Egeen candır gerisi heyacan.:ok::ok:
Printable View
Egeen candır gerisi heyacan.:ok::ok:
Şeytan melek değil cindir. Egeen in cini çok. Meleği bilemem.
Çakal tayfa sabahtan beri övdü. Kapanışta bile alıyorum dediler.
Yarına kırmızı olursak şaşırmam 😡
Filozof üstad hangi dağda kurt öldüde yükseldi bu egeen.?!!!
Bedelsizin ayak seslerimi ne diyin.:notr::notr:
Ahhaaaa :kahkah::kahkah:
Altmış altmış yüzyirmi bana derler izmirlimi,diyin.:notr:
Hani vardı ya tekerleme.
https://i.hizliresim.com/72fvcdd.jpg
Bakıyorum da senin keyifler de yerinde maşallah,düşmeyen hisse yapmışlar ama dikkat et Urfada kayıp kaçak elektrik trafo çok!
#merit %1100 bedelsiz sermaye artırım kararı aldı.
Yüzde 1000 aşağısını vereni öpüyorlar:)Bakalım yarın akşam kim açıklayacak sermayesi 28.050.000 olan açıkladı yarın 10.000.000 altı olan da açıklayabilir!15 Temmuz tatil belki yarın belki de salı yüksek montanlı açıklasa biri de rahatlasa piyasa:)
Günaydın Teknikdeki halimiz.
100 ve 200 günlerin arasındayız.
20/50 takip 20 gün ortalamamız 12604 / 50 günlükse 12874 TL (Ben burada her gören fiyatı kapanış fiyatı olarak alıp öyle bakıyorum)
https://i.hizliresim.com/bwx25i5.png
yerli müşteri iyi iş çıkarıyor!
Otokar'ın bağlı ortaklıklarından Otokar Europe SAS'ın Almanya şubesi açıldı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa'daki büyüme hedefleri doğrultusunda attığı stratejik adımlarına yenisini ekledi. Otokar'ın bağlı ortaklıklarından Otokar Europe SAS'ın Almanya şubesi açıldı. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman yeni açılımla ilgili olarak, "Kıta genelindeki başarılı büyümemize katkı sağlamak için Almanya şubemizin açılışını gerçekleştirdik. Hedefimiz Avrupa'nın ilk 5 oyuncusu arasında yer almak" dedi.
Türkiye otobüs pazarının aralıksız 15 yıldır lideri olan Otokar, Avrupa açılımını hızlandırmaya devam ediyor. Her gün Avrupa başta olmak üzere 60'tan fazla ülke yollarında on binlerce otobüsüyle milyonlarca yolcu güvenle taşıyan Otokar'ın yeni açılımı Almanya oldu. Fransa ve Romanya'nın ardından, geçtiğimiz yıl 101 yıllık köklü geçmişe sahip Mauri Bus System'i bünyesine katarak Otokar Italia'yı kuran şirket, şimdi de Almanya şubesini açarak Avrupa'daki varlığını güçlendirdi.
Otokar'ın otobüs alanında Avrupa'daki büyüme hedeflerine önemli bir adım daha attıklarını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, "Türkiye'ye katma değerimizi artırmak için ihracatta hız kesmiyor, farklı pazarlara açılımımızı sürdürüyoruz. Ticari araçlarda hedef pazarımız olan Avrupa'daki başarımızı güçlendirmek için stratejik adımlar atmaya ve büyümeye devam ediyoruz. Avrupa'nın en büyük pazarlarından birisi olan Almanya, global markalara ev sahipliği yapan, zor ve önemli bir pazar. Otokar olarak biz de sıfır emisyonlu yeni ürün gamımızla hedeflerimize uygun şekilde ana pazarlardaki yapılanmamıza Almanya şubemizle devam ediyoruz" dedi.
Türkiye'de yerli sermayeli otobüs markaları arasında en büyük ihracatçı marka konumunda olduklarının altını çizen Erman, "Avrupa'nın tek çatı altında üretim yapan en büyük fabrikasına sahip olmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Geniş ürün gamımız, Ar-Ge gücümüz ile ihtiyaçlara özel çözümler geliştirip, talebe yönelik üretim yapıyoruz. Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında operatörlerin ihtiyaçlarını uygun maliyetli, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile karşılıyoruz. Bugün itibarıyla 6 metreden 21 metreye kadar geniş bir otobüs ailesine sahibiz. Çevreci otobüslerimizle küresel iklim değişikliğinin negatif etkilerini en aza indirmek üzere dönüşüm içerisinde olan Avrupa pazarının ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Hedefimiz Avrupa'nın ilk 5 otobüs üreticisi arasında yer almak" açıklamasını yaptı.
tey tey tey
Daimler Truck ve Volvo Group'un ortak girişimi cellcentric, endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimi için pilot üretim tesisini açtı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Geleceğin karbon nötr ulaşımında önemli bir kilometre taşı olan Daimler Truck ve Volvo Group'un ortak girişimi cellcentric, büyük ölçekli üretime doğru önemli bir adım daha atarak endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimi için pilot üretim tesisini açtı.
Daimler Truck ve Volvo Group'un 2021 yılında hidrojen bazlı yakıt hücresi sistemleri geliştirmek ve üretmek için kurduğu cellcentric, karbon nötr ulaşım hedefi doğrultusunda önemli bir kilometre taşına daha imza attı. cellcentric, hidrojen bazlı yakıt hücresi pilot üretim tesisini açtı. Geliştirme aşaması ve prototip üretiminin ardından cellcentric, attığı bu önemli adımla birlikte kamyonlar için endüstriyel ölçekte yakıt hücresi üretimine başlayacak.
Yakıt hücrelerinin dünya genelinde öncü üreticisi olmayı ve böylece 2050 yılına kadar karbon nötr ve sürdürülebilir ulaşımı hedefleyen cellcentric, ilk aşamada ağır yük taşımacılığı için düşük maliyetli yakıt hücresi sistemini geliştirecek. Aynı zamanda ağır hizmet tipi taşımacılıkta kullanımı amaçlanan yakıt hücresi sistemlerini geliştirme ve üretmenin yanı sıra, son derece karmaşık bileşen grupları kapsamında tam kapsamlı bir ekosistem de oluşturacak. Bu ekosistem, tahrik sistemi bileşen çözümlerinin araç yönetim sistemine kusursuz şekilde entegrasyonunu sağlamasının yanında, müşterilere benzersiz kalitede ürünlerin sunulmasına da olanak tanıyacak.
cellcentric, yakıt hücresi sistemlerinin yaşam döngüsü sonunda çevre dostu yöntemlerle geri dönüştürülmesini planlıyor. Döngüsel ekonomi konseptine dayalı yaklaşımıyla, cellcentric, kaynakları, malzemeleri ve ürünleri mümkün olduğunca çevreye duyarlı ve verimli bir şekilde kullanmayı hedefliyor.
lgili basın bültenine ve görsellerin yüksek çözünürlüklü versiyonlarına Mercedes-Benz Türk medya websitesi'nden ulaşabilirsiniz.
Mercedes-Benz Türk Hakkında:
Mercedes-Benz Türk, 1967 yılından bu yana Türkiye'de ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olarak faaliyet göstermektedir. Şirket, 2020 yılına kadar kamyon ve otobüs gruplarındaki faaliyetlerine ek olarak Mercedes-Benz marka hafif ticari araçların ve Daimler AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının satışını gerçekleştirmiştir. Daimler AG, 2020 yılında kamyon ve otobüs ile otomobil ve hafif ticari araçlar birimlerini iki ayrı şirket yapısı altında topladı. 01.12.2021 itibarıyla da ayrı bir tüzel kişilik olan "Daimler Truck AG"' şirketi altında; Mercedes-Benz Türk A.Ş., Daimler Truck'ın 3 büyük kamyon üretim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikası, Daimler Buses'ın dünyadaki en büyük otobüs üssü olan Hoşdere Otobüs Fabrikası ve bünyesinde bulunan iki AR-GE merkezi ile Kamyon ve Otobüs gruplarından sorumlu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklaşık 1.4 milyar avro yatırım hacmiyle Mercedes-Benz Türk A.Ş. bugün Türkiye'nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biridir ve 7.000'i aşkın personel istihdam etmektedir.
Güzel haber üstad,peki egeendemi elektrokimyasal sistemlere geçecek.:notr::notr:
Yoğsam elektrokimyasal sistem ile dingilmi üretecek.:notr::notr:
Hadi hayırlısı inşallah
Yahu bırak şu hissenin dizginlerini ey spek yeter be
Ekonomi Haberleri
Ağır ticari araç pazarı yılın ilk yarısında %11 daraldı
15-07-2024 13:25:26
Ağır ticari araç pazarı yılın ilk yarısında %11 daraldı
2024 yılı Ocak-Haziran dönemi ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın
aynı dönemine göre %11 oranında azaldı. Bu dönemde satılan toplam
araç sayısı geçen yılki 22 bin 52 adetten 19 bin 633 adede indi.
Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) tarafından açıklanan rapora göre,
aynı dönemde çekici satışları %28 oranında azalarak 9.672 adet olurken, 16 ton ve üstü kamyon satışları %32 oranında artarak 7.441 adet oldu. 16 ton altı kamyon satışları da %15 oranında azalarak 2.520 adet olarak gerçekleşti.
Ocak-Haziran dönemi semi-treyler araç pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %62 oranında azaldı ve 3.579 oldu.
-Haziran Ayı-
2024 yılı Haziran ayı ağır ticari araç pazarı 2023 yılı Haziran ayına göre
%27 azalarak 2.672 adet oldu.
Haziran ayında Çekici satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %35 azalarak 1.427 adet, 16 ton ve üstü Kamyon satışları %9 oranında azalarak 888 adet ve 16 ton altı kamyon satışları da %24 oranında azalarak 357 adet olarak belirlendi.
Ağır ticari araç pazarı (16 ton ve üstü Kamyon/Çekici) son 10 yıllık
Haziran ayı ortalama satışlarına göre %5 arttı. Çekici satışları son 10 yıllık Haziran ayı ortalama satışlarına göre %3 oranında, kamyon satışları da %7 oranında artış gösterdi.
Toplam semi-treyler araç pazarı 2024 yılı Haziran ayında bir önceki yılın Haziran ayına göre %56 oranında azalarak 514 adet olarak gerçekleşti.
EGen Power isim benzerliği dikkatimi çekti. Ama adamlar üretimi abd de yapacakmış.
Doctirine beyin bahsettiği şirket allison
https://transdiesel.es/tr/allison-egen-power-tm/
Cummins, rekor para cezasının ardından sıfır emisyonlu üretim için 75 milyon dolar aldı
Cummins Inc., sıfır emisyonlu üretim için 75 milyon dolarlık Enerji Bakanlığı hibesi aldı.
Emisyon ihlalleri nedeniyle 1.675 milyar dolarlık rekor para cezasına çarptırılan bir motor üreticisi ve güç dağıtım şirketi olan Cummins Inc., sıfır emisyonlu üretim için 75 milyon dolarlık bir Enerji Bakanlığı hibesi aldı.
Şirket, Columbus, Indiana'daki üretim alanının yaklaşık 360.000 fit karesini dönüştürmek için hibeyi eşleştireceğini duyurdu. Fonlar, şirketin sıfır emisyonlu iş segmenti olan Accelera by Cummins için pil paketleri ve güç aktarma sistemleri üretimini genişletmesini sağlayacak.
Cummins, bu çabayı desteklemek için 250 tam zamanlı iş eklemeyi planlıyor. Şirket, tesisin yaklaşık yarısının sıfır emisyonlu üretime odaklanacağını söyledi.
Accelera by Cummins başkanı Amy Davis, duyurunun "elektrifikasyon ve yerli pil tedarik zincirlerini ilerletmede çok önemli bir adım" olduğunu söyledi.
Davis, "Bu DOE hibesi, sıfır emisyonlu bir geleceğe doğru kaydettiğimiz ilerlemede ve Amerika Birleşik Devletleri'nde pil üretimini genişleterek, ticari pazarlar için elektrikli çözümlerdeki küresel konumumuzu güçlendiren bir başka adımdır" dedi.
vergi düzenlemesi sermayesi düşüklere de uğrarsa iyi olur
Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) Serbest Bölgede Faaliyet Gösteren Şirketlere Sağlanan Vergi İstisnası İhracat Gelirleriyle Sınırlı Olacak- Bloomberg HT
16.07.2024 12:21:41 Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) Kısa vadeli sigorta kolları prim oranını %2'den %2,25'e çıkarıyoruz - Bloomberg HT
16.07.2024 12:20:33 Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) Serbest Bölgede Faaliyet Gösteren Şirketlere Sağlanan Vergi İstisnası İhracat Gelirleriyle Sınırlı Olacak- Bloomberg HT
16.07.2024 12:20:21 Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) Uluslararası Küresel Şirketlerin Türkiye'den Elde Ettiği Gelire %15 Asgari Kurumlar Vergisi Getireceğiz- Bloomberg HT
16.07.2024 12:14:20 Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olacak
16.07.2024 12:13:47 Ak Parti/Güler: (Vergi Paketi) 8 Eylül 1999 Öncesi Sigortalılardan Emekli Olup Destek Primiyle Çalışanlar İçin Hazine'nin 5 Puanlık Prim Desteğini Kaldırıyoruz
16.07.2024 12:13:07 Ak Parti/Güler: Asgari emeklilik maaşı 12.500 TL'ye yükseltiliyor
Türkiye yüzyılı ekonomi modelinde vergiden başka bir şey var mı? Hüso aga vergisini ödeyecek anlaşılan. Bedelsiz vermediğine göre.
13150'yi yine geçemedi.
Önce 12800, sonra 12450 destek!
11 Nisan 2024 yani 3 ay önce biz de tarihi zirvedeydik biraz geriden geliyoruz ama:)Aramızda 19 günlük fark var
https://i.hizliresim.com/cbcep6z.png
https://i.hizliresim.com/20x1voz.png
Yukarılarda Çok satıcı var spek hatırlatayım dedim !..
Hisse %2 yaptı, çakal tayfa yine diline doladı. Haftaya en az bir tavanı ve toplamda %20 karı varmış.
Bu o... çocukları sanırım patron ile ortak satış yapıyor. Hisse az bir kıpraşsa millete reklam yapıyorlar.
bir bistteki lanet işlemleri yapanları durduramadı
SON DAKİKA | Dünya genelinde yaşanan yazılımsal bir problem nedeniyle birçok şirket ve kuruluş işlemlerini durdurdu.
Bu hissenin sirazesini kaydirdilar.
Eski ABD başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresinin kapanış toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında "4 ay sonra muazzam bir başkanlık zaferi kazanacağız" diyen Trump, vaatlerini sıraladı
işte bunlardan biri!
ELEKTRİK ARAÇLARA SON
Trump ayrıca "Yeşil enerji saçmalığına son vereceğiz. İlk gün elektrikli araç planını sona erdireceğim. En büyük otomotiv fabrikaları bizde olacak. Hepsinde ABD halkı çalışacak." şeklinde konuştu.
Trump," ABD'li otomotiv üreticilerinin Meksika, Çin ya da diğer ülkelerde fabrika kurmalarının da önüne geçecek." dedi.
Bahtsız bedevi misali,nereye baksan kutup ayısı.:wu::wu:
Uşak seramik spegine helal olsun birileri ders alır insallah