osman, osimhen gibi valla:) durdurulmazsın.
koç sattıktan sonra oldu bu olaylar.
koçta bu tarz dalavere bugüne kadar olmadı çok şükür.
Vehbi babaya rahmet olsun.
Printable View
Aramızda 20 yıl önce emekli olmayanlar da var galiba
Gençler icin paylaşıyorum.
Japonca altyazı seçeneği ile Ford ceo'sunun çin ziyareti hakkında ;)
https://youtu.be/1LOgURuanrU?feature=shared
ne kadar okuduğunu anlamayan varmış hayret. Migros temettu ornegini hersey temettu degil bu sekil verip burnu bktan cikmayan da var babında ve direkt nakitten verildigini gostermek icin yazdım.
Arkadaşlar, ortaklar, Romalılar!
3 yıl önce, 4 yıllık borsa-faiz-altın birikimimi satıp evimi almıştım.
Bugün de 2 yıllık birikimim için aynısını yapıp arabamı yenilemek için ödeme yapacağım.
Bu süreçte puma, kuga, focus odaklı olarak gücümün yettiği tüm sıfır ve ikinci el araçlara baktım. 15 farklı arabayla test sürüşü yaptım. 2 kes Puma almak üzereyken caydım.
Dün güzel bi kampanya ile 12 yıllık Micra aracımı 0 Juke ile yenilemeye karar verdim. Kampanya fiyatı, uygun oranlı kredi ve sorunlu aracımı satma konusunda Nissan çok ama çok yardımcı olduğu için Nissanı tercih ettim.
Puma üst paketi çok beğendim, çok ama çok pahalı maalesef, aklımda puma var ama kısmet diyelim.
Ayrıca ben hisselerimi ne zaman sattıysam sağlam yükseliş oldu!
Yine öyle olacağını düşünüyorum ve siz siz olun satmayın diyorum :)
Bu forumdan para kazanırken özellikle psikolojik anlamda ve yatırımcılık anlamında yazılanlardan oldukça faydalandım. Bazen psikolojimi bozduğunuz da oldu tabii ki ama ben yine de herkesi dinledim ve kendi bildiğimi yaptım!
Herkese çok teşekkür ederim. Yollarda görüşürüz :)
Tekrar biriktirmek ümidiyle!
Alırsın Nissan olursun lord yok ya böyle de olmadı .
Biriktirirsin Ford olursun lord diye düzeltelim :)
Hayırlı uğurlu olsun Nissan Çük'ün reyz. Güzel günlerde bin. Sağa dönerken içten, sola dönerken dıştan dön, kırmızıda dur yeşilde geç.
Biz de 1.249 dan Froto aldık, şimdi 930 lira. Herkese kavun yedirdi bize de kelek bu Fort.
25.90USD fiyattan aldığım FROTO'ları komple 27.20USD fiyattan bugün itibariyle verdim. Yaklaşık 3 hafta ama beklentim daha fazlaydı.
Hissede kalanlara bol kazançlar dilerim.
@burak13
@Oralet_Osman çok teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun
Ben temettüyü bekliyorum.
Yatan parayla A101'den motorsiklet alacağım.
Markaların birleşip ortak batarya üretimi yapması
Devletlerin üreticiye teşviği
Bu esnada kotalar engellemelerle çin i pazara sokmayı geciktirmesi
Bu üçü aynı anda gelişmezse batı markaları sarsılır erir gider.
Bu esnada altyapılarını da enerjiye döndürmeleri icab eder.
Batarya hammaddelerine çin in tahakkümünü de düşünürsek kalan kısımda ne kadar verimli olurlar yeni batarya teknolojilerini ne derece geliştirebilirler bunlar soru işareti.
Hisse riskli varlıktır.
Ben bu işleri Batı nın halledeceğini düşünüyorum.
Çin ile ortaklık Batı düşünüyor ancak çin ile ortaklık yapılmaz.
Hatta Asya insanıyla ortaklık yapılmaz zor insanlar.
3. Dünya savaşı belki de bu tarz olucak.
Çin in riskleri o pazarlara giremezlerse yaptıkları yatırımlar atıl vaziyete geçer büyümleri sekteye uğrar.
Büyüme refah getirmez.
Çin ordusunu her yere gönderemediği için de mal satamaz.
Askeri güç ekonomi için vardır.
Askeri gücü ekonomi için kullanmayan gelişemez.
Osmanlı zamanında tüfek göndermişiz adamlar o tüfeği kopyalayıp çoğaltmışlar.
Tüfek yok muydu onlarda vardı.Ancak Osmanlı tüfeği hafif idi.
Batı Çin de transfer teknoloji ile üretim yaparak belki dünya enflasyonunu aşağıda tuttu ancak pazarını ve işini kaybetmeye başlayacaklar eğer hızlı adım atamazlarsa…
Pandemiden sonra 5 yılda Çin i otomotivde yakalayacaklarını düşünüyorlardı ancak öyle olmadı.
Devlet teşviği hem üreticiye verilmeli Batı da hem de yerli markayı alan tüketiciye verilmeli.
Başka türlü Çin e kısa vadede kavgada başarılı olamazlar.
Ve ortak üretim yapmalılar.Ölçeği başka türlü yakalayamazlar.
Ytd
Ben de temettüyü bekliyorum.Bir kısmı ile her ay peynir,zeytin,yumurta alıcam.Bir kısmı ile yine hisse alıcam
https://i.hizliresim.com/ebtf4wd.jpg
Herkes bi tür bekleyişte.
Ali Koç : Ben de temettüyü bekliyorum, temettü parasıyla 1 adet sol açık (tercihen Gabonlu) bir adet de stoper (tercihan Fildişi Sahililili yâââr) alacağım.
mORHİNİO BİTİKTİ, KENDİ TAKIMINDAN BİLE KOVULMUŞTU KARİYERİNİ BİTİRMİŞ BÖYLE BİTİK BİRİNE 40 MİLYON TL VERMEK HELE Kİ EL NESRİY Mİ NE BÖYLE BİTİK BİR FUTBOLCUYA 19 MİLYON EUR VERİLEMSİ tüm bunlar akıl alır gibi değil keşke ismail kartal devam eteseydi takımı tanıyordu tam takım oturdu ağaç büyüdü meyve almaya başlıyacakken aimaşil akrtalı yolalyıp her eşyi sil baştan yaptılar yazık yani... bu morhinio tuzağına düşmeyecekti başkan... az daha sabır göstereckti morhişnyoyu ortya atıp beklenti yaratanların tuzağına düştü bence yazık ya....
Hem Fenerli
Hem Frotolu
olunca insan iki kere üzülüyor.
Fort yatırmazsa yatırmasın, tüp yatıracak ya o yeter. Kos adasında çupra alırım hele bi yatsın da.
Fort yatırırsa yatıracak kışın ortasında o zamana kadar kim öle kim kala
https://www.instagram.com/reel/DAbay...BseDF1anE2dg==
Temettü yatınca bu arkadaşın nerede olacağını hepiniz biliyorsunuz.
Meydanı meydancılara bırakıp önce bir kuzey Avrupa seyahatine çıkıp yurda dönüp istirahate çekildim, herşey bıraktığım gibi, ne hisse ne de buradakiler bir arpa boyu yol almamış..Almalarıda söz konusu değil zaten..Bu arada ikinci Çinli yolda diyorlar, onu 3. takip edecek derler..3q bilanço gelene kadar bana tekrar eyvallah..
Çinli bugün geliyorum der, yarın vazgeçtim der.
Bugüne kadar Çinli / hintli/ koreli üreticiden aldığın hangi mal kaliteli çıkmış da bu millet milyonlarini bu araclara yatiriyor anlamiyorum.
Chery turkiye'ye bugün gelmedi.
Daewoo, sangyong , tata vs. Bunlarin sicili belli
Pek güven uyandırmıyor ikinci elde
Ben yeni bir teknoloji çıkmadıkça elektrikli arabada da bir gelecek görmüyorum.
Içten yanmaliyi yasaklamadiklari.surece sorun yok.
Bizim millete bugun sifir km dogan slx ver, alır biner.
1.5dci motoru bir 20 yil daha kullanir.
Var bir hayalimiz var demek isterdim lakin var bir derdimiz ama ne diyorum :oleyo:
Çin dünyaya otomobil ihraç etmeye karar vermiş. Stratejisini kurmuş. Siyasi engeller olmazsa bu pazarın beklentileri doğrultusunda araçlar üretilecek.
Siz yine eski bildiğiniz markalara para vermeye devam edebilirsiniz. Ama genç nesil büyük ihtimal onlara hitap eden çinli üreticilerin araçları tercih edecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir baktımda sahibindende hala 1993 model skoda favoritler var. Bugün passatın yoldan çekilmesiyle skoda gözde makam araçları haline geldi. Bunda tabiki vw grubun etkisi büyük ama 30 yılda değişimi muazzam.
Siyasi engel değil ki. Adamlar gemiye arabayi yükleyip gönderiyor.
Adama 81il var, 20 tanesinde servis aç diyorsun... ithalatci ne uğraşacagim deyip ithalattan vazgeçiyor.
Bildik markaları tercih edelim diyen yok.
Bugün bildik citroenin , kianin turkiyenin 81 ilinin 60 tanesinde sehrinde servisi yoktur
Ben istanbuldan ankaraya antalyayagiderken aracimin bir parcasi bozulsa çekiciyle 250km servise mi götürecegim
O arabayi almam daha iyi
1.5dizel kaşkay istersen bolu'da turbo bozulsun, istersen ispartada vites kutusu dagilsin. O gün yapar ypluna devam ederzin
Elektrikli araba yeni gerçek.
Çin ise buna önceden başladı buraya kadar bildiğimiz gerçekler.
Bundan sonra duvarlarla Batılı markalar zaman kazanarak hem kendi içlerinde hem de Asyadaki kore ve japon ortaklarıyla işlerini Çin i yakalamak için uğraşacaklarz.
Bugüne dek yetişeceklerini düşünüyorlardı ancak devlet desteği olmadıgı için iş uzadı.
G Kore daha önde batarya anlaşmalarında ihtimal olarak Batılı markalar için.
Gelelim Çin’e.
Kapasitelerini eritemezlerse zarar yazarlar bir zaman sonra.
Japonya da iktidar değişmiş.
çin karşıtı biri başbakan olmuş.
Avusturya da aşırı sağ yükseldi.
Lityum kaynaklarını Abd harekete geçirdi.
Yerli üretime kafayı takmışlar.
Tahmin ettiğim gibi Batı pazarını ve şirketlerini Çin çekik gözlülerine kaptırmayacak.
Savaşa da hazırlanıyorlar
.Trump gelirse Çin i öper.
Harris gelirse müesses nizama uyumlu kabine yapacak Abd Çin i gene öpecek.
Soru şu:
Abd derin devleti işgal ettiği ülkelerin her birini 1970 lerse planladı rejimlerini ya değiştirdi ya ele geçirdi.
ortadoğu yu İstail e havale etti.
O işgal kuşatma planında Çin var mıydı?
Henry Kissenger e sormak lazım.
Savaşı değil parayı takip et derler.
Parayı takip edersek Çin şansını fazla zorluyor.
Pandemi bir işaretti anlamadılar.
Ytd
Elektrikli araba yeni bir gerçek değil ,
1895ten beri elektrikli ARABALAR var. Hatta o ilk elektrikli araba 32km hıza ve 40km menzile sahip.
Çinden gelen araçlar eletrikli diye tercih ediliyor demek yanlis.olur.
Tiggo 8 tiggo 7 benzinli modeller.
Byd'nin adrese teslim ötv indirimli modeli de benzinli hibrit.
Bugun ayni araclarin ayni donanimda elektriklisi gelsin, halk yine benzinlisini tercih eder.
Elektrikli ilerde yeni gerçek olabilir. Ama yakin gelecekte degil.
Çinden gelenler az paraya donanımı yüksek diye tercih ediliyor. Tam Türke göre. Ama tiggo dediğiniz araba olmamış gibi duran bir jeep tir. Byd yada bir tane daha var jeagoo mu ne. Net oyuncak araba kıvamındadır.
Hayatta işim olmaz. Çin arabası Uçsa bile alman arabasından hatta mercedesten vazgeçmem. En kötü audi olsun yani.
Devlet desteği, halkını sömürmesi olmasa bu maliyetlere üretilmeside mümkün değildir. Araba yada herhangi bir mamulde üretim onlar için kardan ziyade siyasi bir duruştur.
17 kere çine gitmiş biri olarak, bence insan bile olmayabilirler.
Kaygılarınızın tümü, toptan yersizdir.
Otomotiv içinse tabii ki doğru.
Kia hâlâ satılıyor, xceed modelinde arka koltuk ısıtma bile var :)
Ama ben de gidip Nissan Juke aldım, Nissandan ayrılmak istemedim ilginç şekilde.
Kaliteli araba diyince aklıma Toyota geliyor sadece :)
Kia Hyundai grubunda da iyi seçenekler var, şahsen Çinli firmalara karşı hâlâ şüpheli olduğumdan Hyundai Kia baktım ama Çinli bakmadım. Sonrası Nissan işte.
Hyundai i20 ve bayon modellerini ülkemizde üretiyor ve dünyadaki diğer pazarlara satıyor, sırf bu yüzden gidip bayon alacaktım. Bilmiyorum belki mantıksız bi düşünce ama doğru olduğunu düşünüyorum.
Ki aynı fiyata Juke fırsat aracı bulunca aldım.
Ayrıca koreliler adamdır.
Çin ayağını denk al!
Ayrıca bunu demişsiniz, Hyundai yılların markasıdır. Sorunsuzluk konusunda çalışıyorlardı bildiğim kadarıyla.
Sıfat 'Kaliteli' ise bu marka kaliteli sonuçta.
---
Ama Çinliler konusunda ben de temkinli bakıyorum. Belki MG arkasındaki Doğan ile birlikte baş yarabilir ki ben öyle bi sonuç bekliyorum.
Ülke olarak genelde batıcıyız, bu saatten sonra batıdan kopmamıza müsaade edilmeyecektir. Sonuçta dış güçler diye bi oluşum var. Bi yerden sonra çin gider min gelir sonrasında yine evropa birliği ve batı...
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplum olduk. Çalışanlardan da rahatsız bi toplum olduk.
Bu yüzden işimiz zor.
Döngü basittir. Bir ülke zenginleştikçe o ülkede yaşayan insanların beklentisi yükselir. Bununla eş zamanlı olarak üretilen ürünlerinde kalitesi yükselir. Çinde avrupa boyutunda bir orta sınıf var. Bu insanlar daha önce alman markalarını tercih ederken. Artık kendi markalarına dönüyor.
Dünya genelinde kapasite fazlası oluşturuyorlar. Birileri fabrika kapatmazsa fiyatlar düşecek veya firmalar batacak.
Oyun basit. Bunu değiştirecek yegane şey gümrük duvarı vs gibi regülasyonlar. Bunlarıda aşmanın yolu o ülkede fabrika kurmak. Şimdi o noktadayız. Çin ekonomik anlamda sıkışmadığı sürece değişim zor.
Unutmayın ırak, afganistan, ortadoğu, ukraynayadaki savaşlara batı trilyonlar dökerken bunlar o parayı altyapıya, afrikada asyada ticari partnerler oluşturmaya harcadılar. Şimdi ekmeğini yiyorlar.