Bu idareciler hakikaten aptal,gıda da halden marketlere giden kısımda fiyatlar uçuk ,
yani marketler yüzde 100 den fazla kar koyuyorlar mallara fakat kimse hiçbir şey yapmıyor.
Bu idareciler hakikaten aptal,gıda da halden marketlere giden kısımda fiyatlar uçuk ,
yani marketler yüzde 100 den fazla kar koyuyorlar mallara fakat kimse hiçbir şey yapmıyor.
Kediler onemli bence[emoji250]
Tcmb faiz karari anketimiz
https://onlinepoll.me/poll/vote/tcmb...yapabilirsiniz
https://www.bloomberght.com/a-dan-z-...zi-2287797-amp
bu iş büyürse 98 asya krizine benzer bir durum olmasından korkarım
Yeşil soğanın kilosu 9 lirayı rahat geçecek gibi
Kriz henüz fiyatlanmadı. Çin olaya el atacak şirketi kurtaracak diye bekliyorlar hala :)
Du bagalım..
ytd
krizler bi şeyden cıkar.corbanın içine dusen sinek gibi.
Dudu Ustanın önerisiyle bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyorum.
Pozitif bakmak ne kadar zormuş beyav.
Virtue Bey vardı, konjonktür doların düşüşü yönünde diyordu, hiçbir neden yok yükselmesi için diyordu. Kendisini tebrik ederim.
7.80 gelecek demediniz mi laan! :D Çakalov nerde çakalov
23 ünde faiz inerse doların ve dolayısıyla enflasyonun yükselmesinin hükümet politikası olduğu bir kez daha kanıtlanacaktır
doviz yukarı gidiyorsa faiz yetersız demektir.faizi arttır dıyor piyasa.:yahoo:
umarım son zamanlarda döviz pozisyonlarını bir miktar toparlayan kamu bankaları arka kapıdan döviz satmıyorlardır. bunun 128 milyar dolara mal olduğunu hep beraber gördük.
Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp,
Farklı sonuç beklemek.
Aptallıktır.
Albert Einstein
Cds 400 ü geçti acaba çekirdek cds oranı yokmu belki o daha düşük çıkar
Kabak çekirdeği 70 lira olmuş. Hangi çekirdek bu.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sallamasyon enflasyon iluzyonist bir olgudur.:party:
Insanoglu boyledir iste.
Gordugu seylerin arkasinda emek, ter, siki calisma, tutumluluk, ozveri, gusel seyleri, istekleri surekli erteleme, gozyasi, endise, kaygi, uykusuz geceler, orsenelen ozguven, defalarca hayal kirikligi, basarisizlik, sabir, azim v.s oldugunu dusunemez.
O hep neticey, son nktayii gorur..
Surecden ziyade sonuca odaklandigi icin
her seyin havadan geldigini sanir..
Syg,
İzgara ahtopod acaba beyni calistiriyormu?yoksa canlisini mi yesek[emoji39]
Neyse uzmeyin kendinizi..
Her sey gusel olacak gelecekte..
Hic bir sey surekli kotuye gidemez..
Izgara ahtapotum hazirlanana kadar ben bi deniz daha yapayim :)
Syg,
dolara müdahele edildiğini düşünüyorum ama ispat edemem :)
Pakistan mb faiz artırdı
Boyle b. Bi yonetim oldugu surece biz cok ekmek yeriz[emoji2957]
sayın dudu,
semt pazarından gözümle gördüklerimi söyleyeyim
bugün 2 farklı durum, farklı 2 kişiye şahit oldum
* pazarcıya neden ürünü 10 liraya satıyorsun diye söyleniyor müşteri,
pazarcı:, abla millet keyfine bakıyor (burada kimi kastettiği belli) biz burada birbirimizi öldürüyoruz dedi
* kadın, oo armutu 12 liraya satıyor, hayrını görmesin dedi gitti, pazarcı neden görmesin abla, beddua etme dedi
Zincir marketlere acımam hepsi fırsatçı. Yazık bu millete
Son 3 aydır pazara gitmiyorum. Oturduğum semtte bilinçli insanlar çoğunlukta. En son pazarcı tezgaha dizdiği ürünün( teşhir ) aynısını değil ayıplısını sattığını iddia ederek zabıtayı çağırmıştım. Zabıta tezgahtaki gence ismiyle hitap etmiş, genç de zabıtaya ismiyle kemal abi .... diye konuşmuş ve ben patlamıştım. Tüm pazar başımıza toplanmıştı.
Pazarda 2 etnik grup çekişmesi varmış ( sonradan polisten öğreniyoruz ) Çoğunluğu yaşlı bir grup benimle hareket edince esnaftan çoğuda bana hak vermiş , zorla işlem yaptırmıştık. O gün çoğu insan artık pazara gelmeyeceğini beyan etti ve gitmiyor.
Misal ; domates pazarda 3 lira, markette 5 lira. Markette seçtiğim için hiç fire yok. Pazarda poşeti bağlayıp veriyor ,açtığında yarısı ezik. İade edeceğim deyince kavga başlıyor. Yani aslında pazar daha pahalı ve yıpratıcı oluyor.
Arkadaşlar zamanı müsait olanlar 2 gün dövizi sıkı takip etsinler. Çok kritik yerlerdeyiz. Köprüden geçmeyi başaranlar otobana ulaşacaktır. Geçemeyenler maalesef çok acı çekecekler. yatırım tavsiyesi değildir.