türev
acc’de ayni bu fon gibi
türevi cok kullaniyor
Printable View
Finans mesajı okuyunca aklıma geldi. Geçen gün bir fonu incelerken içinde yoğun şekilde ukrayna tahvili mi eurobondu mu ne tam hatırlamıyorum. Gördüm. Bunlar riskli ülkeler bildiğim kadarı ile. Belki hatırlarsın bir aralar mevduat topiğinde ukrayna'da faizler şu kadar yüksek tarzında mesajlar vardı. yani bu tür fonlar gönül rahatlığı ile alınabiliinir mi? Hele böyle bir konjüktürde bilemiyorum doğrusu. Bu konuda ne düşünüyorsun.
Borsa faiz artırımı yapılmayacağını fiyatlıyor da mı düşüyor
Faiz arttırım borsanın aleyhinde bir durum olduğu için düşer ( bu artış miktarına bağlıdır tabii. az olursa etkilenmez). Faiz artışı olmaması borsanın lehine bir durumdur. Anladığım kadarı ile dün iyi haber satın alındı. artık cuma günkü açıklamanın borsa üzerinde bir etkisi olacağını düşünmüyrum.(bendeniz çok eski bir borsacı olarak böyle düşünüyorum). Borsada beklentiler alınır. Gerçekler satılır. Bol kazançlar.
Risk var tabi
TDG alanlar hep ABD tahvili olarak düşünmesinler
Şili, endonezya, meksika,romanya tahvilleride var TDG'de
Güveniliyorsa alınmalı
Dıştan bakınca bizim tahvillerde riskli görülüyorki bu ülkelerden daha kötü CDS'imiz
Ama bizim tahvillerimizi ödeyememe gibi bir duruma girmemiz nasıl imkansızsa o ülkeleride öyle düşünmek lazım
Amerikan hazine tahvilini her zaman her konuda düşünmek lazim aslında. Diger tüm tahviller ondan türetiliyor.
10dk dan az kaldi ben TCMB pas gececek ve glp gibi fonlama limitlerini koridoru ust bantta epey yukari atarak kendine alan açacak diyorum.
Umarım beni ve tum piyasayı yanıltır da kademeli artış dönemine gireriz.
degislik beklemiyordum ama GLP üst banta cekecegini düsünüyordum
su an aldigi karar alacagi en kötü karar oldu
Dolar yoluna devam mı?
ayni döngü devam ediyor su an daha sert bi faiz karari alacaktir
hatalardan ders almiyoruz hic
Madem faiz; enflasyonun nedeni, sıfırlasınlar faizi niye 8.25'de tutuyorlar ki, böylece enflasyon da sıfır olsun. Yani kendi teorilerine göre böyle olmalı.
Aslında bu kararı borsa iyi karşılamalıydı ama bir hareket yok.
Bu karar sonrasında kimse iyimser olup da akil dolu bir seyler umit etmemeli ve munkun olduğunca kendi önlemini almalı.
Maalesef bizde yurtdışına yatırım yapan fonlar başarısız.
Ancak bir iki üç ay önce yogun bir şekilde Avrupa ve Amerikadaki aktif yönetilen fonları araştırdım.
Orada şu sıkıntı var. neredeyse aktif yönetilen iyi fonların coğu, bizdeki byfler gibi borsada işlem görüyor. Gün sonunda fiyat açıklama tarzında bir sürece hiç rastlamadım. Ama dolar ya da euro bazında son 15 yıldır yıllık %20-25 getiriyi düzenli bulanlar çok vardı. Çok daha fazla istikrarlılar.
usd bazında %25 de bizdeki en iyi fonların bile yanına yaklaşamadığı değerler aslen. Onların enflasyonunu düşününce ciddi reel getiri yapıyor.
Arkadaşlar TDG ye alım emri giriyorum 5000 ve katları diyor 10000 girdim 5000 adet aldı
ertesi gün 15000 adet girdim tekrar 5000 ad.aldı fon mu yok acaba.?
Kar payı ödeyen ya da ödemeyen BYF leri, hisseleri çok araştırmıştım fakat vergisi, aracı kurumlara ödenen ücretler vs. derken vazgeçmiştim.Çok başarılı enstrümanlar var.
Büyük sermayem olsa, yurtdışı P&G, Visa, MasterCard vb. firmaları ve çeşitli BYF leri alır, keyfime bakardım.
Saygılar.
Arkadaşlar ziraat portföyün bir fonuna salı günü sabah 10.30 satış verdim T+2 , bugün saat en geç 15.00 kadar hsaba geçmesi gerekirdi geçmedi. bankayı aradım eleman bir soraym dedi. Bunun çözümü nedir?
Dün borsadaki yaklaşık %3 artışa karşılık hisse yoğun fonlar ortalama yarısı kadar ancak getiri elde edebilmiş. Bugün de bir miktar eksi kapatacak gibi borsa, bu fonlar aldıklarının hepsini geri vermese bari yüzde 1 civarı ekside....
Harari'nin Homo Deus kitabının anlattığı geleceğe kısaca değinmiş. (https://www.dr.com.tr/Kitap/Homo-Deu...=0000000726638)
Konumuzla ilgisine gelirsek, bence en basitçe teknolojiye yatırım yapın diyor. Diğer videolarını da izleyeceğim bu arada. Ipj,aft, yay gibi fonlar benim de gelecek gördüğüm şirketlerin hisselerini içeriyor ve alıma devam ediyorum...
Bir günlük kıyaslama ile nereye varmak isteniyor anlamıyorum.
Borsa %3 yükseldi diye manset atıyorsunuz da. O %3'ün 1,5'i zaten Tüpraş + Petkm bu ikisi olmayan hsyf yürümedi dogal olarak.
Üstelik kiyas aldığınız gün normal bir gün de değil.
Orta/uzun vade bakılmadigi surece yatırım fonlari sizi terste biraktirir.
Tabloya göre bugün TKF'nin günü olacak gibi :) Tabi türev getiriyi törpülemezse
Kur 6 kuruş eksi
Tahviller yarısı artı yarısı eksi
Endonezya şili meksika ve romanyada durum sakin😀
Bugün tüm eurobondlar kafasına göre takılacak galiba
Evet, üçünden de alıyorum. Uzun vadeli düşünüyorum 1 yıl ve üzeri, geçen senelerde mevduattan çok gol yedim,dolara karşı hep kaybettirdiği manasında, bir kaç aydır artık hisse fon biriktirmeye başladım, çoğunluk bunlarda...
Bu arada Homo Sapiens'i de tavsiye ederim okumayanlara...İkisini okuyacaklar için önce sapiens...
Evet, çok ucuz, böyle tepkiler oluyor dediğiniz gibi arada bir. Eğer ileride bir gün ülke yönetimi değişirse bistte çok ciddi bir yükseliş bekliyorum, eski dolar zirvesini tekrar görmesini. Ama bunlar varken pek birşey beklemiyorum, anca hisse bazlı hareketler ve zaman zaman yabancıların yukardan satmak için yükselttikleri bir piyasa...