Allah büyük, ben yatayım.
Hekese dua lazım.
Printable View
Allah büyük, ben yatayım.
Hekese dua lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=ADsjdu27WaM
Plate Movement: 200 Million Years Ago to Present Day | California Academy of Sciences
https://www.youtube.com/watch?v=OGdPqpzYD4o
Ahbap crypto hesabında 2.35 milyon $ bağış olmuş, etheryum kurucusu 100 etherium yani 153 k $ bağış yapmış.
Deprem üzerinden 6 gün geçmesine rağmen suskun olan çok siyasetçiler var.
Pozisyonun netleşmesini bekliyorlar anlaşılan konuşmak için.
Ne ofsayt kalma korkusu varmış.
Yazık yazık.
Deprem dışına biraz çıkar isek.
Şubat ayı dış ticaret açığı ne olacak bu ayın sorusu.
İhracatta daha fazla düşme olasılığı ithalattadaki düşmeden daha yüksek olacak gözüküyor.
Deprem bölgesindeki tokilerden hiçbiri yıkılmamış.En kotusunde sıva çatlağı var.Şok halindeyim..TOKI evi almak lazım.Radyal temel,perde beton..Çok sağlam yapılar.Makyaj yok..kapı pencere çok kaliteli değil.. Ama bu depremde bile yıkılan yok..
Deprem bölgesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların hiçbiri yıkılmadı.
•Malatya: 20.605
•Osmaniye: 3.323
•Şanlıurfa: 17.261
•Diyarbakır: 20.912
•Gaziantep: 27.947
•K.Maraş: 5.545
•Adıyaman: 7.065
•Adana: 21.154
•Kilis: 1.929
Hatay: 8.018
Ne alaka..varsa fotoğrafı olurdu..muhalif medya bunu defalarca görüntülerdi.TOKI güzellemesi değil. Ama istenince oluyormuş...
100.000 den fazla toki konutundan bahsediyoruz.Yikilan varsa bu defalarca MANSET olurdu..Sosyal medyada bu habere o kadar muhalif varken kimse fotoğraf ,görüntü
vermemiş.. Eniştemden duydum değil.. belge lazım.. ve kactane..
Toki binaların ana hatları sağlam, toki de sadece ince işcilik ve zerafet kötü,
Özelde ana hatlardan çalınırken tokide zerafetten feragat ediliyor.
İnşaat maliyetinin 4 de 1 kaba 4 de 3 ü ince iş imiş TV de söylediler. İnce iş evi sattırdığı için o 4 de 1 e göz dikiliyormuş.
Toki de 4 de 3 pek önemi yok. Hali ile kaba maliyetin 4 de 1 sağlam kalıyor olmalı.
Tv.ye bir işçi,usta çıktı.Dediki ,bu yıkılan evde ben çalıştım.. misal 3 ton demir olmasi gerekirken 2 ton kullandilar.
Ben kendim şu tokilerdeyim.. Evim sapasağlam,dedi..
aqp nin yerine oluyum o ayakta kalan TMMOB odası binasını gece yıkarım, bu allaha şirk koşmaktır, bu kadar büyük bir depremde bir binanın camlarının dahi kırılmaması allaha isyandır. Kadere meydan okumadır. Sabaha kadar yıkıla.
Uzman dediki.. 2000/2006 aradindaki evler saglam yapılmış. Deprem anısı taze olunca alavere yapılmamış.. sonrası,Saldım çayıra mevlam kayıra..
Bana mantıklı geliyor.Cunku zamanla depremi unuttuk.ve eski müteahhit,denetleme alışkanlıkları kendini gösterdi.. Yine bu acıyla 5/6 yıl sağlam bina yapılır...sonra tekrar aynı döngü...
sn başkara zaten anayasa meclise savaş olsa bile seçim yapabilme imkanı tanımış
yani tek başına savaş değil, üstüne meclis kararı da lazım diyor yoksa örnek verirsek
yunanistana savaş ilan ettiniz illa seçim otomatikman iptal olacak diye kaide yok
belirleyici olan meclis kararı diyor çünkü savaş ilanı da meclisin verdiği somut bir karara dayanıyor
anayasaya depremi mucbir sebep yazarsanız etkilerini, büyüklüğü, ne kadar bir alanı ve nüfusu etkilediği gibi
somut kriterleri yazmanız gerekli ki hükümet izmir'de deprem oldu haydi seçimleri erteliyorum demesin diye..
2010 da kendi evimin mutehaitligini yaptım biraz ince dusundugumden birazda bütçe azlığından sağlam kafa patlattım.
99 depreminden sonra çok ciddi yaptırımlar düzenlemeler yapıldı zamanla bunlar da aşınmalar oldu çünkü çok dinamik bir sektör ve arz talep çok dengesiz bu aşınmalar da en önemli faktör alım gücünün düşmesi ve fırlayan fiyatlarin rant kapısını sonuna kadar açmasıdır.
Bir binanın inşaat maliyetinin arsa hariç %37 kaba inşaat tutar proje+ruhsat+beton+demir+tuğla+kaba işçilik geriye kalan %63 Luk bölüm ince işlerdir maalesef incik boncuk evi sattiriyor ev alırken kimse diğer tarafını sormuyor.
Tokiyi tebrik etmek lazım yikilani yok ayrıca bir de videosu denk geldi yanı başında yeni bir binanın yikilma tehlikesine karşı sağlam toki binamıza gidemiyoruz diyorlardı.
TOKİ binası yıkılsa bizi tefe korlar sokak sokak gezdirirler diyerekten sağlam ama al benisi olmayan modeli seçmişler.Dogru karar .
Toki evleri rant değeri olmayan sehir dışı yerlere kuruluyor, zemin analizi yapılıyor kayalık sağlam zeminler seçiliyor. İkinci ve bir diğer önemli nokta da denetim. Son yıllarda çok aşındı zayıfladı ama hala eski kamu geleneğinden gelen prosedürleri uygulama zorunluluğu ve denetim süreçleri var. Bu önemli..
Küçük ortak sessizce düşünüyor olmalı, çok şansızız ya, önce 1999 depremi şimdide 2023.
[emoji113]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Organizasyon sıfır. Görevlendirmemiz çıktı. Bir bayan aradı yarın ( bugün için) gideceksiniz. Saat kaçta yola çıkacaksınız belli değil. Nerede kalacaksınız belli değil. Hataya gideceksiniz o kadar. Yazı göremedik. Öyle bekliyoruz çantalar hazır hala haber yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.instagram.com/reel/CmwjZ...d=YmMyMTA2M2Y=
Şimdi buradan ev alırmıydınız depremden önce
Abartma..120.000 konut yapılmış deprem bölgesinde.. hepsi böyle mi?..gayet güzel yerlerde olanlar var..Iyiyi ,taktir etmek lazım.. 'Binalar yıkılmamış..toprak gibi yigilmisken Toki ataktaysa mükemmel bir iş yapılmıştır..
Sosyal medyada bununla ilgili binlerce tanık,mesaj var
Bizzat yaşayanlar ifade ediyor..Yan ev yikildi Hatay konutları ayakta diye.Bunun gibi 10 ilde yaşayanların beyanı var.
Yapanı taktir etmek lazım.. Nokta..
Eğer bana diyorsan beynin basmıyor yazdıklarımı anlamıyorsundepremden önce kimse buradan ev istemezdi. Şimdi kapış kapış gider
Toki evlerini zemini sağlam olan dağlık alanlara yapıyor. Ama kimse o bölgelerden ev istemez. Şehir merkezinde düz ovada evi tercih eder. Zeminleri sağlam olduğu için toki evleri yıkılmaz. Düz ovadan evleri çol yüksek fiyatlara kapış kapış alanların evi çökerken
İstemeye istemeye dağlık alandan daha ucuA ev alanların evi sapasağlam ayakta duruyor
Biz beyi taktir.edeceğimizi neyi etmeyeceğimizi biliriz
Sizin gibi algı peşinde koşmayız.
Kader deyip her kötü işi Allaha yıkıp işin içinden çıkmayız.
Bölgeyi bilmeden yazıyorsun, Hatay Erzin de yıkılmadı. TOKİ orada şehrin böreğinde değil, dağlık bölgede kayaların üstünde, tabiki yıkılmayacak. Senin bakışına göre o bölgede 200 bin insan ölmedi, 30 bin bine yıkılmadı. Devleti aklamakla uğraşacağına vicdanını akla.
Kendi çalışanlarımızdan ve sosyal medya üzerinden gelen haberlerde böyle bir zamanda bile taht kavgası olduğu yazık , gönüllüler veya madenciler kazazedeye ulaştıktan sonra afad ekiplerinin olayın başına geldiği bize bırakın deyip kamera kadrajına girmek istemeleri , geçen baktım bilmiyordum afad ın başındaki kişiye liyakatsız kişileri yönetici yapılmış , ülkenin ve kurumların nasıl yönetildiği ortada bu felakatin analizini her yönü ile yapılmalı şimdi tartışılıyor toki evleri vs , geçen haberlerde seyrettim jeofizik ve mühendis ve hocaların konuşmasını site 2 bloklu 8 katlı bina yapılmış belli mesafede , aynı malzeme kullanılmış, aynı zamanda aynı şirket yapmış ama bir tanesi çökmüş hocalara sordular zemin yüzünden denildi , belki bu toki evleri deprem bölgesi olması yüzünden bu bölgelerde zemin etütü hesaplanarak yapılmış dır.
Zemin önemli siz istediğiniz kadar sağlam yapın binayı.
Maraşı bilen aşağıdan karayolu ile antep e gidiyormuş gibi düşünsün sola baktığınız zaman evler düzlükten başlar ve yukarıyandoğru dağlara gider yıkılan yerlerin çoğu karayoluna yakın olan düzlük alanlardaki şehir merkezinde. Yukarıya dağların yamaçlarına doğru olan evlerin çoğu ya az hasarlı yada zarar görmemiş. Trabzon caddesi üzerindeki eski yeni ayrımsız evler yıkılmış haritadan bakın göksun hariç (2. Deprem elbistanda olduğundan zarar gördü) yıkılan evlerin hepsi maraşın düzlüğe yapılan ve çoğunluğu son 15 yılda yapılmış 10-12 katlı evler. Deprem bölgesinde ovalık alanda kentsel dönüşüm adı altında yapılan rant evlerinde öldü insanlar. İsterseniz belediye başkanlığının son 15 yılda kimlerde olduğuna bakın. Bide maraşta 140.000 kişnin imar affından faydalanmasını sağladık diye övünen kimler
Siyasi partilere bu yaşadığımız depremde gördüğümüz yanlış şeyleri sıralayıp yazıcam , kendimce önerilerim mevcut onlarıda ekleyip.
Sizlerde gördüklerinizi önerinizi yazın belki bundan sonra olacak felakette vereceğimiz bir öneri ile insanlarımız daha az etkilenecek.
Zemin kesinlikle önemli bazı mahallede evet yüksek kat olmasına rağmen yıkılmayan binada var. Hasar görmüş ama kağıt gibi yıkılıp tost olmamış.
Ancak bu fay hattı üzerinde bulunmasına rağmen dayanıksiz veya malzemeden çalan çok mutayit var. Bunlarında kim oldukları belli. Beton kafalı kentsel dönüşüm adı altında rantcilar.
Afad son basın bültenini dün akşam 19.30 da atmış.
Henüz yeni bir basın bülteni göndermedi bugün için.
https://www.afad.gov.tr/kahramanmara...epremler-hk-28