CDS 850'ye yaklaşıyor yine....
Printable View
CDS 850'ye yaklaşıyor yine....
daha ne kadar sokacak demeyin pala şeyinin boyunu kendi bile bilmiyomuş.
Benim arabada şoför hanım.
Ben arkandayım.
İlla arka camdan atlayacağım var.
Samsuna yaklaşıyoruz.
Buralarda uçurumda yok.
Her tarafı düzlük.
Çakallıya belki atlarım.
Her taraf hisse ve long oldu.
Biraz da tedbir şortu var
tabii.
Hava durumuna baktım.
Bayram dahil yağmur.
Bakalım ne edeceğiz memlekette.
Araçla da çok zor.
İki hafta olunca mecbur araçla gidiyoruz.
Yazın kıralamalar çok pahalı
2426 üstü şhortlara veda ederimSM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
alıcı olsa verecekte bulamıyo garıbım robota baglamıs 0.50 asagı 0.50 yukarı dolas bakalım bulacan mı mıllette zaten para yok kredı faızlerıne de zam gelmıs mıllet ondan satıyor ıyı sıkıstılar.kredıyle al bababm al... hadı bakalım sımdı al da gorelım
Martta 1.750-2.400 rallisinde de SHORT-ÇÖKÜŞ DEMİŞTİ..o zaman nötr oldu..:)
mesele bu zaten HER ZAMAN DÜŞECEK DERSEN BİR GÜN TUTAR..
önemli olan temel-teknik argumanla beslene fikirlerdir..yoksa herkes bir gün yanılacaktır.
Yıl 2000.Dolar almaktan başka ekonomiyle asla işi olmayan babam, BU BORSA DÜŞER HEM DE 10.000 altı olur derdi..
Borsa 20.600 den 7.500 e indi..Bu babamı ekonomi dehası yapmaz...zaten olasılık %20 ydi ve gerçekleşti.
yeminde ederim..borsa 4.000 görecek...
-acaba ilk önce 2.000 olupta mı olacak?
-yoksa düşmeden mi çıkacak?
-ne zaman çıkacak?
Bunlar olmadan işkembe-i kübradır..
Onu bolu dağında
Eski yolda
Hacibeyde yaptım sabah kahvaltısında
Sağol Teşekkür ederim
https://twitter.com/yemekci53/status...uSiqe8HNw&s=19SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sistem ala dondu. 24 saat icinde fiskirtma olmazsa giderim :) gelmem.
Viop ta long karı enflasyon veya USD bazlı karlı olmaya göre mi veriliyor, ya da USD veya enflasyon bazlı endeks artmamis olursa shortlara para mi veriliyor?
bist finosu 2400 altinda saatlik 3 lü dip mi oldu acaba yohsam buda mi tuzahhh
Ok gibi yükselmedikçe güven vermez bana.
ilk maymun cıcegı vakası gorulmus
BIST100 dolar bazlı tarihi dibi 1.36 dolardır(son 14 yıl)...uç,anlık sarkmaları ihmal ediyorum..Hani anlık haber gelmiştir..dolar anında yükselir ama hemen düşer...
şimdi ise 1.43 dolardayız...TÜFE ENDEKSLİ,YANİ DOLARI DÜŞÜREN BİR VARLIK OLMADIKÇA BURADAN HİSSE SATANLAR çok pişman olabilir.yani orta vade ,bence güzel hisselerden demet/ kademeli yapılabilir...
Ha küresel borsalar daha sert düştü.SP500 3.400-3.200 OLDU...son durak bıst100 de;1.20 dolar olur(2008 küresel dip)...oraya gelsin EV-ARABA-BÖBREK VS..NE VARSA SATARAK hisse alırım..:)
Mesela KOÇ HOL.prensesi YKBNK , zirvesine göre 1/10 dolardan işlem görüyor...
Ama VİOB,başka alem..orada kaldıraç var ve %1 bile çok anlam ifade ediyor.
4 tur yapmisim 2745 sat 2738 kapat.
Sabahta 2760 sat 2740 kapat yapmistim 1 kere. 48 puan olmuş başım döndü:)
kesin emlağa yönelik yine bir olumlu bişey açıklıyacaklar...
başka sektör bilmiyorlar...
ülkenin bütün kaynakları betona akıyor...
diğer sektörlerde taş yesin...
thy uçuşa geçmezse yandık
Vade bugün kapanıyor 10 puan makas var hadi buyur
Her şeyimiz ters vallahi
iddialı konuşmayı sevmem ama bu iş 2009 krizinde bıst100 de 10.000 bekleyenler gibi olur...ve bıst100 ; 20.900 den dönmüştü...onlar hala o durakta bekliyor:)..ELLİOT,FİBO VS. deyip duruyorlardı.
0.45 DOLAR 2001 DİBİ..HATTA SON 30 YILLIK DİPTİR..20 yıllık ABD enflasyonunu da koyarsan 1.20 altı bence hayal..
Düştü diye borsa odasına girenler anlık.
When you realize you accidentally entered the boss room
https://www.youtube.com/watch?v=Og1TxhAxuLs
Dostum ab de resesyon fiyatlamasi tam olarak bir baslasin , dow 24 binlere insin , bizle amerika arasindaki enflasyon farki kadar yukselse kur zaten 25 olmasi lazim. Borsada hayal yoktur 2 yone de hazir olmak lazim. Secimden sonraki donemde ise 300-400 binlere gidebilir . Tarihe not dusmek icin yazdim , tutarsa tutar tutmazsa canimiz sagolsun 🤣
ONA HİÇ BAKMADIM BİLE..SADECE doların alım gücü /ABD ENFLASYONUNA GÖRE) düşündüm..
Ankara da 1998 de 20.000 DOLARA aldığımız evin benzeri(eskilik vs) şimdi 45-50.000 dolar.
Cidden de 24 yıllık ABD enflasyonunu eklesen her halde 20.000 dolar 45-50.000 dolar etmiştir..
yani ABD enflasyonunu mutlaka eklemek lazım.oda 1.2 dolar altını mümkün kılmaz.
Resesyon falan bizi teğet geçer.. 100 endeks en fazla 1980 lere iner sonrası ralli.. Eylül Ekim e kadar.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sefer is buyudu 2753 e kadar sattirdi 2738 gene kapadik bakalim
hesap kesme vaktı geldı pandemıde coınlerle parasını 3 e 5 e katlayan crıptocular aglıyor.battım bıttım dıye....kolay para ha...ne alsan yukselıyor dıyıp borsaya gıren ky onlarda yan tahtalardan kazandı...ımdı hesabı oduyorlar 2 senedır. tahsılat vaktı gelınce masada durulmaz....bu arada burdan alan pısman olmaz ama beklerse.....ancak dıp .28 ıken malı tutan alıcı yabancı vardı su an yok bu enflasyonda kredı faızlerı boyleyken hergun hısse alan otomatıkman 0.5 kazanması lazım iler zor yani...
Bence şu an doğru hissede pozisyon alan ciddi servet sahibi olacak vade 2 sene.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2745 ustu satislar gene yazildi:)
[QUOTE=nosfecagri;5991181]Bence şu an doğru hissede pozisyon alan ciddi servet sahibi olacak vade 2 sene.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/Qhısseyı hısseyı al nebatının dedıgı gıbı 6 ay uyuma ...2 sene uyu paranın gozune vurursun...nebatı kısa vadecı 2 sene ıyı
Hükümet değişsin...İLK İŞ haklı olarak IMF anlaşması olacak.IMF, bankaların yönetimine önem verir... Söylenti ve anlaşmanın imzalanması süreci arasında %100 lük çıkış olur.Bu trentte mutlaka endeks hisselerinde olmak lazım..
Olası hükümetin finans dostu olması ve xbnk/sanayinin ortalamaya hareket etmesi(sadece ortalama olması için sanayiden 4 kat hızlı olmalı)
kısacası DOLAR BAZLI en diplerde olan ve güçlü guruba ait hisseleri 1.20 dolara kadar almak lazım(bence en dip)...bu fırsat 10 yılda bir gelir.
ve 2023 haziran seçim olsa...IMF anlaşması kanımca ilk 6 ayda bitse..hedef 2024 ocak...:)
burası borsa farklı düşündüğümüz için borsa: alıcı-satıcı vardır..bence an itibariyle herkes haklıdır..tartışmanın anlamı yok.
2480 uzerine cok zor ihtimal diyorum bu sene icin.2200 bi sekilde gorecektir bu Fino.
Geldi gene 2745 :kahkah:
Bu millete ucuz mal satamazsın. Zirvesini yapmış aşağı gelen malları alır sonra boy boy küfür yazarlar başlıklara.
Hem temel hem teknik çok çok iyi kagitlar var benim hesabıma göre 1 2 fk 20 tane kağıt var eşyanın tabiatına aykırı kalamaz buralarda o olmazsa bu olur şu olmazsa öbürü olur gelir alırlar. Sürekli olumsuz olan kişiler yine arkadan ağlarlar.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hey gidi günler hey
Kuzu vardı o dönem 00 Atmadan önce endeks 60 bin civarında idi
Dolar bazlı 2 cent ama o destekte bir çalışıyor anlatamam efsane idi yanı
Sonra o yıllar da borsa yükseldi 00 atıldı
Tl kazanç var döviz anlamın da yerler de
Neyse artık bu döviz kaybının borsa da son bulacağını düşünüyorum
Hayırlısı artık
Doğru hisseyi bulmak çok zor, bence o fk sını tespit ettiğin 20 hisseden sepet yaparsan tombalaya giden hisseyi bulma ihtimaliniz artar