: *Kremlin: İletişimin devam ettirilmesi hem Rusya hem de ABD'nin çıkarına
Printable View
: *Kremlin: İletişimin devam ettirilmesi hem Rusya hem de ABD'nin çıkarına
Taşınan Açıklar, dünkü düşüşte güzel kazanım elde eden açıkcılar dolayısıyla pozisyonlarının büyük bir kısmını kapatmışlar,
https://i.hizliresim.com/r32czaw.PNG
Siftahımızı yapalım bari
2209 şort
Makas hala 28 puan. Daha makastan vurmadı pala
Evet eksi makas isterük
2218-2210 arasındaki hareketlere dikkat ettik mi?
Bu arada gelene verdi.
Alttan nereden alacak acaba verdiklerini.
Pala!
Toplasan 2000 adettir ama dedi Hop!
Bunu gören ben de 2120 den verdim. Poz yok. 2100 dan açılan kalmadı.
Yatırım tavsiyesi değildiri.
Normalde hep short açarım ama bu alıp gidcek gibi duruyor. daha bankaları var adamın.
Endeksler yeşil gidiyor. Banka endeksi de an itibariyle hafif yeşile dönüştü. Hep bereber bir yükseliş başlar inşallah.
pegasusun Ocak Subat vadeleri neden spotun altında olabilir fikri olan var mı?
şortcu abilerimiz muhtemel senans bitimine 10 dakika kala devre kesmesini bekliyecekler ama dur bakalım yaşayıp görecegiz ytd
Pegasusta ünlü menkul şimdi süpürdü tahtayı ama nefesi nereye kadar gidecek belli değil. Sabahtan beridir haybeden sürdü durdu Pegasusu karşısında da ağaçlardan bank of var iyide zararda.
*EBRD/Tuerkner: Enflasyonla mücadele faiz ile yapılır, Türkiye başka bir yol izliyor- Bloomberg HT
EBRD/Tuerkner: TCMB'nin ortodoks olmayan faiz indirimi kararları güven sorunu yarattı- Bloomberg HT
Dünkü grafiğe benzemeye başladı bugünkü de
dün yurtdışı artı 2+ seyrederken bizim vadeli yukarı gidemedi, tıkandı ve kapanışta herkes satış kapısına koştu, güniçi zirvenin 40 puan altında kapattı.. sonra akşam fed sonrası newyork yıkıldı, futurlar eksi 2 idi sabah.. bizimki de yüzde 2 eksi açtı, herkesten evvel almaya başladı artıya geçti dünkü zirvesine kadar zorladı.. yurtdışı yine arkadan geldi, dow artıya geçtiğinde bizimki dönüşe başlamıştı bile
fed işini newyork bilmezken, bizimki biliyordu.. bu piyasayı bademciklerin yaptığını nasıl söyleyebiliyoruz ?
Bu saydıklarını indir bindir hareketini günde kaç sefer yapıyor hemde 2 makina ile :)
piyasada alıcı satıcı aynı , para girişi var mı yok ,
dün alan ertesi gün veya iyi alıcı geldin mi veriyor malı yani yerli oyuncu grubu ,
soruyu yanlış sormuşsun , sen yabancı olsan bu kadar kontrollü borsaya girermisin.:)
bak kemal fetocuların bu sisteme en büyük katkısı bu makinalı sistemi kurmaları idi , kumaraneyi onlar işletecekti patlayınca sistem bunların eline geçti.Çoğu tahtaların yönetim kurullarında hükümetten adamlar var .Krdmd yönetimindeki kişi 300.000 lot satıyor tepeden sonra borsa %20 aşağı geliyor:)
Daha sana bir çok tahta sayarım yakın örnek diye verdim.
benim seneryom bu şekilde
Kemal ,
para azaldı bu yüzden bir anda bam bam yukarı hareketlerden ziyade , testereli , arada coşku , dışarısıda bu şekilde bu bilanço dönemi bana göre
pıst 100 de indir bindir 3-4 kere yapsa oratalama bu hareketle 10-12 milyar yaptırıyor makinalarla , para yoksa hacimi böyle yapacak zaten bunlara kafayı yormayın bademlerle beraber doğru yerde , doğru tahtada, doğru yerde inmeyi çalışın.
indikten sonra hesapta katlamışsa kimin aldığının kimin sattığının önemi kalmaz , sonuçta para için burdayız:kahkah:
1931 kapaması gereken endeks 1969 kapamaya uğraşıyor
TCMB: Haftalık yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi net değişimi -32,7 mln (Önceki -55,1 mln)
bademcikligiller doları istediği gibi fiyatlayabiliyor mu sizce?
dünden beri biraz yukarı hamleler oldu. sanki kontrolden çıkıyor gibi görüntü verdi. ama bu da bilerek yapılan bir şey olabilir.
Yakında bae ye gidilecek...
Doları şimdilik bu frenler...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
varlık fonu??????????
Norveç Varlık Fonu, 2021'de yaklaşık 177 milyar dolar getiri sağladı
BERLİN (AA) - Dünyanın önde gelen devlet varlık fonlarından Norveç Varlık Fonu,
yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında teknoloji sektöründe hisse yatırımları
değerinin artması sonucu geçen yıl 1,580 trilyon Norveç kronu (176,8 milyar
dolar) yatırım getirisi sağladı.
o fon petrol gelirlerinden gelen fazlayı bütçeden alıp yatırım yapıyor. 2-3 yıl önce büyüklüğü 1 trilyon dolardı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ulusal...nu#cite_note-4
https://www.nbim.no/
Çağrı fiyatı güncellenmiş bir Garanti haberi gelirse işin rengi çok değişir.
Halkbank KMH ve Kredi kartı faizini %1,80'den %2,05'e çıkacak diye mesaj göndermiş.
2021'de bir ara aylık %1,25'di sonra %1,95'e yükselmişti, Ekim 2021 gibi sonra %1,80'e düştü şimdi tekrar artmış. Muhtemelen kredilerde oraya yüklenme oldu. Faiz düşüşleri Kredi kartı ve KMH'a yansımadı daha da arttı.
TV'de iktidar yanlısı bir ekonomist kredi kartı ve KMH faizleri yükseltilmeli diyordu.
Özel bankalar da yükseltebilir.
İhtiyaç kredilerinde de %1,79 altında kredi yok gibi.
https://www.doviz.com/kredi/ihtiyac-...6&amount=50000
Telefon görüşme ve internet ücretlerinde kontratlardan dolayı fiyatlar çok artmadı deniyor.
Burada kamu azınlık hisseler ile 2 şirketin yönetiminde, muhtemelen zamları yapmıyorlar, zarar diğer hissedarlara yükleniyor olabilir. Hatta Rus hissedar uyarı yapmıştı. Normalde 3 şirket kartel durumunda ve rahatlıkla fiyatları artırabilirler.
Geçen Eylülde tam bir bilgisayar alacaktım, yorumlarda biri Türkçe klavye değil sticker yapıştırmışlar diye yazmış, tereddüt edip almadım. 4 ayda 3200 TL'den 6500 TL'ye çıktı fiyatı, şimdi 6000 TL olmuş ama yeni modeller geliyor beklerim.
Bazı ürünlerin ana distribütör dışında da getirilme imkanı var o ürünlerde biraz fiyat düşüşleri olabilir ama Türkiye iç piyasası bence hiç rekabetçi değil her alanda kartel, tröst veya anlaşmalı piyasa var. Zaten ithalat kredisi imkanı kısıtlı, fırsat gören de getirmez.
Öte yandan dışa satarken rekabetçilik var hatta BBHT'de çoğu sektörrde yerli rakipler yurt dışı satımlarda bizim verdiğimiz fiyatın altında fiyat veriyorlar ülkece zarar ediyoruz diye sık sık eleştiri duyuyorum.
Bu arada Migros'da A4 kağıdı gördüm Rusya'dan gelmiş, yerli de o fiyata indirmiş fiyatı. Büyük marketler olmasa enflasyon çok daha yüksek olabilir.
Adamların yıllık karı hasret kaldığımız Merkez Bankası döviz rezervi gibi :)
Norveç Varlık Fonu, 2021'de 176.8 Milyar Dolar Getiri Sağladı
https://parafesor.net/norvec-varlik-...adi-27-01-2022
Rus bOrsasi %7 yukarda:) adamlar %5 dustu diye devre kesen pala adamlar cikarken %1 cikamiyo vay be
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz deptürürse tekrar vururuz levyeyi
Seçimlere kadar borsa bu şekilde gidebilir. Özel bankalara da laf sokuşturuldu.
Ülkeyi zengin olma hayali olanlar kalkındırır, yeni nesil bu ülkede zenginler sevilmiyor diye düşünüyor bence. Rekabetçi olan, kendine güvenen, risk almak isteyenler şanslarını yurt dışında değerlendirir.
TV'de gördüğüm kadarı ile yerli zenginler fakirlerden daha fazla çekinerek konuşuyor, kazancı veya işi yurt dışında olanlar daha sert ve güven ile eleştiri yapıyor.