-
ve ayrıca genpower jeneratör bizi asla - özsermayede bırakamaz.
4 adet iştirakimiz var. faaal değil ama olsun. faaliyetsiz durumda değiliz an itibarı.
gempower iflas eder tasfiyeye girerse, bilançomuzdaki genpowerle ilgili, tüm rakamlar tasfiye olur. pırıl pırıl bilançomuz olur genpowersız.
genpower, daki borça ilgili, üzerimize düşen tek vazife, sermaye borcumuzdur ve onuda nakit olarak ödemiş durumdayız.
-
ve ayrıca müjdat ın spk ya yaptığı, henüz sonuçlanmamış bi başvuru var. şirketin ortaklık sermaye yapısını değişmek üzere yapmış. bilançonun giriş kısmında belirtiliyodu.
-
itira süremiz, geçici şutlanmada değil, kalıcı şutlanmamızın, kapta duyurulduğu gün başlar.
şirketin kayıtlı elk.posta adresine yapılan tebligatın 2 veya 3 gun sonrasında başlar.
hangi konuda , neye itiraz edeceğimizi bilmeden, süremiz başlamaz.
acele iş yapmaya lüzum yok, haftasonu fikişr alışverişinde bulunalım, dilekçeyi son haline getirelim, uygun olan birisi spk ya elden başvursun.
müjdata bırakmayalım. eder etmez sağı solu belli olmaz bunun.
-
ben herzaman, bildiklerim kadar genyatırım hissedarlarının yanındayım. hisseye gönuldeeeen bağım var.
müjdat adlı dolandırıcı, yalancı,hırsız, üçkağıtçı, milletin parasını iç eden , resmi evrak sahtekarını sevdiğimden değil.
hissenin kotta kalması, en fazla lehimize olan durumdur. adam , borsadaki şirketle ilgili ne dolaplar çevirdi, borsa dışı şirkette neler yapabileceğinin sınırı yok.
-
dilekçeden örnek kısım daha üzerinde çalışıyorum;
Borsa İstanbul A.Ş ilgi yazıda belirtilen Duyuru ile ;
Borsamız Pay Piyasası Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören ve Borsa Genel Müdürlüğü tarafından 27/04/2017 tarihinde seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılan Gen Yatırım Holding A.Ş. (GENYH.E) payları ile ilgili olarak Borsamız Yönetim Kurulunun 26/04/2017 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca;
A. KAP'ta yayımlanmış olan 2016 yıl sonu finansal tablolarında özkaynaklarının negatif olması sebebiyle Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "KAP'ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, SPK'nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin tamamını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında sermayenin tamamının kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması" şeklindeki (f) bendi ile
B. Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
İlgili şirketin payları 27/04/2017 tarihinden itibaren Borsa kotundan çıkarılmıştır. Denilmektedir.
“ Öncelikle Belirtmek gerekir ki yatırımcısı olduğum Gen Yatırım Holding A.Ş 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK) hükümleri gereğince halka açık olan bir şirkettir. Gen Yatırım 05.08.1994 tarihinde Mustafa Yılmaz Ortaklığı A.Ş ünvanıyla kurulmuş olup, 29.4.2013 tarihinde ticaret siciline tescil edilmiştir. Şirket esas sözleşmesi ile şirket hem yatırım ortaklığı statüsünden çıkmış hemde ünvanı değişerek ICG Yatırım Holding A.Ş olmuştur. Daha sonra 26.12.2013 tarihli olagan üstü genel kurul toplantısında alınan karar ve 31.12.2013 tarihinde yapılan tescil ile şirketimizin ticaret ünvanı Gen Yatırım Holding A.Ş olarak değiştirilmiştir. Bu Durum 09.01.2014 tarihli Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmıştır. â€
Şirketimizin ödenmiş sermayesi 10.000.000 TL dir Bağlı ortaklıklarımız olan Polisac, İzpol ve Pırıl şirketleri Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat USLU tarafından SUSUZ ailesinden 17.09.2013 tarihli Hisse alım satım sözleşmesi ile devralınmış olup Polisac, İzpol ve Pırıl payları Genpower Jeneratör payları ile birlikte 25.11.2013 tarihinde Gen Yatırıma 5 yıl vaadeli devredilmiştir.
Yatırımcısı olduğum Genyh Bağlı ortaklıkları 31.12.2014 tarihi itibarı ile Gen Yatırımın Genpower Jeneratördeki sermayedeki pay oranı %91.73 tür. Genyh bünyesinde konsilide edilen Yatırımcısı olduğum bu şirketlerimiz yasal defterleri , kayıtları ve mali tabloları 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu , Sermaye Piyasası Kurulumuz tarafından mevzuatlarla düzenlenmektedir.
ytd
-
Sayin murat dogan calismalainizda basarilar dilerim...
-
Sn. Murat Doğan bugün elden teslim etme şansınız varsa elden teslim ediniz. Ben bist e de itiraz/şikayet maili göndereceğim spk bize gönderin demiş ama yinede aynı konuyu spk, bist ve bimere gönderelim derim ben. Not: bazen kamu kurumlarında elden verilen evraklar ve faxlar kayda giremeyebiliyor e-mail ler inkar edilemiyor.
-
SPK İLGİLİ DAİRE BAŞKANLIĞINA
KONU. BİST yönetim kurulunun 27-04-17 tarihli kararının itirazen iptali ve kaldırılması
AÇIKLAMALAR.
1- BİST yönetim kurulu 26-04-17 tarihinde kap duyuru yaparak gen yatırım holding şirketini kottan çıkarmıştır. İlgili kararına gerekçe olarak ise kotasyon şartlarının ilgili maddesinin
A. KAP'ta yayımlanmış olan 2016 yıl sonu finansal tablolarında özkaynaklarının negatif olması sebebiyle Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "KAP'ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, SPK'nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin tamamını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında sermayenin tamamının kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması" şeklindeki (f) bendi ile
B. Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
gerekçe göstermiştir.
2- fakat ilgili A Bendi uyarınca kottan çıkarılmamız kanuna ve iyiniyet kurallarına aykırıdır. çünkü, son yıllık bilançomuz 13 mart 2017 de kapta duyurulmuş, hemen sonrasında 18-04-2017 de yönetim kurulumuz toplanarak, aktiflerin yeniden değerlenmesi amacıyla çalışmalara başlamış ve bunuda akabinde kap ta duyurmuştur. tarafımıza süre yada uyarı verilmeksizin kottan çıkarılmamız, şirketimiz ve yatırımcılarımızın zararına neden olmuştur. bilançoda aktiflerin yeniden değerlemesi sonrası, sermaye kaybının giderilip giderilmeyceği belirsizdir.
ayrıca, kapta yayınlanan son bilanço tamamen gerçeği yansıtmamaktadır. ilgili şirketin bilançoları kayyum tarafından denetlenmekte ve görülmekte olan iflas erteleme davasına sunulmuş fakat geçmiş yıllar karları kkonusunda beelirsizlikler bulunmaktadır. geçmiş yıllar karlarından 165 milyon tl lik kısım, mahkemeye sunulacak son bilançoda kesinleşecektir. bu miktar zaten sermaye kaybının büyük çoğunluğuna denk gelmektedir.
ayrıca ilgili şirketin 45 milyon tl lik alacağı belirsiz durumdadır ve mahkeme bu konuyuda incelemektedir.
ayrıca ilgili şirketin sahibi olduğu fabrika, dünyanın kapalı alana sahip en büyük fabrikasıdır ve bu fabrikanın gerçek aktif değeri ancak, yaniden değerleme sonrası bulunabilecek miktardadır.
3- ilgili B bendi uyarınca kottan atılma şartlarımızda gerçekleşmemiştir. çünkü her ne kadar borcumuz bulunmakta ise de, alacaklarımızda bulunmaktadır.
borçlarımız konusunda ise şu an için takip yürütülmemektedir. çünkü ankara batı asliye ticaret mahkemesi, faaliyetlerimize devam edebilmemiz için, iflas erteleme kapsamında tedbir kararı alarak, tüm icra takiplerini belirli süreliğine durdurmuştur. faaliyetlerimizin devamının şüpheli olup olmayacağı, ancak ve ancak ilgili mahkemenin kararı sonrasında netlik kazanacaktır.
3- ilgili şirket yönetim kurulu başkanı müjdat uslu tarafından kurumunuza sermaye yapısının değiştirilmesi konusunda başvuruda bulunulmuştur. ilgili başvuru şirketle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırmak amaçlıdır ve henüz sonuçlanmamıştır.
4- anonim şirketler borçlarından malvarlıkları kadar, hissedarlar ise taahhüt ettikleri sermaye borcu kadar sorumludur. gen yatırım holding olarak, sermaye kaybımıza neden olan şirket genpower jen.san.a.ş dir. bundan başka 3 adet daha iştirakimiz bulunmaktadır. genpower a.ş deki sermaye taahhüdümüzü ise nakit olarak ödemiş bulunmaktayız.
genpower a.ş. tasfiye edilse bile, diğer 3 şirketteki finansal varlığımız halen devam etmektedir ve ilgili genpower a.ş nin borçları yüzden bu hisselere el koyulamaz durumdadır. yani, genpower tasfiye olursa, bilançomuz zaten kendiliğinden, batık durumdan çıkacaktır, çıkmasada sermaye artırımı veyahut başka yolla, yatırımcıları tarafından kurtarılabilecek durumdadır.
SONUÇ.
yukarda ayrıntılı olarak açıkladığım üzere, bist yönetim kurulunun kararı, ilgili şirketinin yatırımcılarına telafi edilmesi güç olacak zararlar verecektir. ilgili şirketin paylarının sürekli olarak işleme kapatılmasını ve kottan çıkarılmasını sağlayan ,bist yönetim kurulu kararınnın kaldırılmasını, şirketimiz paylarının geçici olarak işleme kapatılarak tarafımıza, çoğu şirkete sağlanan 1 yıllık sürenin tanınmasını, kurumunuzdan saygılarımızla arz ederiz.