herif hala anlamıyor :kahkah:
Printable View
herif hala anlamıyor :kahkah:
duydunuz mu adamın 30 ton karton topu varmış. şmdi döt oldumu herkes. :kahkah:
bin dir o ya. .. :drunk::drunk:
neyse madem midik yarıştıyoruz. arabanı evini karton topunu topla. benim yazlığın öbür terasını satayım sana.260 m2 banada yeter sanada.
muhabbet uzamasın ciddi alıcıysan topla gel. dm den yaz .
ben kazanamadım bari sen kazan :drunk:
ben laf tıkamaya uğraşmıyorum.
realite ne ? ona gel.
benim evin toileti. m2 bazında senin 2017 aracına denk geliyor.
o da ebeveyn toileti.
ne sandın. sadece senin aldığın evmi yükseldi :he:
yada senin evinin yanına henüz projeden yapılan evin toileti. vs.
işte böyle sevgili günlük.
karton topuna benzemez matemetik .. ahahah
ama sendeki bu betonlaşmış beyin.
hala bu analizleri anlayamaz.
en azından kapasitesi olanlara gelsin.
konut araç bilmem ne aklına ne gelirse. kazandım dediğin şeyle hayat standartını yükseltir. yükseltmeli ( evrensel )
köydeki tüm tarlaları satarsın örn. şehire yerleşirsin sosyal imkanların vb tonla standartın yükselir vb.
oturdğum ev var .. eee şimdi satsam şu eder. eeee.
şu kadar kazandım...
eeee ?
eesi acayip kar ettim.
ee sat aracını ozaman o kadar kazanmışsın 0 araç al. 2017 ne mk.
türkiyenin değil belkide dünyanın en çok kazandıran yerlerin birinde yazlık almışım 15 sene önce.
ben diyemiyorum kazandım diye.
balon dediğinz şey illa fiyatların yükselip çakılmasıyla olmuyor. bu nu kafanıza sokun. mal kitlenmiş birkere.
neyin yeninisi alacaksan. o tonla ettiğin karın üzerine para vermek zorundasın !!!
realite budur. asıl balon budur. patlamasına gerek yok. zaten patlamış ama içeride :)
yoksa biri gelir. hergün o kadar kar ettim dediğin konuta. m2 bazında hergün içine mıçıyodur.
laf sokacaksan böyle yapacaksın.
Benim yaptığım 1 e 17 kazanç sidik yarıştırmaya kadar vardı
Tamam haklısın
sana kadar kazanan yok ..mk. birtek egedeni en güzideki yazlıklar değerlenmedide oturduğun ev değerlendi. !
% 1700 kazançla anca toiletimi alıyon. diyorum bende.
hadi şimdi topşunla poşet basıp sat.
herkes işini yapacak !!
1985 yılında topraktan girip 1990 yılında yerleştiğim evim 100 USD birim fiyata mal oldu.
2021 yılında 1.000 USD birim veriyorlar.
30 yılda USD bazlı 10 misli artmış.
Yıllık getirisi %8'in altında.
Bu evi satsam , yine 1 adet ev alabiliyorum.
30 yıl boyunca yaptığım masraflar bu hesaba dahil değildir.
Şu anda 2.ci tadilat kol gibi giriyor!
İlk tadilat 2006 yılındaydı.
1985-1987 Yılları Arasındaki Ekmek fiyatları 149,50 TL
https://www.google.com.tr/search?q=1...client=gws-wiz
22 Aralık 1987'de ilk kez 1000 lirayı gören dolar yılın sonunda 1018 lira oldu.
https://www.yenidonem.com.tr/yazarla...lugu-8521.html
1987'de ekmek 0.1495 cent imiş.
0.1495 x 8.45 USD/TL = 1.26 TL ekmeğin bugün olması gereken fiyat.
Gramajına falan bakmadım.
Şu an ekmek kaç TL?
Gel ciddiyim aliciysan . Topunu al gel
https://www.hizliresim.com/pb6418o
Gerçekten forumlara üye olurken iq testi şart olduğunu düşünüyorum
Sorduğum soruya verilen cevap biralı fotoğraf paylaşıp sidik yarıştırmaya döndü
sırada var mı ben konuttan şu kadar kazandım diyen. ?
sıradaki gelsin.
% 1700 kazanıp toilet bile alamacaklar elendi . m2 bazında
herfçioğlu bırak egeden yazlık almayı % 1700 kazançla. yandaki makketten proje daireyi alamıyor mk.
:drunk:
başını kazandın hahha
Ya buraya bir ay oldu okumaya basliyali geldim sugosunun evi hala sugosunun evi ölecem sugosunun evi.. ya sugosu Allah aşkına ömrü hayatındaki tek anlatacağın olay bu mu?
Her gün arkadaşlarına bunu mu anlatiyorsun? Hayatındaki en büyük başarın bir ev alıp iyi bir para kazanmış olmak mı?
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Zamanında adamla çok uğraştılar. O da dolmuş şimdi hırsını alamıyor. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi bu hırs değil boş bir ego mastürbasyonu geçiyor .
Geçen arkadaş geldi 4 yıl önce 80 bin aldığı arabayı 170 bin sattım dedi ama aile büyüdüğü için suva 330 bin aldı .
Şimdi bu adam kar mı etmiş oldu 90 bin yoksa 160 bin cepten paramı Ödemiş oldu .
Sonuçta hala o yıla göre sıfır arabası var hala
Enflasyon böyle bir şey. Malesef.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ev yokluğunda benim benchmark evin ilanı çıkmıyordu bugün koymuşlar sonunda primlendi:)
"Foruma üye olduğum 2014den beri altunizade selçuklu konaklarında 4+1 dubleks daire ilanı paylaşırım
2014kasımda 900K $
2015 mart 965K $
2017aralıkta 700K $
2018 ağustos 400K $ 6,80 kur
2020 mayıs 420K$
2020 eylül 395k$
2021 eylül 555k$ 8.45kur
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...61845479/detay
Ytd
Böyle bir örnek bendede var, bu konuda iki yorum yapmak isterim sayın british, ilki dolar bazında 1 e 10 fiyat yükselişini yanlış hatırlamıyorsam 98 yılında gördü, arada bir pik noktası olan 1 e 30 var, yanılmıyorsam yıl 2012 filan... Evet şimdi 1 e 10 gelmiş durumdayız yani 1998 yılı fiyatına.... 2012 yılında ev alanlar ne bu konu hakkında ne düşünüyorlardır acaba?
İkinci değinmek istediğim bir başka nokta ise doların değer kaybı... Klasik denklem altın ile olur... Baskılanmış petrol veya demir çelik fiyatları ile bakılabilir... Belkide değer kaybını görmek adına ABD sokak polisinin minimum maaş artış denklemi ile karşılaştırmak gerekiyor... Demek istediğim, maalesef şu 1 e 10 dolar bazında para maliyetininide göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum...
Saygılarımla...
Birşey daha eklememe izin verin sayın british, ne kadar ben bile dolarla hesap yapsam, devletimizde dolarla hesap yapsa, ne kadar doların değer kaybını hesaplasakta... Doların TL karşısındaki artışı her zaman Türkiye enflasyonunun altında olmuştur, hiç bir zaman birebir görmemek gerekir diye düşünüyorum....
Saygılarımla...
Şu an özellikle lüx dedigimiz konutlarda ev fiyatı ve kira arasında çok buyuk fark var.
Ya kiralar ucuz yada evler pahalı.
İkisinden biri yanliş, bu net
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bazında 10 kat artış gerçek enflasyonu gösterebilir mi? Devalüasyon iki para kuru arasındaki enflasyon farkıdır. Kısmen gösterebilir de buradan açıklanan enflasyon rakamlarının gerçek olmadığını net olarak anlayabiliriz.
Bence çelik piyasasına bakılabilir. O piyasada spekulator yoktur.
Ben kömür kontratlarina da bakarım.
Dolar basligindaki hödük "fed faiz arttirdiginda dolar yükselecek " sanıyor.
Iki cümleyi sildim. Neyin doğru olduğunun bir önemi yok. Bu dünya "Korku ve Yalan Imparatorlugu".
Para kazanabiliyorsan senaryon çalışıyor demektir.
Su an ne oluyor? Mesela bizim Reis doları emdiriyor.
Ne kadar emer? Sungerin kapasitesi kadar. Sünger, dolar başlığında.
30 sene önce 1 evim vardı ....
Şimdi satsam ; yine 1 ev alabiliyorum !
Şu an dış cephe boyama vs için dışarı çıkıyorum.
Kaç kere boyattığımı hatırlamıyorum.
Milletimiz sn british'in son iki gönderisini anlayabildiginde, biraz matematik ve biraz da satın alma gücü ve paranın maliyeti, düşük faiz ekonomisi gibi kavramları da anlarsa betonun ve varlıkların yenmeyecek bir sey oldugunu anlayacak.
"All that solid melts into the air" geçtiğimiz çağın özeti.
Önümüzdeki çağ ise mülkiyetin ve çalışıp para kazanmanın manasız olacağı bir çağ olacak. Çok uzak degil en fazla 10 yıla dönüşüm tamamlanır.
Pandemiyle başlattılar ve great reset vs. ile spoiler vermeye başladılar.
Her işi AI'ye yaptırıp bizi de inek besler gibi besleyecekler özet olarak. O da şanslı isek. Şanslı olmayanlar direk eşşek cennetine :)
Heee, eşşekler eşek cennetine ...
2 senedir Halkalı Atakent'te Tokinin 2008 yılında yapmış olduğu sitelerden birinde kiracı olarak oturuyorum. Site oldukça büyük 20'ye yakın bina var ve 13-17 kat arası değişiyor, herbirinde 50'den fazla daire var.
Dün gece biz uyurken saat 3 gibi yanımızdaki binadan çatırtılar gelmiş ve binadakilerin yarısı korkup dışarı çıkmış, kimileri arabalarında sabahlamış. Belediyeye haber verilmiş, görevliler gelip karot örneği almışlar, millete "şu aşamada evlerinize girin veya girmeyin diyemeyiz" demişler. Bizim binanın altından da su çıkmış. Bakalım ne olacak merakla bekliyoruz, 13 senelik binalarda bu durumlar çok korkutucu...
30 yıl önce yeni doğmuş olacak değil minimum 35 desek 65 yaşında ev almayi düşünen yoktur! :whistling: