Yatırım fonları 281bin lot satmiş
Ve diğer kısmındaki satıcılar 677bin lot.
Dikkat çekenler bunlar.Atatpyi öven bazı kisilere kuşlu sitede mal kitlemeye çalışmakla suçluyorlar yani demem oki burdan ufak yatırımcı korkar alamaz kaldık başbaşa:)
Printable View
Yatırım fonları 281bin lot satmiş
Ve diğer kısmındaki satıcılar 677bin lot.
Dikkat çekenler bunlar.Atatpyi öven bazı kisilere kuşlu sitede mal kitlemeye çalışmakla suçluyorlar yani demem oki burdan ufak yatırımcı korkar alamaz kaldık başbaşa:)
Yemek sepeti yanlış hatırlamıyorsam önce çiçek sepeti idi...önce çiçek işi yapıyordu sonra yemek işine de girdi...tabi bu konuları pek takıp edemiyordum çünkü yemeği hiç internetten istemedim bu güne kadar...
Demek istediğim teknoloji çok çabuk değişim gösterebiliyor..çok gelir getiren sektöre hemen kanalize olabiliyor..
Bir kere bu işlere girildi mi daha nereye evrilecegini kimse kestiremiyor..gelişime de oldukça yatkın oluyorlar..yeter ki güçlü bir yazılımın teknolojisi arkanızda olsun..bu konuda da ATATP çok etkilidir..
Şu greenx kap'ı gelsede bir an evvel bakalım piyasa nasıl olcak.İzliyelim görelim
Ky başa beladır ne kadar dökülse iyidir(kendimde öyleyimde 😁 bu sefer dökülmeyip atatp sayesinde balina olmayı planlıyorum ) Atatp de çok büyük 3 hikaye var. Green x , tikla gelsin, yazilim konusunda özellikle çin de buyume ve tabgida ile işbirliği. Tabgidanin cinde dükkan acma potansiyeli bana göre çok fazla . Sanirim 2000 civarı burgerking var. Tamamen sallıyorum Çin gibi bir cografyada 5000 burger king e ulaşmak çok zaman almaz. Buradaki yazilim altyapısının atatpnin Çin deki firmasinin yapacagini düşünürsek sadece Çin deki faaliyetlerinden hem atatp hem tab gida çok büyük gelir saglayabilirler.
Yemek Sepeti Türkiye nin ilk online yemek sipariş sitesi olarak 4 arkadaş tarafından 2001 yılında kuruldu. Şirket Ortadoğu daki operasyon larını büyüterek 2010 da mobil ticarete başladı. 2015 yılında Almanya merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 Milyon $ o zamanki kur ile yaklaşık 1 Milyar 596 Milyon TL ile satın alındı.
Kurucu lider Nevzat Aydın bu satıştan çalışanlarına ( 144 ) kişiye 27 Milyon $ para verdi.
Çicek Sepeti 2006 yılında kuruldu bu sitede gurme ürünler,takı, meyve sepeti ,çiçek, hediyelik eşyalar satılmakta . Kurucusu Emre Aydın 2014 yılında online yemek sipariş platfomu bolbol. com , u kurmuş yalnızca İstanbul içerisinde hizmet veriyor.
Yemek sepeti ile çiçek sepeti ayrı kuruluşlar, hep de öylelerdi. Kurucularının soyadları aynı tesadüftür, akraba olduklarını sanmıyorum ama bilen varsa aydınlatır bizi.
Bu arada arkadaşlar, hangi aracı kurumu kullanıyorsunuz? Ben birkaç yıldır vakıf ve yapı kredideyim, ikisi de maaş hesabımdı uğraşmamak için bunlarla devam ettim. Komisyon oranları bankalarda yüksek (on binde yirmi), aracı kurumlarda daha düşük. Ama aracı kurumlarda bilmediğim giderler var mı bilmiyorum.
Deneyim ve tavsiyelerinizi yazarsanız çok memnun olurum.
Yukarıda bir ortak paylaşmış komisyon oranlarını uzun yıllardır iş bankası üzerinden işlem yapıyorum.Ha çok fazla al sat yapan birisi değilim.Banka ile görüşeyim diyorum komisyon oranlarında bir iyileşme yapmaları yönünde. Yoksa hesabımı başka bankaya çekeceğim minvalinde. Sizce karşılık bulur mu? Allah var bankanın komisyonu kaç ondanda bi haberim.
Selamlar
Son durumda ata express satın almasının gelir tablosuna etkisi olur mu arastırmaktayım
Eskiden 1% pay 8 milyon tl üzeri rakamdan yatırım faaliyetlerinden kar üzerinden degerleme usulü net kara etkiliyordu. Son satın almayla 48% pay oranı toplam 1.56 mlyr tl üzerinden bakıldıgında yaklasık 750mn tl ek yatırım geliri yazması gerekmez mi?
Aynı sekilde nitelikli satısı sonrası 260mn tl kazancın yatırım faaliyetlerinden gelir kaleminde olması gerekmiyor mu?
Bu durumda operasyonel faaliyerlerden net gelir 300mn tl ve tek seferlik yaklasık 1 milyar yatırım faaliyeti geliri yazması beklenmez mi?
En kötü ihtimalde özkaynak degerlemesiyle ilgili satırda kar yazmalı kanaatindeyim.
Konuya hakim arkadaslar cevaplarsa sevinirim.
Akiyor Masallah https://forum.donanimhaber.com/cache...dth=480&text=1
Bereketli bir hafta olması dileğiyle, tüm ortaklara selamlar.
mantık olarak baktığımızda bunların hepsinin senin dediğin gibi olması lazım..yalnız bu tür muhasebesel konulara çok da hakim olduğumu söyleyemem...patron zaten 260 milyon karın bilançolara kar olarak yansıyacağını söyledi...sattığı tıkla gelsinden de kar ettiği için öz kaynakları yükselecek...mevsimsellik olarak zaten yazılımlar son çeyrekte en iyi bilançolarını yolluyorlardı...
tıkla gelsinin satışı ile birlikte çok çarpıcı bir bilanço geleceği görülüyor...
İnfoyu iş güzel karşıladı.
benim ilk başlarda ödediğim komisyon oranı 10 000 de 20 idi..daha sonraları sermayem arttıkça bu oranım ta 7 ye kadar düştü...eğer çok trade yaparsam 5 bile düşürebilir ve derinliği de bedava verebileceklerini söylemişlerdi bana...ben zaten derinlik kullanmıyordum (tahtalarda gözler yanılıyor...çok oyunlar dönüyor) ...tradeyi de zaten düşünmediğim için o teklifi red ettim ve 7 oranına razı oldum...banka beni özel müşteriler gurubuna dahil etmiş...telefon ile aradığımda hiç bekletmiyorlar ..yine şubeye de gittiğimde beni hiç bekletmiyorlar...bunları hiç talep etmediğim halde yapmışlar...
şu saat itibari ile tavanda bekleyen 455 bin adetmiş dostlar...hayırlı uğurlu olsun..inşALLAH yolumuz uzun...
Bu arada bir maaşallah diyelim.Dün erinmeden forumu ilk başlangıç sayfasından itibaren okudum.
Emekleriniz için sayın Kazançkapısı ve Keko' ya çok teşekkürler.
Sayın Keko, ben şöyle anladım (ki hatam varsa lütfen düzeltelim), şimdi
1) ATPGSYO halka arz olacak
2) Burdan gelecek miktar ile ATA EXPRESS alınacak
3) ATA EXPRESS içinde yer alan ( Tıklagelsin, Fiyu v.s de yapılan her işlem ATATP yarayacak.
Sormak istediğim ayrı konu da Tıklagelsin ayrıca halka arz mı edilecek?
Bofa çok açık tavşan rolünde, topladığı malları fiyata bakmaksızın satiyor ,asil alıcı bofa sattıkları ile beraber dökülen ky ve fon mallarını topluyor.
Yukarıdada bahsettiğim gibi eskiye dönük tüm yazışmaları okuduğumda tekrardan cevheri keşfeden sn.kazanckapisi' na bir selam göndermek boynumuzun borcu.
Temmuz ayları gibi sn.kazançkapısı hisseyi keşfetmiş.Agustos sonu gibi sn.keko bana da 11 eylülde almak nasip olmuş.):
Hem kazanckapisi hem keko`ya tesekkurler tekrar, hazir yeri gelmisken.
Ben de birlesim muhendislikte tanimistim keko`yu, daha eski girmistim ben o kagida hala yatirimcisiyim keko realize oldu, ortakligimiz burada devam ediyor :) az ve oz sayida hisseyle ilerlemeyi ogrendim kendisinden.
Kazanckapisi sayesinde de hisseyi derinlemesine didiklemeyi, yatirimci iliskileriyle temasta olmayi ogrendim.
Ben hisseyi anlattığımda herkes burun kıvırdı dostum,kekoya bile zor aldırdım ama beni dinlemedi az aldı..52-53 fiyatlarda yine al dedim yine almadı..
Ama bu işler kısmet..ben elimdekileri bitirdim işimi şansa bırakamam..
Benim son 4 ayda anlattıklarını yeniden anlatıyorlar,benim şirket analizlerimde piyasa değeri hedeflerim var..
Bakir olan başka bir hissede yatırım yaptım..Kısmetimizde ne varsa onu yiyeceğiz..
Kalın sağlıcakla..
Hakkınızda hayırlısı olsun sn kazanckapisi
Nerde o keko bize mal kilitledi diyen adam sesi icine kaçtı :)
doğrudur dostum..aynen öyleydi...doğrusu ben de atatp yi yaklaşık 8-10 ay önce takibe almıştım..yenilenebilir enerj ile ilgili bir yazılım yazacağını biliyordum...fiyatı 13,00 tl ye de düşmüştü...ben o sıralarda diğer hisselerde kazanmak ile meşguldum...özelikle de yenilenebilir enerji sektörüne takılıyordum...sonradan atatp ye girdik...benim ilk maliyetim 34,50 idi...sonra da 41,90 dan son takviyemi yaptım...nasipte öyle olması varmış...dostum sen de geçen hafta son mallarını 87 tavan gördüğü gün kaptırdın...senin de nasibin o kadarmış..yapacak bir şey yok..
her zaman söylüyorum bazen nasip ve kısmet bilginin önüne geçebiliyor...ben de gesanda bunu yaşamıştım...sanırım turekse geçmişsin...hayrını gör..yolun açık olsun..ben sana başarılar diliyorum...
atatp deki nasibimiz ise hala devam ediyor...geçen hafta 75,00 ortalama ile elimdeki atatp lerin %25 ini kaptırmış idim...geri kalanlar sağ salim yerinde duruyor...kalanlara sıkı sıkıya sarılıyorum..bakalım nasipte neler olacak...
Ben geçen yıl doas alırkende patron faktörü vardı..dgyyo olayı piyasa değerini baskıladı malum..ama sonuçta 122 lira maliyetli mallarımı 265 den verdim,benden sonra 320 yi gördü ve 25 lirada temettü verdi..yani diyeceğim şu;ben halka açıklığı yüzde 50 geçmeyen şirket her zaman iyi ise alırım..
Şimdi turex elinde 3000 adet öz malı var ve borcu yok..araçların 900 ü otobüs..şrket bunları değerlediğinde piyasa değeri ne çıkar iyi hesaplanmalı..ayrıca taşınmazları var v.s
En önemlisi yaptığı işten para kazanan bir şirket,..
Gerisi kısmet..
doğrudur dostum..aynen öyledir..kimin nasibi nerede olacak hiç belli olmuyor...bazen sıradan bir hisseyi alıyorsun bir bakıyorsun ki öyle beklentileri ortaya çıkıyor ki o hissen altın oluveriyor...bazen de altın diye aldığın hisse bir de bakıyorsun ki tenekeye dönüşüyor...tıkla gelsin ilk önceden hiç birimizin tahmin edemediği bir beklenti idi..bu beklenti hisseyi çok çok olumlu etkiledi...işte buna ben nasip diyorum...bakalım kim ne kadar faydalanabilecek ???