piyasalar kitlendi şimdi nasıl olacak , nevrumuz döndü
TL mevduatçılar nerede ise 3 saatte gerisin geri döndüler..:)
12.55
nerede ise 6 tl düştü beaaaaa...yüzde 10 artıdan 22 eksiye...
breh breh breh..
Gerçek enflasyon %40 civarı.
Zamlar geri alınmazsa
Hangi enstrümanla %40 getiri sağlanacak peki.
Amazondan sipariş verenler öncelikle iptal edip tekrardan sipariş versinler fiyatlar düşmüş olabilir.
Devamında bu mucizevi buluşun vadesi önem kazanacak. Mesela minimum bir yıl vade denirse verilecek tepki ile bir aylıkta verilecek tepki farklı olacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz önce dinledim. 6 ay vadelide %50, 1 yıllık vadelide tamamı karşılanacakmış. Daha kısa vadelilerde kur farkı yok.
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merak ettiğim 1 senelik yatırdım diyelim %18 den. Dolar pek artmadı 1 yıl sonunda. %18 ile mevduat felaket olmaz mı 1 seneliğine
Peki basit bir soru böyle bir ürün varken kim gidip 5 yıl vadeli devlet tahvili alır
13,55
Bedevilerden de eli boş dönünce, bu kez DÜNYAYA SWAP seçeneğini deniyorlar...
Yabancı kur garantili SICAK PARAYI sokulması ve NASS dan taviz vermeyerek SEÇİMin atlatılması düşünülüyor...
Hesapta hem kamu bankaları ucuz kredi dağıtıp ekonomiyi canlandıracak hem de doların düşmesi ile enflasyona etkisi sınırlanacak.
Dışarıda gelecek bol para yüksek maaş olarak emekli ve memura dağıtılacak ve anketlerde 3-4 puan iyileşme sağlanacak...
Senaryo, aşağı yukarı böyle olmalı...
Ne faiZini enflasyonu demek istediniz herhalde
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün kafa kalmadı. Demek istediğim şimdi 16 faiz veriyorlar. Böyle faiz indirirlerse 3 ay sonra faiz 12, belki 6 ay sonra 8 olacak gibi değerlendiriyor. Bu nedenle siz 16 faiz alarak yine artıda olacaksınız demek istedim.
Maalesef üst düzey bir banka yetkilisi bu şekilde açıklama yapmış. Bu durum sadece dolar için alım fırsatı vermiş olur. YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karabatak gene nereye kayboldu?
Paramı kur farkı ödemesinden %100 yararlanmak için 1 yıllığına o anki mevduat %16 ile yatırdım diyelim. Ülkede enflasyon yüksek. 2 ay sonra mevduat %25 e çıktı ve bundan dolayı dolar baskılandı diyelim. Bu durumda %16 ile mevduatta olan ben ciddi zarar yazmış olmuyor muyum?
Eğer bu şekilde işleyecekse sistem tam bir hayal kırıklığı....
Bulgarların gözü yaşlı, Bulgarlar mahsun, Bulgarlar dertli...
Oyle zaten ne olacak baska:) aradaki faiz enflasyon farkinidami verecek:)SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla sabah dolar 12.50 ve altinda olsun
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahri dolar mi aldin?SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teb marifetli 19 yapmış oranı
Be gece yapılacak akaryakıt zammını da iptal etmişler :kahkah: Kim kurgulamışsa bu oyunu olmamış yarın okkalı bir indirim daha az dikkat çekerdi.
https://twitter.com/rodrikdani/statu...699269634?s=21
Günün benim için finali
Süper bononun farklı hali oldu, o zamanlar krizi 1-2 yıl ötelemiş.
viop tavanı bozmasaydı eyi olacaktı :)
Biz eskiden derdik...
Ossss.....tan teyyare, selam söyle o yare.
Saygılar
Ev fiyatları ve 2. el araç fiyatları ne olacak bakalım.
Hicbisey olmaz. Sanki dolar 8 e dusmus gibi bi heyecan var millette. Dolar hala 4 gun onceki fiyatinda[emoji2][emoji2]SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın bir dolar forward kuru alacağım. Bakalım bu kez + yüzde 10 yerine 4 ay sonrasına eski bir değer mi verecekler?
Yani spot 13.5 açılırsa 14.5 mu yoksa 12.5 mu verecekler?
Haftalardır ve son olarak 4 saat önce;
-Nass var, nasıl faiz vereyim?
4 saat sonra;
-gelin mevduatınızı her türlü faiz garantisi ile yüzde 14 yerine (güncel faiz olan yüzde 18-19) verelim. Ki bu faiz dünyada olmadığını ve veremiyeceğimizi 4 saat önce size söylemişken...
Size bir kelimenin anlamı nedir soracağım:
MANİPÜLASYON...
değişen bir şey yok.
sadece pozisyon değişti.
Hükümet yeni girenler için forward kur ile spot kuru eşitlemiş oldu.
Peki dün ve daha önce girenlerin mevduatlarını bozdurmamaları için bir düzenleme yapılacak mı?
Yüzde 90 ı bozdurur diye düşünüyorum.
Gerçi bu durumda bankalar ( sıfır faizle para kullanmış olacağı için) onlar için pozitif olur.