Bizim eurotahvillerin getirisi de %7.5 ulaştı. Türkiye'ye güvenen ABDli varsa kendi ülkesinde göremeyeceği kazancı alabilir.
Printable View
Belçika'dan gelen haber umut verici. Geçen ay (Covid-19) karşı antikor bulduklarını duyuran araştırmacılardan yeni müjde geldi. Bilim insanları laboratuvarda koronavirüsü etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.
Ancak bu konuda kat edilecek daha uzun yol bulunduğunu söylendi.
Eğer sonuç alınırsa aşıya göre çok daha etkili tedavi yöntemi,antikor vücudumuzun bağışıklık sisteminin virüslere karşı ürettiği savaşçılar ,labaratuvar ortamında üretilirse
Bu yeni çağ vebasına çare olabilir .
Toplu halde ülkeye giriş yapan en riskli grup umreden dönenler ,umreden dönen çevresinde hısım akraba arkadaşı olan varsa ve hatta onların yakın çevresinden uzak durmasını tavsiye ederim ..en azından 14 gün
kendi amacaoğluma mesayi koydum ..kapattık yazlığa tecritte ..14 gün uzak dursun tüm aileden ..üstelik işortağım herif :)
Dubai borsası % 30 düşüşte.
Küçük ülke dedim ama 2005 ve 2011 deki satışların tetikleyicisi olmuş bu borsa ve baktım ama neden böyle düştüğünü bulamadım. Petrolden dolayı ve artı bir sorunu daha vardır sanırım.
Bize etkisi olmasa bari.
Onlarda petrol korkusu var. Adamların tek geçim kaynağı petrol. Makarna sıcak su ile 10 dk da hazır. Ama petrol Malasef böyle zamanlarda tüketilmiyor. 15 gün İtalya bir kaç milyon varil petrol tüketemeyecek. Mesela biz uçuş yasağı getirdik ama Avrupa bize göçmen salınımında dahi ses çıkaramadı, domatesi haftaya 10 Euro’ya satacağız. İki gündür sera yapan çok yer beni arıyor Çelik soruyor. Bildiğin sera yapımı patladı. Zaten talep vardı ama bir tık daha iyi. Kalan petrol başka bür yerde Malasef kullanılamadığı İçin petrol üretenlerin işi çok zor.
Biri yazmış, İtalya kısa bir süre sonra corona tarafına gececek, daha önce 1 ve 2. Dünya savaşlarında bunu yaptı demiş. Ülkemiz son 5 gündür 5-6 vaka ile ilerliyor, Ankara’da yurt açıldı konu dikkate alınıyor. Ülkemizin Gıda konusunda avantajı çok yüksek. Hiç yoksa turşumuz var. Avrupa bunun ne olduğunu bilmez. Bir kaç gün sonra ihracat Gıda da yasaklanabilir. İç talebi karşılamak İçin yeterli bir girişim olur.
-U.S. President Donald Trump tested negative for the coronavirus Saturday, one day after declaring a national state of emergency
SAnki yabancilar Halk da daha fazla satmamislar mi ? BErlin de resmen karantina var. Evden calisiyoruz. Ise gitmek yok. Marketler full dolu. Turkiyeye gitmek isteyenler var ama onlarda gidemiyor. Turkiyede hayat komple durdu mu Istanbulda ? AVM ler, sokaklar bos mu ? Gezen yok mu yaw ?
birde garip bir soru ama, Simdi 31 MArtta mahkeme olacak, hruska da dedi ya. Bir genel kurul mu toplanti mi ne olacak, yonetim kurulu oradan bana yetki verecek diye. Bir kere Genel kurul 2 nisan da. Toplu oldugu icin iptal edilme riski var ? Mahkeme New york da o da iptal olabilir, veya ertelenebilir. MAlum orada a Korona var. Hruska genel kurul 2 nisan da imis. bana birz daha zaman verin diyebilir. Birde Esas icin savunmaya gecilecek ama Hruska Savunmam hazir deil, sure istiyorum diyebilir. yani her tarafindan uzayacak bir surece benziyor.
Birde Hruskanin uzlasma icin ikna etmesi gereken VArlik fonu var. Buna ne zman gidebilir ?
Bu korona nedeniye butun dunya ekonomik krize girmis oluyor. Ekonomi donmuyorki. Buna istinaden acaba halkbank icin gecici bir af yada uzlasma olabilir mi ?
Diyelim ki Ekonomik kriz gercekten oldu borsa 75 bine indi. Bu durumda Halkbanki 3.5 larda gorebilri miyiz ?
Hicbir alakasi yok onlarin herhangi birsey ile.
2000'e Osama kulelere girince ABD Patriot Act'i cikardi. Buna gore ABD devleti herhangi birinin butun mal varlilgina "Sen teroristsin, teroriste bagis yaptin, vs" diyerek el koyabiliyordu. Daha oncesinde devletin sahsi mahkemeye vermesi, mahkemeden boyle bir karar cimasi gerekiyordu. Parasi olanlar da boyle belirsizligi sevmezler.
4 trilyon dolar cikarildi ABD finansal piyasalarindan Araplar, Ingilizler, Pakistanlilar, Hintliler ve Avustralyalilar tarafindan. Bunun cogu gelir vergisi olmadigi icin Dubai'ye geldi.
E bu kadar para ne yapilir? Incik boncuk alarak surume sokamazsin. Bedevi hukumeti yabancilara ev alma kanunu cikardi. 100 bin dolarlik evler kagit ustune alina satina 2 milyon dolar oldu. 2008 krizi baslayinca da akilli para cakti gitti.
Amerikali arkadasin CV'sini ben yaptim. New York'ta kiz garsondu. Oranin en buyuk sirketlerinden Emaar'in CEO'suna PA olarak ise aldilar.
Dunya kadar malin olacagina, findik kadar ...
Oyle bir yer orasi. Isten anlayan kimse yok.
27 Mart bu izin için toplanma tarihi. Onu beyan ettiler. Corona banka iflaslarına neden olmaz. En fazla 1 hafta üretim olmayan yerler ikinci hafta tedbiri alır başlar. Ama ferrari bulmak zor olacak. Bizim bisiklet iyi para yapacak. 😃 borsa 75 bine gelir. Önce 4-5 gün yukarı gider sonra 106 bin kapısı önce 102700 kapısı kırılmazsa belki o 75 gelir ama bu kez aniden olmaz dağıtarak gelir. Dow hızlı sattı şimdilik tüm dünya İçin ana gösterge olacak. Fed ciddi para veriyor küçümsememek lazım. Çin daha fazla durdu ama bir büyük batış haberi gelmedi.
Kizildag ortak
Son dakika: umreden dönenler karantinaya alındı
Kesinlikle size katılıyorum. Hatta artırıyorum 1000 üstü takipçili hiç kimsenin zararda olduğunu görmedim. Hepsi sürekli doğru ama kıçı kırık maaş için sabah saat 6da ayakta asker. Niye, iş yoksa maaş yoksa ondan.
Genel olarak herkesi okur ve anlamaya çalışırım, bu kişilerin bazıları 8-10 yıldır yazıyor ve sürekli doğru pozisyonda. Ulen vicdansız asgari ücretini yatırsaydın bu Twitter da yazdıklarının yarısını bile yapsan 30.000.000 usd den fazla servetin olup ultra zenginlik sınıfında yaaman gerekir yazıncada hemen bir atar yapıp takipden atıyorlar. Komikler ve maalesef bu forumda da bu arkadaşlardan bolca var. Neyse, sağlık olsun insan böyle bir yaratılmış çok takmamak gerek.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk tedbir yani 1 ay önceki bugün işe yaradı, bugün ise kurallar daha katı uygulanıyor. Azeri kapısı kapanması en büyük gösterge. Kıbrıs değil çünkü kendisi bağları barışpınarında kopardı. Ama ilk ihtilal bence kıbrısda olacak cumhur bize karşı, kabine bize yakın.
Son günler kaldı ons satışı İçin, 1400 dolar görülebilir. 100-125 dolar kaldı son düşüş İçin. Parasal genişleme ile altın ciddi bir harekete başlayacak gibi. 1700 den 1500 dolara geriledi.
Hala bu fikrim geçerli. Finans sistemi kendine balon yaratıyor sonra (Sayın. TH'ında söylediği gibi tahvile oranla 6kat cazip ) olan bu balonun içine girecek olan bir sürü yatırımcı (hepsi sermayesiyle katılmıyor bu oyuna büyük oranda kaldıraç kullananlarda çook fazla) balonu sahada fazla büyütüyor. Ama bu karların dağıtılması imkansıza doğru gidince balnonun ağzını tutan eli gevşettiler.
Bu yatırımı yapanlar salak değildi son 3-5 yılda Dow nereye geldiğini biliyordu ama hem cazip fazla kazanc miktarı hemde kayıp sigortalı ( kayıp oranınınızı frenliyen, size maximum kaybın %3-5 olduğunu belirten) fonlarla bir sürü taze parayla balona şişirdiler.
O kontratların altındaki, savaş, büyük yıkıcı doğal afet, salgın hastalık gibi force major uygulanacak durumlar bit gibi yazılıydı ve herkes paşa paşa imza attı.
Şimdi bu paralar badem oldu.
Oyun bence buydu, Corona sadece sektörün aradığı bahaneydi oda süper zamanlama ile geldi.
Şimdi ne olur, kaldığı yerden devam ben hala ABD bin seçimlere 32-33bin Dow endeksi ile gireceğini ve Trump babanın yeniden seçileceğini düşünmekteyim.
Saygılarımla
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafiği okumanız hoşuma gitti. Bunu 3-5 aydır izliyorum. Şimdi 280-290 gram altın fırsatı olabilir. Toplam varlıktan 1 yıldır %15 fiziki altın yaptım. Duruma göre bunu %100 taşıyacağım. Bunu şöyle ifade edeyim, teknik diyor ki borsa İçin 102700 de al, 102699 da sat, 106000 üstü çok ucuz. Altında öyle bir şey, çok uzun zaman yatay izler ama trend dışına çıkacağı anlar vardır, 10 yılda yada 20 yılda bir olur. Onu takip ediyoruz. Gerileme buna büyük bir işaret. Şimdilik.
27 Şubat öncesinde gitmiş olmalılar.
Daha önce gelen kafileden 1 kişide çıkmıştı bizde. 6. Vaka olarak.
Karantina doğru karar.Sen hayatı ekonomiyi durduracak kadar neredeyse önlemler al bir süreliğine - ki çok yerinde karar katılıyorum - ama yurtdışından gelen bu grubu kendi inisiyatiflerine bırak. Olmazdı.
KIZILDAG altin 1800 olmustu, benim 8 x 9'u carpamayan kuzenin altin alip satmaya baslamisti. Bir actim baktim, 10 sene 300'de gitmis. Milletin kucagina biraktilar, 5 senedir kendine gelemedi.
Global Cete her tarafta aynisini yapiyor. Altin olsun, petrol olsu, borsa olsun, koin olsun farketmiyor. Cok guclu bunlar.
Bizim 4 şirket var, biri sera işi alır, benim yönettiğim şirket Çelik işini yapar ayrıca başka yerlere ihracatım var, diğeri nakliye yapar, son şirket seranın içini üretime hazır hale getirir. Fakat geçen hafta ülkemizde de sera üretiminde artış yaşandı, teşvik bu işde çok fazla.
Bende toplamda o kadar dustu kastediyorsun zannetmistim!
Bizim VİX endeksimiz vob24 topiği, gece trump dan virüs negatif haberi ile topik sakinledi sayfalar yazılar geriledi.
CORONA COVİD-19 takip
desktop-masaüstü bilgisayarlar için:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashb...23467b48e9ecf6
mobil-cep telefonları için:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashb...75ae62e5c06e61
Çarşamba , Perşembe korku pompalayanlara dikkat edin,
Görüşleri birden U dönüşü yapanlara dikkat edin.
Bu is hemen kaldığı yerden devam etmeyecek tamam etkilenecegiz ama en ufak olumlu gelişmelerde dipler yani satılan noktalar hep yukarılarda kalacak.
Zaman bekleme vakti.
2018 2019 yıllarında bankalara batik muamelesi gösterenlere piyasa en buyuk dersi verdi. Garan 5 liralardan 12/13 liraları gördü, vakif 3 den 7, yapi , ak vsvs
Ederine gelecektir borsa, ve artik hedefler daha yukarı olacaktır.
Haksiz da degil. Maalesef kamu hisselerine bataklari kurtarma gorevi verildi. Adam cikip borsaya acik sirketler icin "artik yuksek kar etme amaci yok" dedi. Sahsen karsi degilim ekonomiyi pompalamalarina, amma ve lakin "bunu Ziraat ustunden yapsalardi, biz halki kurtarmak icin bankaya ortak olmadik" diyenlere de soylenebilecek birsey olamaz.
Biz bankaya ilk geldigimizde bunlar da yoktu hatirlatirim, 2018'in sonunda soylemeye basladilar.
Virus pis balta vurdu maalesef her yere 120'lerden. Oyle dusunmesi normal.