Alan satan son takashttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...653f860847.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4b16898a5e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ae035dd09.jpg
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Alan satan son takashttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...653f860847.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4b16898a5e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ae035dd09.jpg
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Temettü verimi yüksek firmaların piyasa değerleri,defter değerlerinin en az iki katı...3-4-5 katı olanlar da var...Sadece PAGYO defter değerinin yarısında...!!!Bakalım,göreceğiz...
Ayrıca;PAGYO temettü veriminde ilk 10 arasında..!!
Temettü verimi ile pd/dd kıyaslaması yanlış olur. Düzenli temettü ödeyen gyo lar ile karşılaştırmak gerekir. Akmerkez gyo gibi.
Çok temel olarak, gizli bir olumlu/olumsuz beklenti yoksa, faiz getirisine bağlı fiyatlanmaya devam eder. Daha önce yazmıştım. Bankaya faize yatırmaktansa 7.65 fiyata kadar pagyo almak (temettü beklentim 65 kuruş için) daha yüksek getiri sağlayacak görünüyor. Bu fiyat 7.65 olacak demek değildir ama çok kişi için şu anda cazibesi devam ediyor diyebiliriz. Yüklü alım satımların etkisi dışında fiyatım buna yakın yerlerde dengelenmesi beklenir.
Pagyo ayarında sağlam temettü veren ikinci bir firma varsa gösterin de bilelim...
Yggyo ikiz kardeşi bu kadar temettü vermez ama. Defter değerinde işlem görüyor. Pagyo her türlü ucuz
Defter değerinin yarısında %10,5 temettü veren yok...Zaten temettüde 10 firmanın arasında...
Akmerkezin defter değerini Panora ile karşılaştırmak pek mantıklı değil, zira muhasebe işlemlerinde akmerkezin gayrimenkul değerleri güncellenmiyor ama Panorada güncel değer muhasebelişiyor...
Akmerkezin garimenkul değerleme raporundaki fiyatı baz alırsanız ve piyasa değeri ile karşılaştırırsanoz Panoranın PD\DD çok yakın çıkıyor...
Saygılarımla...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse de çok baskı var bakalım nereye kadar sürecek bu durum yakında bilanço gelir temettü belli olur benim açımdan sıkıntı yok bekleriz...
Temettü beklentim 6 ay kadar önceki hesabımda 64 kuruş iken boşalan yerler nedeniyle beklentimden 3 milyon civarı eksilecek olan kira gelirleri nedeniyle artık yaklaşık 60 kuruş olarak bekliyorum...şu anki fiyat ile yaklaşık yüzde 10 temettü verimi fena değil ancak geçen yıla göre enflasyonun altında yüzde 4,8 lik bir temettü artışı olmuş olacak...tabii geçen yıl olduğu gibi kasada bunu karşılayacak nakit olmayacağından ( yaklaşık 52 milyon TL) yönetim kurulu 2020 kira gelirlerinden desteklemeye karar vermezse bu oran daha da düşecektir diye tahmin ediyorum...bilançoda kar yeniden değerlemeden dolayı çok yüksek gelecektir ancak dağıtılabilir karı etkilemeyecektir diye düşünüyorum...saygılar...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçen yıl ile bu yılki bilançoları kıyaslayarak bu sonuca ulaştım, daha iyi analiz eden arkadaşlar görüşlerini paylaşır ise sevinirim...kaçırdığım noktalar olabilir...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben benzer biliyordum. Yazdıklarınıza bakınca kontrol ettim haklısınız çok fark varmış. Ancak sanıyorum AKMGY nin defter değeri gerçeği yansıtmayacak şekilde düşük kalmış. 2.5 TL civarı gelirli bir hisse 6 lira olabilir mi? Sonuç olarak iki hisse de temettü verimi hemen hemen aynı olacak şekilde fiyatlanmış.
Şu anda ne beklediğinizi anlamadım. Olur da Pagyo piyasa değeri defter değerinin iki katına çıkarsa temettü verimi %3 lere düşecek. Siz defter değerinin düşmesini bekliyorsunuz o zaman, başka türlü AKMGY ile aynı oranlara gelmez.
Ayrıca;AKMGY'nin halka açıklığı %51 ama,piyasada dolaşan lot sayısı 7 milyon civarı...PANORA'nın halka açıklığı %41,piyasada dolaşan lot sayısı 29 milyon...AKMGY ele geçirilmeye müsait...Öyle anlıyorum...Şimdilik ikisinin de temettü verimliliği aynı,bu da sermaye farklılığından kaynaklanıyor...Ama ben, PANORA'yı, fiyatı,yöneticileri,sahipleri,konumu,%75 temettü ödeme garantisi sebebiyle daha cazip buluyorum...
Malesef, bize düşen dikkat etmek ve bilgiyi paylaşmak, bu arada gayrimenkul güncel değerini yggyoda (ankamall) muhasebeleştiriyor, direk karşılaştırmak için uygun...
Saygılarımla...
Sayın Muallim, temettü verimliğinin tam standart bir hesaplama yöntemi yok gibi, aracı kurumlar temettü açıklaması kap a düştüğünde temettü bölü o günkü hisse birim fiyatı yapıyorlar... yıllara göre karşılaştırmak için, veri olsun diye. Esas yöntem sizin dediğiniz gibi olmalı ancak ödenmiş sermaye yıllar içinde enflasyona karşı değer kaybediyor, hesaplamaya bu değer kaybınında eklenmesi gerek bence, nasıl standart bir biçimde yapılır biemedim şimdi...
Saygılarımla...
Yggyo(Ankamall) mi pagyo hangi hisse senedi daha ucuz alınır.
Sayın mblbl, Ankamall güzel bir Gyo, doluluk ornı yüksek ancak kendi portföyümde Gyo lardan Akmerkez ve Panora tutup biriktiriyorum...
Saygılarımla
Yeni hafta 7,xx li rakamlarinı bekliyorum....
Pd/dd den cok f/k ya odaklanmak lazim diye dusunuyorum gayrimenkul degerleme sonuclari defter degerini artiriyor panora ankaranin en kiymetli yerinde ancak kira gelirlerine buna yansitamayabilir. F/K ya bakarsak akmgy pagyo ve yggyo ya gore epey pahali kaldi yggyo en kazançlisi duruyor mevduatta epey parasi var.
çok Şükür Allahım
Kimse yokmu?
MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissede küçük yatırımcı kalmamış galiba?
MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben hep burdayım...Temettü veriminde ilk 10 içinde ama fazla tanınmıyor...!Çok önemli değil,aldım yatıyorum...Düşse de,çıksa da umurumda değil...!Alacağım temettü yeter bana,diyenler, yazsa da olur yazmasa da...
Temettü ye kadar 6tlnin altına gelir mi
bende bunu kastetmiştim. Primli derken genel borsa rallisiyle ve temettü dönemine yaklaştıkça fiyat artmış. Temettü dağıttıktan sonrası alınması makul.
Defter değerinin altında işlem görmesi dikkati çekmekte..:ok:
Yatırımcı ilişkilerinden detaylı yatırımcı sunumu istedim. Bakalım dönceklermi:)
Sayın Trade Shark,benim gücüm olsa,8 tl'nin altına gelmesine asla müsaade etmem...Çünkü; kazancının % 75'ni nakit temettü olarak küçük ortaklarına dağıtan ve değerinin çok altında olan başka bir firma yok..!! Yazık ki gücüm yok..!
Saygılar...
sayın pagyo yatırımcıları, KAP ta bir haber var, kiralarda %29 indiirm yapılmış diye, kağıt nasıl etkilenir sizce? birde bu kağıdı sizce kaçtan almalıyız? 1000 lot alım yapmayı düşünüyorum, 6,25 falan iyi mi acaba? çok teşekkürler