Kırklara karışmış olmasın ?
Printable View
Kırklara karışmış olmasın ?
Dolar 4,82 gösterip $ şortcuların teminatlar yakıldı herhal.
Artik buradan da ötesi olabilir mi beaa....!
Üstatlarım yapasınız bi analez.
Okuyasınız bi fal bea.... !
Siyasal islam ülkeyi batırarak gidiyor. Türk tarihinin en büyük ihanetlerinden biri olarak yazılacak!
Reis bundan sonra kazansa da kaybetmiştir..
https://youtu.be/Hl2Y3J7fmyk
Akp'nin var olmasinin en onemli parametrelerinden biri yukaridaki videodur.
Kiz, Imam Hatipli degil, Fen Lisesi ogrencisi, anne kapali, baba belli. Kizin başı acik diyemeyiz, neredeyse saclarini savuruyor, insanlarin gozlerinin icine sokuyor. Tesaduf oldugunu saniyorsaniz, yaniliyorsunuz. Akp'nin kuruldugu gunden beri stratejisi buydu. Baslangicta, oy veren tabanin kucuk bolumu boyleydi, sonrasinda gelir seviyesinin artmasiyla, buyumeyle bu cekirdek unsur da buyudu. Iktidarda kalabilmek icin, tabani olusturan pekcok sacma sapan unsurun konsadile edilmesi gerekiyordu. Falan filan iste...
Akp, Cumhuriyet doneminin en cok hizmet eden partisidir. Tayyip Agam bir efsanedir.
Olanlari tek bir kelimeyle aciklayabiliriz: Metamorfoz...
Turkceye "başkalaşım" olarak cevirebiliriz. Metamorfoz kelimesini Turkiya'ya getiren 3 kisilik ekiptanim, tovbekar abi bilir...Irakiyi, cigarayi birakinca hafiza da toparlandi be ya. :)))))))
Metamorfoz cok yavastir. Dolarin yukselmesi gibin bir olay, katalizor etkisi gosterebilir.
Dolarda fikrim hic degismez, uzun vade pacavradir. Çinliler aliyorlar pacavrayi, simdilik etkilemez Abd'yi ama euro/usd 1.1750'yi asagi kirarsa, ekonomik tehdit baslar. Ayni seviye bizi de etkilemeye baslar, euro/usd 1, 14'un altinda asil etkiyi goruruz. Neticede Abd bunu cozecek. Kisa vade birsey olaxagi yok. Uzun vade Cinliler satacaklar ellerindeki bonolari ve Abd dolari basta, sonrasinda da diger kagit paralar pacavra olacaklar.
Metamorfoza gelirsek, Tanzimat aydini Osman Hamdi Bey tarafindan resmedilmistir. Turk resim sanatinin en pahali tablosu, Kaplumbaga Terbiyecisi...
https://i.hizliresim.com/mol7py.jpg
Kuzu hocam koymus grafigi...Turkiya, diger gelismekte olan ulkelerden ayrisiyor, dolar daha yokarsa.
Akp'nin var olmasinin tek paranetresi yukaridaki degil tabi. Akp, 28 subat sonrasi kuruldu. 28 subatta, o donem Tsk komuta kademesi Erbakan hukumetini devirdi.
28 subat oncesi ise Bati Calisma Grubu var. Deniz Kuvvetlerinde mudahalenin on calismalari yapiliyor. Suleyman Mercumek diye bir cavus bunu desifre ediyor. Tvlerde olay derhal sulandirilmaya basliyor.
Ege'de tatbikat yapilirken, bizim Muavenet adli firkateyn, Abd'nin Saratoga gemisinden atilan bir fuzeyle vuruluyor, 8 sehit var. Yani Abd icindeki bir guc odagi, darbe hazirligindaki Deniz Kuvvetlerine "yapma" diyor. Aniden ve hizlica Saratoga'dan Pentagon'un icine kadar olayla baglantili pek cok Abdli asker hakkin rahmetine kavusuveriyor.
Sonra Abd, tarihinde gorulmedik bicimde Turkiyeden ozur dileyip, tazminat odemeyi kabul ediyor. Yani bu bir sinyal, "Erbakan hukumetini indirin, Abd icindeki engel ortadan kaldirildi" anlaminda. O donemdeki, yani bugun yargilanan ve omur boyu hapisle karsi karsiya olan Cevik Bir, Karadayi falan varya, iste onlar bu sinyali aliyorlar ve MGK'da bastirip, hukumeti deviriyorlar.
Neticede Akp kuruluyor. Devami az sonra...
Erken secim diyen Devlet Bahceli...
Sonrasinda, dolar 4 TL bile degilken, dolar silahini cektiler diyen yine Devlet Bahceli.
Af diyen yine Devlet Bahceli. Tayyip Agam bunu kabul etmedi.
28 subat oncesi ve sonrasi, Akp'nin kurulusu sirasinda sahada olan Ingiltere. Turkes' in olumu ve Devlet Bahcelinin Mhp'nin basina gelmesi sirasinda sahada yine Ingiltere var.
2001-2008 arasi tum dunyada catisma donemi. Bizde ergenekon, balyoz dalgalariyla Tsk icinde ciddi bir catisma sozkonusu.
2008 sonrasi ise artik Ingiltere gucunu hizla kaybediyor.
2014 sonrasinda, 150 banker kisa surede cogu bakondan duserek hakkin rahmetine kavusuyor.
Brexit sonrasi Ingiltere yeniden diriliyor.
Abd ortadogudan cekiliyor ve Ingiltere yine sahaya cikiyor.
Ingiltere'nin eski kullandigi unsurlar cemaat, pkk ve ergenekon.
Bahcelinin istedigi aftan kasit neydi?
Sayet Tayyip Agam affi kabul etseydi, dolar bu seviyeleri gorebilir miydi?
Hulya Avsar-Kaya Cilingiroglu bosanmasina benziyor.
Insanlarin gordugu, Cilingiroglu'nun Hulya'yi aldattigi, Hulya'nin bunun uzerine Kaya'yi bosadigiydi. Halbuki bu evlilik bir modeldi ve bagli olduklari topluluk evliligin devam etmesini, medya onunde yasanmasini istiyordu. Tabii bunun ciddi bir getirisi vardi ve Hulya Avsar da evliligi devam ettirmek icin elinden geleni yapiyordu.
Bence asil bosanmayi isteyen Kaya Cilingirogluydu. Hulya Avsar kesinlikle istemiyordu. Cunku, evliligin getirisi cok buyuktu.
Genc bir hanimin evinde basilmayi, butun medyanin evin onunde toplanmasini buyuk ihtimal Kaya Cilingiroglu organize etmisti.
Butun tvlerde, Kaya'nin bir hanimin evinde oldugu haberi ayni anda veriliyordu. Gazatacilar evin onundeydi. Bir anda Kaya'nin siddet kullandigi huberleri cikti ve Turkiya evin onune kilitlendi.
Kaya, evden sakince cikti, gazatacilara dogru yurudu. "Siddet uyguladiniz mi?" sorusuna "hayir, siddet falan yok, sadece iliski oldu" deyip, bir tumofile binip uzaklasiverdi.
Gorunen Kaya'nin tuzaga dusurulduguydu.
Halbuki tuzaga dusurulen Hulya Avsar'di. Kesinlikle bosanmaya karsiydi, emme olay sonrasi artikin bosanma disinda bir ihtimal kalmamisti.
Olay hakkinda bir bilgim yok, sadece dusundugde boyle olduguna hukmediyorum. Komplo yani.
4, 80 ne abi?
anlaşılan daha beynini temizlenmesi alkol ve cıgaranın damarlardan atılması gerek...
Süleyman mercimek farklı bir isim... çavuş dediğin emniyette polis ( bülent orakoğlu daire başkanı i,di) ( sahi diğeri kayboldu gitti) olan bir çocuk askerliğini yaparken planları sızdırmıştı ...
he he sebzeyi tuturmuşsun sn nuri ama mercimek değil sarmısak....
demek ki neymiş çöplerden (internet çöplüğü) bilgi çıkabiliyormuş
çinliler günde 1.5 dulara çalışıyo diye
daşak geçenler, az kaldı...
kovulcak bi sürü insan varken
istifa edecek bi tane onurlu insan yok...
yazıklar olsun
Evet abi, sarmisakmis be ya...Mercumek nerden cikti? Giden hafiza gelir mi be ya...
Shortlacem bu dolari, alem delianli gorsun decen de, cesaret kalmadi, avradini kesen...
Nasil ciktiysa oyle duser...
kötü gün için saklanan 3-5 maaşlık bir miktar döviz vardı. 4600 olunca satıp tamamını zararda olduğum Alarkolara takviye yapayım diye niyetlendim. ama 4,85 görünce elim ayağım kesildi... bu memleket sarsılacaksa 3-5 kuruşun olsa ne olur olmasa ne olur... zaten bizler memur olduğumuz için Devlet yoksa biz yokuz...
yok abi aramadı...
bilader,viop forex anlamaz
o bankadan alır öle tutar...
burdan bence işlem yapılmaz
gece twitere bakarken bütün üstadlar
sort açtığını yazmış
bugün baktım kimse yazmıyor
abi ben 2 kuruşa oynuyodum
bu marjla çok kazanırsın yada batarsın
bana göre değil yane
bol şans sevgili dostum...
Buraya yazar yazmaz hemman faceden bir akidesllik teklifi aliyon. Akides olmuyon tabe...
https://m.facebook.com/lelow.lebongani?src=email_notif
4,85
alark mı ?
dolark mı ?
ya da her ikisi birden mi ? :)
bilün ki "ak akça alark içindür" bea ...!
alark gelur mü dolar olarak 2002 ya da 2009 dibine ?
tovbekâr abem.
suya bakıp da bi diyiver.
topikte soramam, düverler beni
burda sorayın. bura güvenli.
bu arada kur zararı 400 milyonu aştı karabiganın. biliyon deel mi ?
narin abem cindistanlilar 1,5 $ dolar nobetini savdılar.
teknolojilerini gelistirdiler.
nobet bizde bea ...!
1850 de almanlar bulmuş 1,5 dolara çalışma işini. tapon alaman mallari sarmıs dunyayi. birinci savaş undan çıkmış.
sonra japonlar da yapmıs ûle.
japon malı tapon malı derlerdi
sonra çindistan yaptı. maonun askerleri.
http://bitfun.co/?ref=23CCB509E490
Abi bu linkten kaydolursaniz satoshi dikilayorsunuz. Ayni zamanda bir coinpot hesabiniz oluyor. Asagidaki linklerden tiklayarak bitcoincore yaninda bitcoincash, doge, litecoin ve dash da biriktirebiliyorsunuz.
http://bonusbitcoin.co/?ref=B98EB07FAA40 buradan extra bonus satoshi kazanabiliyorsunuz.
http://moonbitcoin.cash/?ref=40DABF183D34 bitcoincash biriktirebiliyorsunuz
http://moonbit.co.in/?ref=2f3287f25eb7 ek satoshi tiklaniyor
http://moondoge.co.in/?ref=76c7726781db buradan doge biriktiriyorsunuz
http://moonliteco.in/?ref=c5db9108f066 buradan litecoin biriktiriliyor
http://moondash.co.in/?ref=0590E3B8CEDA dash biriktiriliyor.
Isin en guzel yani butun paralar ayni coinpot hesabinda birikiyor.
Paralar kucuk olsa da ayni hesap icinde convert edilebiliniyor. Sayet bir siteden diyelim ki 100 bin satoshi tiklasaniz, islem yapmak icin bunu borsaya gonderdiginizde mesarif kesiliyor. Coinpotda mesarif yok.
Ufak ama gercek para ile trade edebiliyorsunuz. Basarili olabilirseniz para koyup devam edebilirsiniz.
Cok guzel vallah, inceleyin sonra yukaridaki linklerden uye olun. Odeme konusunda da bir sikinti yok, istediginizde biriken paralari istediginiz hesaba cekersiniz.
http://ethcombo.com/?i=295709
Burada da 0, 12 eth'ye ulastim. 0, 15'de peralari eth hisabina odeyeceklermis. Bakalim odeyecekler mi?
Dunyanin en zor isi, sifirdan 100 dolar yapmak. Bir site buldun, 4 gunde 480.000 satoshi dikladin. Gunde sadece 3 dakika, odeme icin 10 milyon satoshiye ulasmak lazim. Bu da yaklasik 800 dolar yapiyor emme perayi odeyeceklerini sanmam.
1,5 dolarlık ücretten kurtulmanın bir yolu var.
milli eğitimimiz en az bir yabancı dil bilen,
pasaportunu bavulunu aldı mı dünyanın her ülkesinde iş kabulü alabilecek teknisyen, mühendis, tabip ve yönetici adayları yetiştirebilmesi.
Politika faizini arttirmamis ki??? Sayilmaz...
Cesaret, korkusuz ulmak deelmis...Deyelim kine, bir sey yapmak istiyon emme korkuyon. Korktugun halde, dusundugunu yapabiliyorsan cesursun. Dusundugunu yapamiyorsan korkaksin.
Bugun cesurlarin gunuydu...
zaman içinde bireysel ekonomimi toparlayabilirsem ALARK almaya devam ederim diyorum ( tabiidir ki bireysel ekonomimiz ülke ekonomisine bağlı ben düzelmeye başlayınca ALARK da yükselmeye başlar)... bu zararlarla 1-2 çeyrek daha kötü gidecektir ama sonra metro ve romanya türü ihalelerden kurtarabilir... ben suya bakarsam mucize görebilirim başka şeylere bakmak beni korkutur...
Ama sonra üni bile okumamış sadece ana dilini bilen bir siyasetçi gelip bu mühendis, tabip vb insanları yönetmeye kalkacak... Onlara yol açacak??
Olmaz arkadaş...
Ben siyasetçinin de en az bir yabancı dil bilen, mühendis, tabip vb donanımlara sahip insanlar olmasını istiyorum. En azından bakan ve daha üst seviyedeki siyasetçiler için bu kriterleri istiyorum.
Vizyonsuz siyasetçi yönetmesin bizi abi gına geldi artık.
türk perasını koruma kanununda yapılan değişikle
yurt dışına doler kaçıranlara yüzde 40 para cezası kesilecek
tabe bizle bi alakası yok
lakin kaçıran var ki bunu çıkarmışlar
sanırım bu bilmediğini bile bilmemek...
serbest konvertible döviz sistemine geçmiş ülkelerde döviz girişi de çıkışı da serbesttir... bunu şu anda yapmak cehaletten değilse eğer sadece dilim varmıyor ama sanırım hainliğe kadar giden bir süreçtir... serbestse serbesttir. yasaklıyorsanız sistemi değiştirmeniz gerekir. bu ayrımı dahi bilmeyen bürokratlarınız oluşmuşsa ...
yukarıda dil bilme ile ilgili yazılar var...
bizim aydınımız moron (gerçekten teknokrat olacak kesim bürokrat, uzman, yazar, akademisyen vs...)dünyada sistemleri yönetenler azınlıktır ve iyi yetişmiştir. bizimkiler tersi
Abi benim tikladiklarim oyle 5 dakkada bir girip diklananlar degil. Gunde 1, iki gunde bir dikliyon. Bak mesela coinpot hesabina bagli sitelerin linklerini koydum, orada toplam 7-8 dolar birikmis. Ama bu parayla coinpot hesabi icinde 5 parayla trade edebiliyorum. Trade son 20 gundur basladim ve para bu yuzden 7-8 dolara cikti. Yogusam 4 dolar falandi. Oradaki 7-8 dolari, normal 7-8 dolar olarak dusunmuyorsun, cunku 2 ay emek harcamissin. Oradaki paralari; 60.000 satoshi, 50.000 litoshi, 5000 dash, 15.000 doge olarak dusunuyorsun. Onemli olan uzun vadede (benim icin 1, 5 sene) paranin 0, 6 bitcoine cikmasi.
Cunku, bu baslikta bono krizini ve dolarin bir pacavrayacdonecegini de savunuyorum. Cunku, 24 trilyon dolar borclari var.
Çin bugun Abd bonolarini aliyorsa(almiyorlardi, almalari dengesizlige yol acti) bu durum Abd'nin programli faiz arttirimlari sebebiyle gelismekte olan piyasalardan para cikisina sebep oluyorsa, euro/usd 1, 1670'in altina gelebilirse, o zemaan Abd super guc iddiasinda oldugundan, dusunulen faiz arttirimlarinin bazilarindan vazgectigini aciklayabilir. Boylece bir denge kurulur.
Uzun vadede bunlarin hepsi masal. Gercek olan, 24 trilyon dolar borc ve bunun odenemeyecegidir. Dolar coptur, cop bile degildir, cunku copun bile bir degeri vardir.
Dolar cop oldugunda diyelim ki 0, 1 bitcoinin degeri ne olacak?
Köy kıraathanesinde ekonomi yorumu yapan dedelerden farkınız yok.:bravo:
Ekonomide çok kabul edilen bir üçlem (trilemma) denen bir kavram vardır.
Buna göre sermaye hareketleri faiz ve kur üçlüsünden ancak ikisini SABİT tutabilirsiniz.
Yani SERMAYE HAREKETLERİ kontrol altında iken faiz ve kuru sabitleyebilirsiniz.
Örnek: Eski Doğu Bloku yani komünist ülkeler ,80 öncesi Türkiye ve pek çok gelişmekte olan ülke, günümüzdeki Küba, K.Kore .
SERMAYE HAREKETLERİ SERBEST bırakıldığında ise ya faizi ya da dövizi serbest bırakmak zorundasınız.
1999 sonunda IMF ile stand by yapıp kuru çıpalayıp faizi serbest bırakmıştık, 2001'de duvara çarptık.
2001'de dalgalı döviz kuruna geçtik yani kuru serbest bıraktık.
Senin Tayyip ağan ne yapıyor, sermaye hareketlerine açık bir ülkede faizi sabitlemeye çalışıyor, o zaman kur azdıkça azıyor.
Yani 2001 sonrası yaşadığımız benzeri bir durumla karşılaşıyor.
FAİZ ve DÖVİZ'İN İkisini de sabitlemenin imkanı yok mu?
Olmaz mı hiç?
Maçan yiyorsa kapatırsın ülkenin kapılarını (%40 ceza ne demek, döviz çıkışını yasaklarsın canım benim :cool:) dolar 4 TL faiz %8 dersin sonra da bi sigara yakarsın olanları hep beraber izleriz.
Devamını yazmayayım istersen o kadarını da tahmin edersin ayva tatlısı... :wave:
Bence af ile ilgili bilgi ve huberlere odaklanmakta faide vardir.
Benim bildiklerim arka arkaya soyle,
Devlet Bahceli, Alaattin Cakici'yi kastederek af cikarilmasini talep etti, hatta cezaevine giderek Alaattin Cakiciyla gorustu. Gorusmenin fotolari yeni medyayacservis edildi.
Tayyip Agam cok olculu bir sekilde affa karsi oldugunu acikladi. Ardindan Binali de ayni yonde aciklama yapti.
Dolar 4, 92'ye falan gitti.
Mhp'de bir genel baskan yardimcisinin, Tayyip Agamin (faizle ilgili konusmasinin yanlis oldugunu, dolarin yukselmesinde bunun etkisi oldugunu) Londra'daki konusmalarini elestirdigini izledik.
Ardindan Bahcelinin, yine Cakici ile ilgili, Cumhurbaskani olsaydim, geregini yapmistim aciklamasi vardi.
Enson Tusiad YIK baskani Ozilhan'in tutuklu gazetecileri kastederek, ustu kapali af istegi vardi. Dundu bu.
Benim takip ettiklerim bunlar, bugun veya gecmiste baska aciklama varsa sizde yaziverin...
Bence en kisa vadede para bu huberde...
Dikkayttt...
Ekonomi kul yapisidir, cancagizim...Termodinamik ise Allah yapisidir.Alıntı:
Devamını yazmayayım istersen o kadarını da tahmin edersin ayva tatlısı...
Ayriyeten Ilahiyat, Hukuk, Iktisat, Siyasat, Sosyoloji punlarin alayi kul yapisidir. Bunlar abidik gubidik islerdir.
Kul yapisi kanunlar, Allah yapisi kanunlara dosladiginda tuzla buz olurlar.
Toslamazsa bunlar ayri kulvarlarda hareket ederler, kimse bu islere de kafa yormaz, kafa yoranlara da deli gozuyle bakarlar.
Emme bunlar sinci kafa kafaya tosladilar.
Siz daha kurabiyesiniz, goremezsiniz. Biiiizzzz "kuzu ekolundeniz" , goruruz.
Ahanda Teyyip Agam affi cikarsin, o dolar dediginiz pacavra 4 TL'nin altina gelmezse, hecbirsey bilmiyon. Ulla bir daha da yazmacen...
Tabi Dow iddiasi vardi, unu unutmayalim.
Dediydim ki, Dow 35.000-36.000 arasindan gocer.
Kisa vade denge dow 25.000'in ustu, petrolde 75 dolarin hemman ustudur. Petrol yerinde, dow gecen gun 25.000'in ustune cikti, tutunamadi. Goruntu o, bi dahakinde tutunacak merak etme.
bu af denince affı çıkarması gereken Tayyip Bey mi?
hatırlarsanız Ecevit affı değildi Rahşan affı id ve galiba Ecevitin ipini çeken hususlardan biri de buydu....
ikinci konu af çıktığında eşitlik ilkesi gereğince kimler af kapsamına girecek...
bence ayrıntılı düşünülmeli ( ya bu arada tasavvufta insan aç ve uykusuz kaldıkça zekası ve diğer yetileri açılırmış derler... son zamanlarda sermayeyi kediye yükleyince benim de zekamda pırıltılar başladı galiba :) :) :) )
Unutmadan dun tvde neredeyse dilimi yuttugum bir huberle karsilastim.
Bahceli diyordu ki, Ecevit'in basina gelenleri hatirliyormusunuz? Rahmetli Ecevit'i 2001 krizinde ne hale getirmislerdi. Simdi de Tayyip Erdogan'i ayni hale getirmeye calisiyorlar.
Bu resmen tehdittir.
Artik hersey gozumuzun onunde, Tayyip Agam kaybetmis durumdadir. Secimi kazansa da kaybetti.
Diyelim ki, 30 gun sonra Tayyip Agam secimi kazandi, baskan oldu. Bahceli yonetecek.
Secimi kimin kazandiginin hicbir onemi yok. Ya Meral Abacuk kazanacak ya da Bahceli kazanacak. Baska bir ihtimal yok.
Kazanan mutlaka ülkücü olacak.
Tovbekar abi, Teyyip Agam, London'da dunyanin en buyuk pera bubalarinin karsisina cikip ne demis biliyon nu?Alıntı:
ikinci konu af çıktığında eşitlik ilkesi gereğince kimler af kapsamına girecek...
Demis...Hey gidinin heyyyyyy....Alıntı:
Enflasyonun sebebi yuksek faizdir...Artikin bunu ogrenin..
Akp secim beyannamesi tam tersini soyluyor tabii ki...
Dogu Perincek ne didi dun biliyon nu?
"Jon Turkler, Young Turkler geliyor" didi....
Hak hukuk gak guguk abi...London yilanlari sal deyor...