Dolar bazlı endeks tarihi diplerimiz.
0,45 dolar x 7,83 TL =352,35
1 dolar x 7,83 TL = 783
1,20 dolar x 7,83 = 939,60
Benim tuttuğum ve takip ettiğim yerde bura yani kırmızılı yer.
YTD.
Printable View
Dolar bazlı endeks tarihi diplerimiz.
0,45 dolar x 7,83 TL =352,35
1 dolar x 7,83 TL = 783
1,20 dolar x 7,83 = 939,60
Benim tuttuğum ve takip ettiğim yerde bura yani kırmızılı yer.
YTD.
Yeni Ekonomik Program yarın Ekonomi Bakanı Albayrak tarafından açıklanacak. Alınan bilgiye göre, program ile 2021-2023 dönemine ilişkin enflasyon, büyüme, istihdam ve cari açık gibi makro göstergeler duyurulacak.
20 yılda 2001 krizinin etkilerini yok edemediyseniz kabahat kimde ?
Bence Sn Cumhurbaşkanını eleştiriyor...
Çok geç hazine bakanı oldu, biraz daha erken olsaymış şimdiye şahlanmıştık..
bildiğin deha
Ek 25915
seçilmezsem koltugu bırakmayacağım, hile var deyip direneceğim diyen trump a senatör diyorki '''eyyy trump burası kuzey kore değil,türkiye değil burası amerika burda demokrasi var''' diyor...
Bu düşünce o senatörün düşüncesi değil, ordaki insanların düşüncesi...
Ben yıllar önce de söyledim son zamanlarda da söyledim, ''yabancı yatırımcı bizi bir kabile devleti gibi görüyor'' dedim ama durum dahada vahimmiş, kuzey kore ne arkadaş....
Senatör bunamış biz rakamlara bakalım....
GINI endeksi yerlerdeyiz
Yolsuzluk endeksinde zirvedeyiz (avrupada 1. OECD de 2. yiz)
işsizzlik ?
enflasyon?
dış borç ?
ilk 500 de üniversite sayısı ?
tutuklu ve sabıkalı sayısının nüfusa oranı ?
ŞAHLAN BABAM ŞAHLAN.....
Aman yenge, vakit geç olmadan sen vazgeç bu sevdadan....!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
geçen seneki yep te bu sene doalr kuru 6 gelecek yıl 6.40 2022 de 6.70 miş bakalım bu yepte bu sne doalr kuru hedefi ne olacak:)
Artık baktılar olmuyor gerçeklere dönüyorlar,biz 18 senedir yapılan yanlışları anlatırken peki siz neredeydiniz?
Berat Albayrak acayip fırça yemiş gibi konuşuyor. Ona tembihlemişler sanırım; Üst perdeden konuşma, çokomelli deme, sırıtarak pardon gülümseyerek konuşma, ciddi dur ve sunumunu ciddi sun diye.. Yoksa iki sunum arasında veya televizyonlarda yaptığı gibi maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz diyeli kısa zaman olmuş, 180 derece olan bu değişikliğin başka bir sebebi olamaz. Bir diğer ihtimal de gerçekten durumun vahametine vardı kendisi de..:wu:
Albayrak: Uyguladığımız kararlı politikalarla dengelenme sürecinde Türkiye muazzam bir başarı elde etti
Albayrak: Bugünkü program ekonomideki salgının etkisiyle nasıl mücadele edeceğimizi, yeni normale nasıl uyum sağlayacağımızı ve yeni ekonomik yaklaşımımızı ortaya koyacak
Albayrak:
- Ekonomide veriler güçlü bir V tipi toparlanmaya işaret ediyor
- Toparlanmanın tüm sektörlere yayıldığını söylememiz hala mümkün değil
Albayrak: Bu programın ana temalarını yeni dengelenme, yeni normal ve yeni ekonomi olarak belirledik
Albayrak:
- Yeni dengelenme ile sürdürülebilir bir büyüme modeli inşa edeceğiz
- Yeni dengelenme ile tek haneli kalıcı enflasyon hedefliyoruz
- Normalleşme adımları önümüzdeki haftalarda da devam edecek
- Yeni normale uyum sağlamak ikinci hedefimiz olacak
Albayrak: 2020 büyüme beklentisi %0,3
Albayrak: 2021 büyüme beklentisi %5,8
Albayrak:
- Yılın geri kalanında bir miktar 4.çeyrekte ivme kaybedecek olsa da yılın tamamında yüzde 0,3 olması yönünde
- Bu büyüme hedeflerine ulaşmak için ihracata, katma değerli üretimi ve istihdama çok daha fazla yoğunlaşacağız
Albayrak: Kötümser senaryoda 2020 yılı için yüzde 1,5 daralma, 2021 yılında yüzde 3,7 büyüme değerlendiriyoruz
Albayrak: enflasyon beklentisi bu yıl yüzde 10,5
Albayrak:
- Cari denge/GSYH bu yıl -%3,5
- Cari denge/GSYH gelecek yıl -%1,9
- Cari denge/GSYH 2022 yılı -%0,7
- Cari denge/GSYH 2023 yılı %0,1
..........
Insallah maasallah programi sona erdi...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn bakan açıklama yaptı bist düşmedi !!!!
demekki buralar dip :party:
Gerçek rakamlar bu değil beklentide.
O kadar para bastılarki,dolarda düşmediğine göre.
Gerçek rakam en az %30 üzeri bence.
Bu durumda geçmişte öyle yada böyle çalışanda geçte olsa enflasyon zammını maaşında görürdü.
Şimdilerde devlet %12 diyor piyasada %50 civarında geziyor enflasyon ve bu durumda emekli ve çalışanlarda fakirleşti en az %20
Yıl sonundaki benim tahminim olan %30 da tutmayabilir.
Yunan pirinci de geldi bir tek bu eksikti.
Hani yerli ve millilik. Sakın inanmayın yerli yazıyor ama Yunan pirinci
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...er-304745h.htm
Kaynak Yeniçağ: Yunan pirinci de geldi bir tek bu eksikti. Hani yerli ve millilik. Sakın inanmayın yerli yazıyor ama Yunan pirinci
Yabancı gelip bizim ülkeden dolar almaz....
Ne yapacak doları ? bi bizdemi dolar var ?
Aldığı doları 10 tl ye satsa yabancının karı ne ?
DOLARI YÜKSELTEN YERLİNİN DOLAR AŞKI...
seviyoruz doları, ama aldıgı doların yükselmesinin yatırım anlamında kendine hiç bir karı olmadığını bir türlü anlayamadı bu ülkenin insanları...
doları ister ev ile ister araba ile ister arsa ile kıyaslayın...ister kısa vade,ister orta vade,ister uzun vade kıyaslayın dolar hiç birine karşı değer kazanmamıştır.
dün akşam yağan dolu ayvalığı perişan etti binlerce kuş öldü
Dolar 7,80
Ev 500 bin
Araba 200 bin
Arsa 250 bin vb.
En kolay dolar alınır.Yada altın.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Taammüden adam öldürme suçları, küçüklere, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili idam cezasının düşünülebileceği kanaatindeyim
Ermenistan Savunma Bakanlığı:" Ermenistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir SU-25, bir Türkiye F-16 uçağı tarafından düşürüldü." (Kaynak: TASS)
Fahrettin altun: Türkiye ermenistan uçağını vurmadı