Twitter reisin erişimini engellemiş, bunun üzerine reis beyaz saraydan twit atıyordu. Bunun üzerine Twitter beyaz sarayın erişimini engellemiş.
Printable View
önümüzdeki hafta da geride kalan GYO ları koştururlar, ayın 15'inden sonra da çimentolara sıra gelir bence.
bankalar 20 dakka adam olamadı, tam alırken müşteri geldi galiba satışa döndüler.
bankalar gidemeyince bakkalla piyasayı gene tuttular.
havacıları yüksek hacimle yukarı çektiler .thy,tav ,pegi....doco hariç ,keratalar sizi :)
bakkal bakkal bakkal
29.05.2020 – Daha önce açıklanan ve bu akşamki kapanışla efektif olacak MSCI değişikliklerine göre MSCI Türkiye Endeksi’nden Arçelik hissesi çıkarılıp ve Yapı Kredi Bankası hissesi eklenecek. MSCI Global Small Cap Endeksi’nin Türkiye bölümünden ise Kordsa hissesi çıkacak ve Gübre Fabrikaları eklenecek.
Bu Cin'den neden cikiyor acaba hep virusler.
https://cimg8.ibsrv.net/gimg/www.cor...9e8d9a42e5.jpg
Bu arada Trump maas almiyor, aldiklarini bagis yapiyormus.
Garip bir borsa kapanışı oldu, kedi şeyi gibi. Ay sonu diye merkez dolara vergisiz müdehale etti. 30 krş peşinde olması çok ilginç
Elbow job 15 usd 😂😂😂
Doktor Godzilla'yi bile gormusler ufukta :)
Tam hersey geciyor... "Fuck, is that Godzilla?". Tam bizim durumumuzdalar.
..........................
BDDK yeni kararı : Bankacı olmayana kısaca özet:
BDDK, bankaları uzun vadeli TL kredi vermeye daha da zorluyor ve son 1-2 ayda ürettikleri minik hınzırlıklara "Destur! Ben sizin babanızım!" diyor. Bu -ters yön- makro yaklaşımı modern tarihte yapan Nijerya dışında örnek bulamadım. Hayırlısı
BDDK kararına yönelik diğer yorumlar aşağıdaki gibidir. Alıntılar.......... BDDK: Aktif Rasyosu 'nda (AR) Haziran ayından itibaren geçerli olacak şekilde güncelleme yapılmıştır. İhtiyaç oluşması halinde, AR düzenleme yaklaşımı çerçevesine ilave düzenlemeler yapılabilir............,,, BDDK bankalara kabaca;
Kredileri KOBİ’lere ve ihracatçılara verin,
Kısa vadeli değil uzun vadeli kredi kullandırın,
Mevduat toplamak yerine banka bonosuna yönelmişti bankalar. İşte onu da yapmayın demiş.
(Bankalar, daha yeni tutturmuştuk nereden çıktı şimdi demişlerdir),...,,,,,,,,,,,,,,,, BDDK meşhur Aktif Rasyosu formülünü değiştirdi. Daha mı doğru olduğundan ziyade, bu kadar sık değişen regülasyonun kurumların öngörülebilir yönetimini çok zorlaştırdığını vurgulamak lâzım. bddk.org.tr/ContentBddk/do…
Halkbank avukatları,9 hazirandaki davanın, 45 gün sonraya ertelenmesi için başvuru yapmış.
Banka niye uzatip durmaya calisiyor bu isi anlamak mumkun degil.
Erick ortagimiz yazmisti bunu ta ne zaman. Cocugu afaroz ettik maalesef.
"THY ucaklari ucmuyor, yabanci ulke vatandaslarinin Turkiyeye girmesine izin yok, musterimiz ile gorusemedik, 45 gun uzatilsin" diyor Halk Bankasinin avukati.
https://pbs.twimg.com/media/EZOTcvIW...pg&name=medium
Abd seçimlerinde ideoloji yok. Mafya kimi isterse o geliyor. Bu kez biraz Farklı, muhtemelen temmuza kadar 50 milyon işsiz olacak. Seçime 3-4 ay kala bu işsizler dönüp Trump desteklemeyecek. Çin ticaret savaşları dün tekrar edildi. Abd kendisi ile uğraşırken Halkbank davası zor görülür. Fransa en düşük büyümeyi yaşamış. Biz ülke olarak dünyada an fazla büyüyen olmuşuz. TÜİK başkanı hükümetin akrabası seçildi, büyüme sonra açıklandı. Tüpraş 2 milyar zarar açıklar biz büyürüz. O yüzden teoride kur 7 lira ama pratikte 8,5 lira. Bu farkı merkez bankası tek taraflı dolar satarak oluşturuyor. Tek taraflı sehven bir bağış falan gelirse merkez farkı kapatır. Kapatamazsa pratik teoriye yetişmek için bir gece kuru 9,5 liraya getirir. Bunu büyüme verilerinde oynayarak düzeltmek daha sonra facia getirir. Zarar eden işletmelerin kara dönmesi 2021 dönemine uzayacaktır. BDDK kredi verme şeklini aktif rasyo ile değiştirdi. Oda tutmadı şimdi yine değişti. Bankalar hem özel hem kamu, bir şeye zorlanıyor, ama o şey merkez bankasının dolar satması gibi karşılıksız ve tek bacaklı. Tek bacağı olmayan masanın yıkılması daha fazla ses getirir. Ülke Malasef diyaliz makinesine girmek zorunda, siz ise ülkeyi uyuyarak böbreğin tükendiğini görmezden geliyorsunuz. Bankaların çoşkuya katılmaması kısmen BDDK aktif rasyo düzenlemesinin sonuçları olarak vuku buluyor. Tv de ilk haber Şuan ABD ve sokağa inen ordu resimleri var, bunlar bunlar normalleşmeyi geciktiriyor.
Karanlık odada 3 kademe basmaları bu dava ertelemesi ile alakalı demek ki. Bankalar sadece halk değil diğerleri de bir 45 gün daha kaybetmiş görünüyor.
Sokaga inen ordu virusten degil.
Bir tane negro kriminali polis tutuklarkan (sahte para basmaktan) adam kavga etti, polis de yere yatirip kafasina basarken oldu. ABD'de demokratlar polisi pasifize etmeye, irk savaslari cikarmaya calisiyor kac senedir. Araya korona girdi, Trumpi kotulemek, halki korkutmak icin baska seyler buldular.
Olen negro ev basmis, ev halkini rehin almis ve soymus, 5 sene hapiste yatmis daha once.
Irkci falan degilim. Kriminalleri sevmiyorum. Negronun cogu da kriminal oluyor. Her yerden freepass aliyorlar zaten. SAT scorun 700 seni almiyor universite beyazsin ya da asyalisin diye, kota doldurmak icin 480 puani olan negroyu aliyor.
Abd olayları pandemi değil ırkcılık nedeni ile olduğunu tv ler 3-4 gündür gösteriyor, ırkcılık olması ise daha vahim. Aynı olay ülkemizde olsa Farklı algılanıyor. Onlarda bir hırsız öldürülenilir yada idam edilir, bizde terörist özel bir adada tutulabiliyor.
abd liler yine iyi dayandı.
ben daha önceden bekliyordum.
assoliste geçtik
bankalar bize yaramıyor.
ereğli de çok zayıf.
adamlar benim almamı bekliyormuş.
25 kademe çaktılar
Ben 8,13 den aldıklarımı dün 8,11 den verdim yerine 1000 lot Migros aldım önce kötüydü kapanışda Migros’u aldılar. Birde sabah sattığım ard yazılımı öğlenden sonra 29 içindeki tüm rakamlardan 2 bin kota cıkardım, isdemirde yazıldım gelmedi, ard düşerse ona destek atarım. Ereğli iyi kapatmadı ama hızlı toparlar.
"Normallesmeyi geciktiriyor" deyince ben de virusle ilgili oldugunu sandim. Pardon, ordaki kanallari seyretmedigim icin bilmiyorum.
Irkcilik degil KD. Irkcilik olarak hortlatmaya calisiyor adi medya. Bunlar hep kriminaller.
Ilk 10 saniyesine bak bunun. Normal bir trafik durdurmasi: https://www.youtube.com/watch?v=Wy1qbLjkJnY
Bunu da izle. Bunlar hep kriminal. Adami zapdedemiyorsun. Cunku ya daha yakalanmadiklari yasa disi isleri var, ya araniyorlar, ya da sabikalari var. Herifler hayvan gibi. Hayvan zaten. Kendi caninin bir onemi yok, baskalariinkinin hic yok.
0:40'a bak, adamin corabindan tabancasi dusuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=IWHDLJ_HLW0