Originally Posted by
pilavli
Bana sormamışsınız ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
Öncelikle zararı kabullenip satabildiğiniz için tebrik ederim. Çoğu ky bunu yapamaz, zor iştir.
YKB'deki zayıflık halkbank davasıyla ilgili değil. Ortağı unicredit ile ilgili sıkıntılar vardı. Yıllardır ykb zayıf durumda, ben 2015-2016 arası bir sene taşıdım ucuz diye almıştım bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satıp çıktım. Ara ara girip kısa vadeli kar aldım daha sonra da. Güçlü, karlı, büyük, iyi bir bankadır ama borsa performansı hep zayıf, bir türlü iyileşemiyor. Ancak şu ara banka hissesi alacaksanız halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
Ceza işi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceği beklentiniz var, iş olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sırada olacaktır. Benzer şekilde kötü şeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diğer bankalara da yansıyacaktır. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktır.
Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, işc diğer favorimdir, umarım yakında ykb'de de ortak oluruz.
Size iyi kazançlar diliyorum.