Şimdi bu haberlere göre dış yatırım gelir,devamlı bağcıyı dövene kim yardım ederki,hem döveceksin peşinden yardım bekleyeceksin,ingiliz deli tavuk gibi kapı,kapı dolaşsın dursun :whistling:
Printable View
Şimdi bu haberlere göre dış yatırım gelir,devamlı bağcıyı dövene kim yardım ederki,hem döveceksin peşinden yardım bekleyeceksin,ingiliz deli tavuk gibi kapı,kapı dolaşsın dursun :whistling:
Valla ne diyeyim ak koyun kara koyun biribirine karıştı,tepeden emir geldiği an üstüne çullanıyorlar Atatürkçülerin,basit bir ahmak yüzünden imamoğlunada devamlı yükleniyorlar,şimdi onu bıraktılar mansura giriştiler,bahane ne konser,çünkü açık bulamıyorlar,ülkeyi soyup soğana çevirdiler hesap soran yok,hep ele geçilmiş yargı yüzünden vebalide evetçilerin üstüne resmen onları lanetliyorum bu ülkeye bunu yaşattıkları için,bide merkezde trol başı fahrettin var herkesi gözetliyor kurduğu sistemlen,valla onuda kanser ettik enerji yoğunlaşmasıylan,bu ülkeye gerçekten faydası çok büyük olanların enerji sarmalıda çok yüksektir !!!
Şimdi teğmenler olayının sonucunu bekliyoruz,bana bu durum ergenekon kumpasını hatırlattı,pişkince foya meydana çıkınca kandırıldık diye işin içinden sıyrıldılar guya oda guya,çünkü kugu bir darbe gördük,o darbeyi önleyen ATATÜRKÇÜ SUBAYLARDI,baktılar bunu gördü ordunun için tam temizlemesi hakim oldu onlar için,hedef ATATÜRKÇÜLER,yalandan timsah göz yaşı akıtıyorlar,bilen gerçeği biliyor.
Erdoğan: Vatandaş kırmızı ete beklediği fiyatlarla ulaşabilsin diye gerekirse süratle Uruguay’dan Brezilya’dan bu büyükbaş hayvan ithalini yapalım talimatını verdim. Bunu değerlendireceğiz ve bu adımları da atacağız
Erdoğan: Emeklimizi, memurumuzu, asgari ücretlimizi, toplumun hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Muhalefet bu konuyu istismar ediyor. Önümüzdeki dönemde aynı prensipler çerçevesinde hareket edeceğiz ve enflasyonun üzerinde, alım gücünü koruyacak çerçevede muamele edeceğiz
Erdoğan: Aslolan enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülmesidir. Vatandaşlarımızın aldığı temel mallarda enflasyon yüzde 28,5. Sebze meyve gıda dahil mallarda ise yüzde 40 civarında. Enflasyonu şu anda biraz yüksek tutan kira ve özel eğitim gibi hizmetlerdeki enflasyondur
Tek dertleri bunları gündemden düşürmek .....
https://x.com/metcihan/status/1859043272234332668
https://x.com/Atasoner____/status/1859101790123262451
https://x.com/halktvcomtr/status/1859130547445907965
https://x.com/kadriyeugurlu01/status...97714606088296
https://x.com/eacarer/status/1858611145495699831
Kendilerine yaratmaya çalıştıkları ve yaşadıkları cennet bu.!
Umarım yaptıkları kötülüklerin milyonlarca kez gidecekleri cehennemlerinde yaşarlar.
Esasında oraya gitmeden cehennemi yaşıyorlar ama fark etmiyorlar,nasılmı ?,çok basit,çünkü vücutları ödyor bu bedeli ama bilmemezlikten geliyorlar,bunların bu durumu padişahlık döneminde bile yoktu,demokrasi araçtır diyenlerde görülür bu,pişkinliğe versinler bakalım,herşeyin bir bedeli vardır !!!
Bide narin olayı var,o yavruyu hunharca köyün ileri gelenleri katletmiş anne dahil,anne ne idüğü belirsiz kişi,yahu bu anne o kadar cani olurmu,resmen köy değil burası organize çetelerin cirit attığı yer hepside bilinçli ve arkasında hangi güç odakları var bilinmiyor saklıyor iktidar yanlıları,zaten takın milletvekili açıkladı söyleyemiyoruz diyor,neden çekiniyorlar ???...bunun gibi kaç yer var bilinmeyen acaba,birşey desen sen fetöcü ve komplocusun halkı kin nefret aşılayık iktidarı yıkmaya teşebbüs ediyorsun diye üstüne ele geçirdikleri yargı mensuplarını gönderiyor,ülkede bilinç,ahlak ve vicdan unsuru yok olmuş,olsun bakalım herşeyin bir bedeli vardır yapılanlar ebedi kaybolmaz sistem kayıt eder.
Ukrayna Rusya'ya İngiliz yapımı Storm Shadow füzeleri fırlattı - BN/Bloomberg HT
Ortalık gerginleştikçe bu altına yansıyor ons altın 2646.
Endex 9000 sınırında kapattı düşüş %-2,agam bizimlen egleniyor,yani kara para haydutçular.
Yarın merkezin faiz açıklaması var,tam zamanı düşürmenin,öyleya ortalık çok gergin düşürsünler gündem değişsin,nasıl olsa sanal enflasyonda düşüyor uçtuğumuz için,olsun kanatsızda uçar iktidar :bravo:
https://x.com/ajans_muhbir/status/1859232318365257930
Bu taşıt tanıma sistemi de geçirmasyonmuş... Yakında İsrail bütün otoları patlatır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Parti içinde devam eden bir inceleme mucibince Isparta Milletvekilimiz Hasan Basri Sönmez’in, Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’in istifaları istenmiş, müteakiben de istifa dilekçeleri kabul edilmiştir
https://x.com/arifcoskun05/status/1859249088497156150
Yukarıda ki twitte mutlaka bakın!:)
https://pbs.twimg.com/media/Gc1vGh-X...jpg&name=large
Böyle bir pasta olunca fırsat kaçar mı? voleyi vurur 90'a takar gol olur.
İşin ilginç yanı, İTrail savaşır borsası % 20 yükselir, Rusya savaşır borsası yükselir.
Onlara atılan bombalar veya onların attığı bombalar hep bizim speklerin gö.tüne patlar.
Burada BİST denen kumarhane de, yatırım adı altında inanılmaz bir şekilde KY'ye soygun düzeneği kurulmuş, ve her şey herkesin gözü önünde oluyor.
Zaten BİST düşmeye başladığından beri bu pastaların dengesi de tesadüf!!!!:shh:
olası bir Rus tepkisinde Ukrayna'nın dışında Rus füzelerini ilk kafalarına yeme ihtimali (ki ben ona da ihtimal vermiyorum) daha yüksek olan Avrupa borsaları BIST kadar olumsuz tepki vermiyor:Sad:
Lan bunlar Lübnan’da patlatılan çağrı cihazları gibi olmasın?
Bu yazılımlar ile İsrail Türkiye'de istihbarat toplayabilir. Lübnan'da olduğu gibi Hizbullah askerlerinin çağrı cihazlarındaki gibi PATLAMALAR yapabilir. Araçların bilgisayar sistemlerine girerek kazalara neden olabilir.
Dün S&P MERVAL Arjantin borsası 2.145.971 değerine yükselerek tüm zamanların rekorundan işlem görüyor.
VIOP'ta aylardır shorttan parayı vuran gaspçılara duyurulur.
Bitcoin Tarihi zirvesinde..
ABD endeksleri tarihi zirvesinde.
Altın tarihi zirvesinde.
DAX tarihi zirvesine yakın, bir çok AB ülke borsaları tarihi zirvesine.
Savaştaki İTrail borsası tarihi zirvesinde.
Brezilya, Hindistan, Asya borsaları tarihi zirvelerine yakın.
BİST'in tarihi zirvesi 5 dolar, dün 2.61 dolardan işlem görüyor, TL bazında bile rezil olmuş durumda bir çok şirket ise % 50- % 60 civarında değer kaybetmiş.
1994 yılından beri böyle rezillik görmedim, güya yatırım yapıyorsun aslında paranı söğüşlüyorlar, sonra bir güzel yiyorlar.
Yani dünyanın neresine yarım yaparsan yap yatırımının karşılığını alacaktın, BİST'e yatırım yapanın parasını gasp ettiler.
1990 lı yıllarda bu şekilde Devletin kurumları anomali olduğunda ucuz fiyattan hisse senetlerini toplar, BİST normale döndüğünde yavaş yavaş satar hem piyasayı düzenlemiş olurdu( gaspçıya meydan bırakmazdı) hem kar ederken KY'nin ezilmesini önlerdi.
Bu sistem değişmeden BİST'te yatırım yapmanın bir anlamı kalmadı, bu BİST çürümüş...
Bende yıl sonuna kadar mecburen buradayım, sonra bir şeyler değişmeden BİST'e asla yatırım yapmam.
Kendileri çalıp kendileri oynasınlar.
El tepişiyor ceza bize kesiliyor borsada,sanki borsada onların parası var,ne idüğü belirsiz mafya parası yani kara para :notr:
Ben 2010 senesinden sonra borsada ağırlığımı azalttım fonlara yöneldim,onlar bile gerçek enflasyonun %50 altında,altın hariç hepsi zarar,en iyi kar konutlarım bıraktı,3 daire sattım borsaya attım onlarda zarar,çünkü 4 sene önceki bir daire 250-300 arasıydı,şimdi 3-5 milyon arası :notr:
Geçmiş olsun sn refeba;
Tanıdığım herkes çok ciddi zarar da uzun vadeli alın dediklerim bile isyanda.
Bizim Bist'te yatırım yapmak tam anlamıyla intihar gibi bir şey;
Kur riskini alıyorsun, gayrimenkul riskini alıyorsun, altın riskini alıyorsun, jeopolitik riskleri alıyorsun, siyasi riski alıyorsun, ekonomik kriz riskini alıyorsun, hadi bunlardan da vazgeçtim, son bir kaç aydır gaspçılar var bir de onlarla uğraşıyorsun.
Ben bu sistem olduğu sürece artık yokum (31 Aralık'a kadar BiST hisselerimi tutacağım), kimseye de tavsiye etmiyorum yeter artık yahu, yatırımın kırıntısı yok.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu, eski Savunma Bakanı Gallant ve Hamas Lideri El-Marsi için tutuklama emri çıkardı
Faiz pas geçildikten sonra borsa uçtu,bilemiyorum bu uluslar arası mahkemeninde buna etkisi oldumu,bizim iktidarda dikkatle izlesin,eften füften milleti tutukluyor,sadece bir karara bakar,yurt dışına çıktığın an tutuklusun.
Zorunlu Karşılıklarda değişikliğe gidildi ..
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20241122-4.htm
VİOP Yatay açılış yaptı,dün borsa % +3.70 yükselişlen 9350 üstüne çıkmıştı,bugün cuma buna bakmak lazım,dış borsalar normalken biz neden çok yükseldik dün ilginç :notr:
Yılbaşından sonra faiz indirimine hazırlık yapılıyor,acaba neye göre ?dış yatırımmı geldi,bizmi görmedik,gözümüzden birşeylermi kaçtı,dolara baskı hala sürüyor !!!
Kayyum atanan MEGAP 3.60 :notr:2 tl görmüştü iflas açıkladıktan sonra...demekki iktidara yakınsan kollanıyorsun.
Rekor bilanço açıklayan PKENT 230 cıvarından 255 üstü tavan çekmişti,sonra düşüşe geçti 235-240 arası sürünüyor,böyle hisselerde var borsada,guya turizm hissesi,2-3 sene önce yüksek bölünmüştü 850 olmuştu,peşi 90 altı,bendede vardı 100 maliyetli,oradan gaza bastı 400 üstüne atmıştı,ortalama 200 satmıştım,400 üstüne attıktan sonra şimsi 200-250 arası sürünüyor,adını deli petro takmış millet,devamlı patronu hisse satar hissenin önüne takoz koyar,benim gibilerinde oyuncağıdır,vurursan vurursun batarsan batarsın bunda :plc:
Bugün borsa limoni dünkü sert yükselişten sonra,dış borsalar ayni yine ufaktan dünkü gibi yükselişine devam ediyor,sadece bizde anormallik var,bakalım dünkü aldıklarını bugün kusacakmı :whistling:
Bak sen 9450 cıvarında bir endex,neyse akşam kapanışta görürüz.
Endex 9500 :notr:
1000 tl çorbamı olur,üstelik maliyeti 40-50 tl bile değil.
1000 liraya çorba sattılar 117 bin lira ceza kesildi
Uludağ'da çorbanın fiyatını 1000 liraya çıkaran işletmeye 171 bin lira ceza uygulandı. Ticaret Bakanlığın incelemesi sonrası işletmeye "haksız fiyat artışı"ndan 1 milyon liraya kadar ikinci bir ceza verilebilecek.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...ldi_ID1603631/
Gerçekten düşünüyorum,bu ülke nereye gidiyor,boşuna dememişler biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar,yerinde bir atasözü.