaman ak koyun kara koyun belli olacaktır...
YTD..YTD..
Olayı imha olarak düşünmeyelim, herkes hakkını alsın. Devlet yada banka böyle karar alsın. C tertip c b tertip b a tertip a. A ve b fırlar gider. Belki a tertip lot başı 10 milyon olur diyelim. B de 500 bin olsun. Zaten bu noktada c tertip 1 tl ya eder ya etmez, verhasıl bamka bedelli açıkladı, 20 sene de ard arda. Hemde her sene %100 bedelli. A sı b si c si paşa paşa para koyadak. Kurucu ise her sene güçlenen bamkanın kaymağını yiyecek. Eşdeğersiz bir hisse. Bütün tertipler kurucuya çalışıyor. Farkı olmalı. Olacaktır.
230 da eslesme mevcut
https://www.linkpicture.com/q/Screen...113-125536.jpg
https://www.linkpicture.com/q/Screen...113-125523.jpg
https://www.linkpicture.com/q/Screen...113-125510.jpg
Hareketler sertleşecek gıbı... Iskur 2 lot işlem ikiside vakıftan, hayırlısı...
Bızım ıcın fiyat onemlı degıl alan satan hayrını gorsun
Bırakın bankanın kurucu hissesini bu fiyata almak zarar eden bir sirketın kurucu hisse sını bile bu fiyata kimse vermez
Sabırla beklemeye devam
https://www.linkpicture.com/q/Screen...113-135556.jpg
Diğerleri aynı......
Uçuk bir senaryo olacak ama meclise gelecekte hisseleri toplamak için zaman mı verdiler acaba..
Çok belli etmeden tırtıklanıyor.Ancak kurucu hala sudan ucuz..[emoji16]
Radikal adımları çok yüksek fiyatlarda beklemeliydi...
Madem meclis kapısında patinaj çekmemeli.Gerçi belli olmaz.Çizerek büyük lokmalar şeklinde mal alınmadı..
İşte ben o büyük lokmalar yutan BALİNALARI bekliyorum[emoji16]