8
EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SAN. VE TİC. A.Ş.
01.01.2013 - 31.12.2013 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
Faaliyet ve Yatırımlar
Lüleburgaz / Kırklareli Tesisleri
Büyükkarıştıran mevkiinde 1995 yılında alınan arazi üzerinde başlanan boyahane, dikiş ipliği
ve kojenarasyon yatırımı 1998 yılında tamamlanmıştır, bu tarihten itibaren İstanbul'da bulunan iplik
üretim tesislerini kısım kısım bu tesise taşımış olan Şirket, 2005 yılında tüm üretimini buraya
taşımayı tamamlamıştır. Yaklaşık 288.000 m2
yüzölçümü 58.000 m2
kapalı alanı bulunan tesis 3 adet
üretim binası, iki adet depo binası, boyahane binası, sosyal bina ve diğer yardımcı binalardan
oluşmaktadır.
Şirket'in 2008 yılında iplik üretim faaliyetine son vermesinin ardından, tesisteki tüm makina,
tesis ve demirbaşlar satılarak, binaların boşaltılması sağlanmış, ardından kira geliri elde etme
amacıyla bölgede bulunan çeşitli şirketlere kiralanmıştır. Bugün itibarıyla tesisin toplamda yaklaşık
41.000 m
2
'lik kısmı farklı firmalara kiralanmıştır. Tesis içerisinde 21.769 m2
ile en büyük kiracı
Paşabahçe Cam San ve Tic. A.Ş.'dir. Tesisin 2013 Temmuz ayında Lotus Gayrimenkul Değerleme ve
Danışmanlık A.Ş.'ne yaptırılan www.kap.gov.tr ve www.edip.com'da "Kurumsal Yönetim/Özel
Durum Açıklamaları" kısmında yayınlanan değerleme raporuna göre değeri 36.820.000 TL'dir. Şirket
uygun teklif gelmesi halinde tesisin satışı konusunu değerlendirmeyi düşünmektedir.
Tesis konumu : Lüleburgaz / Büyükkarıştıran E5 Karayolu üzeri
Toplam arsa yüzölçümü : 288.300 m2
Kiralanabilir alan : 58.000 m2
Tesis, Şirket bilançosunda Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller altında sınıflandırılmış olup, elde edilen
gelir ise Gelir Tablosunda kira gelirleri içerisinde gösterilmektedir. Tesisin idari ve teknik yönetimi
Şirketimizce yapılmaktadır.