rus tankının ekzozuna don atlet tıkayan bir ukraynalı çıkamadı mı hala :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Printable View
rus tankının ekzozuna don atlet tıkayan bir ukraynalı çıkamadı mı hala :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Boğazdan kim geçcek geçmicek derken ne dedik biz du bakam bu daha bi savaşmı bakılıyor savaş da ona göre bakarız montröyüde etkisizleştirdik ya
Son dakika bilgisi :
Dışişleri bakanlığı, Ak oğlanlar'dan oluşturulan ,levyeli atletli ,sapanlı,donanımlı özel bir savaş gücünün Ukranya Topraklarına intikal ettiğini duyurdu..!!!
Zaytung haber acansı...
çok dogru tespit..çin ve rusya yı aşırı şişirdiler...ucuz üretim adına bütün üretim çine kaydı..çin de dünya ya ben üretiyorum diyor..merak etme bana petrol ve gaz lazım...bütün dünya ambargo koysa da ben alırım senden petrol ve gazı diyordu....zaten pandemi nedeni ile dünya tedarik sıkıntısı yaşayınca ..tedarikçi çeşitlendirmesi planları yapmaya başladı..artık rusta çin de güvenilmez oldular...hızla tedarik merkezleri yer degiştirecek..arjantin brazilya orta avrupa slovakya polonya vs diye..belki bundan bizde sebepleniriz..ama bize de pek güven duydukları söylenemez...dolayısı ile çinde üratim düşerse..1,50 milyar nüfüsu nasıl besleyecek..nispeten refaha alışmış insanlar homurdanmaya başlayacak...rusyada da sistamden nemalanan şımarık ve sonradan görme kesim ..parise tatile oyle kolay gidemeyecek milano da rahat alışveriş yapamayacak..suratlarna tükürülecek..aşagılanacaklar...petrol rusya da var ama fiyatını belirleyemiyor...bir anda libya ya ve ıraka istikrar geliverir ..venezulaya bahar geliverir..petrol piyasaya oluk oluk akmaya başlarsa ..birde faiz artışlarından dolayı petrolde spekulason yapmaktansa garanti para faizi tercih ederse spekulatorler.. petrol fiyatını da 35-40 dolarda görebiliriz... ozaman işte rusya ben ne yaptım diyecek...londra lı brokerlerın petrolu asırı derecede düşürecegine inanıyorum ben...altını da aynı şekilde...sadece arapların pompaları biraz daha fazla çaliştirmasına bakar iş...
Çin'i bizzat yoktan var etti aptal Amerikalılar. 20 sene önce böcek yiyen adamlar şimdi dünyanın güvenliğini tehdit ediyorlar.
Bu fabrikaları Çin'e kim kurdu? ABD.
Don lastiği üretemezken şimdi savaş gemisi, denizaltı, uçak, helikopter, elektrikli araç, telefon, tablet vs üreten ülke kim? Çin.
Amerika bu işlerin buralara gelmesine sebep olan suçluyu çok uzakta aramasın.
Rusya'ya doğru dürüst ambargo bile koyamıyorlar çünkü Rusya'dan enerji/gaz almazlarsa bu ürünleri Çin ucuza satın alacak. Yani Rusya'yı direk veya dolaylı olarak Çin ayakta tutuyor veya tutacak.
Dünyada hangi ülkeler ticaret fazlası, hangileri açık veriyor bir bakın. Dış ticaret açığında rekor ABD ve Birleşik Krallık'ın.
Amerika'nın 2020'deki dış ticaret açığı 1 trilyon dolar mıydı neydi. Para basıp ürün alıyorlar Çin'den. Haberler çıktı covid patladığında, California'daki limanda biriken konteynır gemileri görünüyordu. Hepsi Çin'den dolu geliyor boş gidiyor. .
Böyle sonsuza kadar gidecek sanıyorlar ama du bakalım.
Rusya, en kötüsünden, yeni bir Afganistan deneyi yaşayacak, en azından ise, akraba sayılacağı , aynı etnik kökenli bir milletin 100 yıllık düşmanı olacak. Dünyanın nefreti de üstüne.
Ancak bu kadar salak olabilirmiş.
Yeni dünya düzenini hiç anlamamış.
Benim aklım almıyor bir türlü. İnsan hiç ileride gırtlak gırtlağa gelinmesi muhtemel potansiyel düşmanına niye yatırım yapar? Bu Charlie Munger falan da bayılıyor Çin hisselerine. Gitmiş basmış bir dünya parayı AliBaba hissesine. Redditte sabah akşam Baba da Baba dönüp duruyor hisse sub'larında. Çok ilginç zamanlar gerçekten.
:bravo::bravo:
Japonya da kalaydılar ondanda pişman olurlarmıydıki?
Yalnız megolamanlık iyi bir şey olmadığını geçmişte Japon ve Hitler'de yaşadık.
Sağlam ambargo yaptırımlar yapılmalıydı.
Doğal gazı almanya kendi almamaya karar vermeliydi.
Batıda güvenilmez baba busk saddama demiş elçiyle kuveyt senin parçan diye.Sonuç saddam yok oldu.
Bataklık yaratmak böl ve yönetler batının işi.
Turizmde korkulan oldu: Rusya’dan rezervasyon iptalleri başladı
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi sonrası bazı Rus turistlerin az sayıda da olsa rezervasyonlarını iptal etmeye başladığını söyledi. Bu iptallerin Ukrayna'da akrabası olan Ruslar tarafından yapıldığı, özellikle mayıs, haziran ağırlıklı rezervasyonların iptal edildiği belirtildi.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FMcx2leW...jpg&name=small
Daha yolun başındayız.!!!
Esas savaş Tr de.!!!
Yoksulluk Vatandaşı esir aldı.!!!
Ocaklarına incir ağacı dikti.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...a-6975168/amp/
Komedyeni anlatıyor.
Gerçekten ibretlik. Komedyen, eski KGB ajanı Putin’e karşı.
Asıl komedi bu olsa gerek.
https://lesidea.com/laislasolitaria/...-460-x-300.png
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Eğitimsiz toplumların başına dünyanın en Zeki kişisini getir.!!
Cacık olmaz.!!!
Gelişmiş toplumlar ortak akıl ile yönetilir.!!!
Kişiler sadece semboldur.!!!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...KV7gw&usqp=CAU
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu ulus, Canakkale Muharebelerine kadar millet oldugunun bilincinde bile degildi.
Hala bu acilan kur'an kurslari ve imam hatiplerle cahillestirme, cahil birakma sureci devam ediyor.
Peki, o halde, kaderimizi bu cahil surusune mi terkedecegiz.
Asla.
Bizim nesil Ataturk ilke ve inkilaplari ile yetistirilmis, ve asla bu ilkelerden donmemis bir nesildir. ( 1950 -1990 dogumlu nesil.)
Ozgurluk bizim karakterimizdir.
Biz bukemedigimiz bilegi kirariz.
Bugün kadıköy iskele yakınında bi starbuks a girdim memlekette kriz olmasığına karar verdim 5 yada 6 jat tamamı dolu gençler biri kalksın diye ayakta bekliyor. 500 metre ötede bahqriye tarafına giderken yine öyle bş starbucks var ondada durum aynı tüm katlar full qnkaradaki tüm starbucklarınn cirosunu bu ikisi yapıyor gibi geldi
Toplum çürümüş.!!
Atatürke hakaret edenlerin ödüllendirildiği.!!!
Yalan ve talanın pirim yaptığı toplum batmaya mahkümdür.!!!
Türkiyede gerçek muhalefet yoktur.!!
Ordunun gerçek yurtsever emekli subayları suçsuz yere cezaevindedir.!!
Maşallah inşallahla ülke yönetilmez.!!
Eğitim sistemi Sazan yetiştiriyor.!!
Ülkede ne demokrası.!!
Ne de hukuk hepsi.!!
Astkıda.!!!
Lütfen birbirimizi kandırmayalım.!!
Gerçekler ortada.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Normal.1 kahve alıp sabahtan akşama kadar mekanda hem oturup hem de sosyalleşebiliyorsun.Hatta hiç bir şey sipariş vermesen bile mekanda sabahtan akşama kadar oturulabilyor, kimse bir şey sormuyor. Kış soğuğunda, ve bu hayat pahalılığında, gençler için en ideal ve ekonomik ortam.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şöyle bi dolandım kadıköy balıkçı halinde 270 e norveç somonu satıyorlar ankarada en pahalısı 230 hurma ankarada 25 burda 40 amq ucuz yerlerde var kadı lokantası diye bi yer gördüm fiyatları çok uygun 5 tl ye çorba var sebze yemekleri 7 tl civarı etli yemekler 10-13 arası makul geldi. Otoparklar çok pahalı 20 tl giriş saati 5 tl ispark buldum kendimi attım içeri
İzmir’de motorini 17,11’den pompalıyorlar.
16,97 değil miydi yahu?
Adam 8 lerde uyardı...
Ah maacit ah...:he:
Balık dediniz de…
Çipura (toprak havuz) 90 TL
Levrek 110 TL
Tekir ( orta boy) 120 TL
Sardalya 45 TL
İstanbulaa gelmek isteyen varsa, kiralar yüksek, trafik çok, mallar yüksek fiyat, nefes alacak yer yok, hava da kirli. boğaza nazır bir yere gelelecem derseniz başka...
Şanlıurfa da lokantadan kedi eti çıktı
https://www.google.com/amp/ukalahayv...eti-cikti/amp/
https://m.youtube.com/watch?v=Hk4aGfOunTY
Ucuz etin suyu yavan olurmuş.!!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Dolar forum takipçileri 2018 ağustosta beri (4.90 -7.13) arası, doları manuple edip yükselsin kar edelim derken.
Fiyat artışlarının hesap etmediler.
Bu oyunda biz kazanmiyoruz. Dolar basan abd yönetimi kazanıyor.
Bosporos keyiften 4 köşe. Bizler yoksulluk e pahalilik içinde kıvranıyoruz.
Kapatın forumu
SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Putin elbette hakli degil ama ukrayna bu kadarmi kepaze bir ulkeymis?
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...ynaya-6975168/
Kafanı yana dönder.
Yeni bir şey deneyeceğim.
demiş Müslüm, organize işler filminde.
https://youtu.be/lRUoQBiy1Fc
Kadikoy un.nufusu 4 hatta 5 milyon
Kac kisi oralara girebiliyor? Bu daha once defalarca konusulmustu
Starbucks ta 100 kisi olsa bile halk ekmek kuyrugunda belki iki kati var
Goz istedigini gorur. Ben istatistiklere bakarim
Yollar bosaldi izmirde burnuma komur kokusu geliyor artik
JP Morgan tahmini, Petrol 2022 de 125, 2023 te 150 dolar.