Endeks 2075 oldu. Y.finansman 2500 demişti. Yılbaşına kadar ralli mi olacak, öngörene helal olsun. Bindik bi alamete gidiyoz kıyamete....:yahoo::halay:
Printable View
Endeks 2075 oldu. Y.finansman 2500 demişti. Yılbaşına kadar ralli mi olacak, öngörene helal olsun. Bindik bi alamete gidiyoz kıyamete....:yahoo::halay:
Essek degilse yuzde 3/4 yapmali bugun
TKFEN
23,88 23,86 23,90 0,84 23,62 24,26 23,97 4.756.753 114.019.441,72 10:24
23.97 tl ortalama ile 5 milyon lot hacim. oynaklık fena....
Endeks +2 den fazla yükselmiş, bizim eşşek yüksek hacime ragmen +1 bile yapmıyor....:drunk:
Akmerkez 53 lira üzeri yine tavana gidiyor. 30 eylülde 36 liralardaydı. 4 milyon lotumuz var, yükselsin ibiş 100 lira olsun....:drunk:
https://share.matriksdata.com/share....12131042439486
Takaslar....
Eyvallah gönül dostumuz...:wave:
Gecen hafta su momentumu yakalamisken erdemir gibi kardemir gibi sise gibi yuzde 3-4 gitmemiz lazim bugun . Endeks alti getirmemeli artik su fiyatlarda
24.20 ve 24.30 a 100bin lottan fazla satış yazan sen misin Maxi....:drunk:
Ortak su gunde Su ortamda gidecek kagit cayir cayir yuzde 6-7 gidiyor biz yuzde 1 de kalacakmiyiz bilemiyoruz . Yine fabrika ayarlarina dondu tahta . Listemdeki en kotu kagit teko bugun en ucuzu bu olmasina ragmen
http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/koray/0429/
Aralık Ayı Bitmeden Bu Avantajı Kaçırmayın
Değerli okurlar, bu hafta bütün bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin kaçırmaması gereken önemli bir avantajı hatırlatmak istiyorum. Bilindiği gibi, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun Geçici 31.maddesi kapsamında tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin aktiflerine kayıtlı bulunan taşınmazlarını 31/12/2021 tarihine kadar yeniden değerlemeye tabi tutabilecekleri belirtilmiştir.
Buna göre şirketler 09/06/2021 tarihi itibarıyla yasal defter kayıtlarında yer alan taşınmazları ATİK’leri ve bunlara ait amortismanlar esas alınmak suretiyle 31/12/2021 tarihine kadar yeniden değerleme işlemini yapılabilecektir.
.....devamı var.
STRES YAPMA MAXİ. YENİDEN DEGERLEMEYİ MECBUREN YAPACAKLAR BU AY YADA 2022-3 AYLIKDA....:drunk:
Boyle gunlerde sinirlerim kalkiyor, Endeks gerisinde essek gibi dolandigi zaman . Gidecek kagit kutur kutur gidiyor bizimki cin iskencesi oysa ki gune ne guzel basladiydik. Adam olan sirket bugun 25 tl olurdu
TKFEN
24,08 24,06 24,08 1,69 23,62 24,26 24,02 9.553.107 229.429.647,80 11:52
Hacim güzel, kontrollü gidiyor, kontrolden çıkıp, dellenip 50-100 milyon olmasın yeter....:drunk:
Kagıdı kalemi al, çekil kenara yeniden degerleme olunca tekfenin defter degeri kaç olur, kar xx olunca fiyat kaç olur, 3-4 ay sonra temettü var, xx karda ne kadar temettü verir onları düşün. Geleceği en iyi şekilde öngören zirveyi yakalar, köşeyi döner....:drunk:
Şu anda hiçbir borsa şirketinin GERÇEK DEGERİ nedir bilinmiyor. Enflasyon delip geçmiş bilançoları, yeniden degerlemeler yapıldıktan sonra belli olacak şirketlerin gerçek ederi....Arsası, binası, makinesi vs. çok olanlar yaşadı bu dönemde....:oleyo:
KOÇARİ ortagımıza bizdende selamlar, saygılar....:wave: 25.01 tl lafın gelişi, işe yarar bir para olmadan Tekfende satılacak tek lotum yok, orası kesin....:cool:
Bunlarin degerleme yapmasi 1 sene surer ortak, simdi basliyoruz deseler seneye anca degerlemler cikar . Mesela nakit irdirgemeye gore degerlendirseler gubre neler olur neler , ya da emsale gore olsa sen dedin millet bahcesi ne kadar etti . Ama bunlara Hicbir konuda zerre kadar guvenim olmadigi icin bunlar her seyi olabilecek en minimumde degerler . Oyle de yapsa defter degeri 50 tl olur gerci .
OYAK ın sattığı yer 1500 tl/m2 dendi. Yeniden degerleme ZORUNLU oluyor Maxi. Seve seve yapacaklar, satış durumunda daha az kar gösterip vergiden kaçmak mümkün olacak. Mersindeki araziye MESBAŞ çökebilir, KONTEYNER LİMANI için başkaları çökebilir. Şimdi orada yeniden degerleme yapmazsan yada rayiç degerden az bir rakamda orayı gösterirsen fazladan vergi ödemek zorunda kalırsın. Atıyorum 1 milyar karda 250 milyon tl vergi, Yeniden degerlemeyi yapmayan yada gerçek degeriyle göstermeyen patron fazla kar-vergiden dolayı şirketi zarara sokmuş olur...
Atmasyon rakamlar....
Mersindeki 1.2 milyon m2 arazi bilançoda 120 milyon tl olsun. Ve diyelim ki m2 si 2000 tl den birilerine satılmış olsun.
Yeniden degerleme yazmazsan,
1.200.000 m2 X 2000 tl = 2.4 milyar tl - 120 milyon tl maliyet = 2.380 milyar tl satış karı %25 kurumlar vergisi tam 595 milyon tl çıkar.
Yeniden degerleme yapılırsa,
Diyelim ki 2000 tl /m2 den gösterildi ve 2.380 milyar tl lik yeniden degerleme artışı yapıldı. Bunun %2 sini vergi olarak ödeyip, kurumlar vergisinden yırtıyorsun. 2.380 milyarın %2 si 47.6 milyon tl ediyor.
BASİTÇE şirket 47.6 milyon tl ödeyerek, yeniden degerleme yaparak, 595 milyonluk vergiden yırtıyor.
Bu yatirimcilarinin isine gelmeyecegi icin yuzde 25 vergiyi Oder bize o degerlemeyi yine gostermez bu iblis surusu . Zerre kadar yatirimcisinin hayrina is yapacaklarina inanmiyorum.soyledigin olmasi gereken ama bu sirkette olmamasi gereken olur
O zaman bunu yüzlerine demek lazım Ortak. Hem bize, hem kendilerine, hemde şirkete hainlik etmiş olurlar. Herkes vergiden KAÇINIRKEN vergi ödeme sevdaları varsa ceplerinden ödesin ibişler. 100 lira karın %25 i kurumlar vergisine, %15 de verdikleri üç kuruş temettü vergisine ödeyince bize ne kalıyor....:drunk:
Paylaşımınızı başlıkla ilgili olmadığından sileceğim , Twitter hesabinda bana yazdıklarını okumama sebep olduğunuz icin teşekkürler , kendisini biz banladikca yalvararak foruma gelen söz veren birinin sözünü tutmayarak kural dışı davranıp hala boyle söyler söyleyebilmesi çok üzücü . Kendisini simdi süresiz yasakladım bir daha gelmemesi içinde elimden geleni yapacağım . İnsan biraz hatasını bilmeli ve ona göre davranmalı . En yakın gördüğü forum arkadaşları bile sırt çevirdiler bu davranışı yüzünden . Twitter’da bana yazdıkları sebebiylede yasal yollara başvuracağım , karşılıksız forumda bulunup birde hakaret yiyecek değilim .
Üstadım hepimizin hataları oluyor. Stresli bi memleket, stresli bi borsa bence tamda bu zamanlarda hoşgörü,sevgi zamanı...Şahsıma karşı forumda denmeyen kalmadı ama tek bir Allahın kulunu şikayet etmedim, hisse net forumunda bu günlerde biraz hoşgörülü olması, bazı şeyleri görmezden gelmesi gerekir bence.
Defalarca kez idare ettik ama durmadı sürekli problem , ceza aldı yeni nickle geldi söz verdi ama aynen devam etti . Bakın takıldığı bir yer vardı oradaki arkadaşları bile kendisini uzaklaştırdılar , eleştiriye açığım ama vakıf olmadigi konularda ustad gibi davranın insanlara zarar vermesi ve ileri geri laflarına izin vermek mümkün degil. Yoksa elbet gelecek eleştirisini yapacak veya farklı fikir beğene demek bunda sorun yok ama yaptığı sınırı çok aşan şeyler . Ceza alabilir ama ısrarla inatlaşmakta gerek yok . Simdi baktım Twitter’da bana hakaret ediyor , hayatında hiç görmediği ve yüzüme söyleyemeyeceği sözler yazmıyor ne beklersin ki boyle birinden ? Neyse bosverelim işimize bakalım zaten ortam gergin ve stresli .. iyi günler size
Bazıları bana forumdan torpillisin diyor. MEDWİG üstadın bana verdiği cezaları yazsam roman olurdu...:drunk:
TKFEN
24,10 24,08 24,10 1,77 23,62 24,26 24,03 11.466.061 275.546.476,40 13:03
Hacim gayet dengeli gidiyor. Saat 16.00-17.00 den sonra gerçek oyuncular çıkar meydana galiba...:drunk:
Libya Merkez Bankası Başkanı Al-Siddiq Al-Kabir, birleşme sürecinin tüm zorlukların üstesinden gelineceği altı aya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Al-Kabir Bloomberg'e, Libya'da bütçe açığı olmadığını, geçen ay petrol fiyatlarındaki artışla özel harcamalarda da açık olmadığını söyleyerek, artan kamu borcunun (%270) üstesinden gelmek için hükümet ve parlamento arasında işbirliğine ihtiyaç olduğunu yineledi. ) GSYİH.
CBL'nin birleştirilmesinin, dinarın döviz kurunun daha iyi ve daha etkin bir şekilde izlenmesine yardımcı olacağını, hükümetin mali politikasını desteklemenin yanı sıra, Merkez Bankası'nın birleştirilmesinin ülke ekonomisini ve uluslararası ortaklarla ilişkilerini artıracağını da sözlerine ekledi.
"Petrol sektörü bizim için hayati önem taşıyor. Ekonomimizin %95'ini oluşturuyor ve ihraç edilen petrol ekonomiyi desteklemeye ve savaş ve COVID-19'un yarattığı sorunların üstesinden gelmeye yardımcı oluyor." El-Kabir dedi.
Al-Kabir, Tunus'ta Deloitte temsilcilerinin huzurunda yardımcısı Ali Al-Hibri ile bir araya geldi. Toplantıda Merkez Bankası'nın birleştirilmesi için bir plan üzerinde anlaştılar.
LİBYADAN OLUMLU HABERLER GELİYOR. 11 GÜN SONRA SEÇİM VAR. KAZASIZ BELASIZ GEÇER, LİBYA NORMALLEŞİRSE 2022 DE BİZİM 100 MİLYON DOLAR DENİLEN ALACAK GELİR, YENİ İŞ HABERİDE BENCE OLASI....:drunk:
Endeks 2100 +3 ü geçti. Spek efendi yeter uyudugun, artık uyanda gaza basss....:drunk:
https://share.matriksdata.com/share....12131521414357
10 dk. öncesi....garanti alıyor, Merry satıyor. kalleş merry illa ki kıllık yapacak....:drunk:
Yıllık Bilançoda olacak ama henüz kap açıklaması yapmayıp saklanan işler varsa zaman daralıyor. Katardaki stadtan xxx kadar kar geldi dense olmaz sanki.....:drunk:
Akmerkez 55.65 tl yine tavan....:drunk: 4 milyon lot X 20 lira desen 80 milyon tl deger artışı, kötü sayılmaz....:drunk:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/982904
Tekfen Holding A.Ş. JCR Eurasia tarafından değerlendirilmiştir.
Ayrıntılı bilgilere ekteki PDF dosyasından ulaşabilirsiniz.
Caferrr senin gönderdiğin haber anca bu olur....