pastayı verecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Printable View
pastayı verecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Sn. Cok400 tahmininiz tuttu. Kapanış 9. Önümüzdeki 2 gün içinde mi haftaya mı görürüz 10 u 😊
Ne zaman basıp taban yapmaya başlıcaklar merak ediyorum. Yanlış anlamayın arkadaşlar sürekli gitmez bu kağıt böyle. Dikkat aman. Ytd
aslında bu "nokta" tahmin işinde çok başarısız biriyim ama bu sefer tuttu sn boga_ayi. "şans işte" demekten kendimi alamıyorum :)
çift hane konusundaki (tutmama ihtimali yüksek olsa da) tahminim ise: en az 3 hafta diyorum. yani en erken nisanın ikinci yarısı diyorum. yani 2017-1Ç bilançosuna yakın zamanları kast ediyorum. 2 günü (yani cuma günü) çift hane için mümkün görmüyorum; çünkü: şu an fiyat 9. ve 10 olması demek 2günde %11 daha prim demek. veya dünü baz alsam: dün kapanış: 8,62. cuma 10 olsa şayet, 3 günde %16 prim demektir. hasılı 3 günde %16yı da zor görüyorum. niye böyle düşünüyorum? şundan dolayı: malum yataşın tl bazlı zirvesi 4,65idi (30 haziran 2006). bu zirveyi geçtikten sonraki her zirvesi "tarihi en yüksek"i oluyor. ve yeni tarihi zirveyi takiben geri çekiliyor hisse ve "bir süre" sonra o zirveyi geçiyor. bugüne en yakın tarihi zirvesi 6,85 idi ve 6,85ten sonra geri çekilip 18 günlük bardan sonra 6,85i geçebildi. 6,85ten önceki tarihi zirvesi 6,28 idi. 6,28i görüp geri çekildi ve ardından 12 günlük bardan sonra geçebildi. 4,65 ten 6,28e kadar ki ara zirveleri geçişleri biraz daha hızlı oldu (4-5 günlük bar gibi). ama son 2 zirve için daha çok günlük bar gerekti; yani nispeten "daha zahmetli" oldu. benim açımdan bu nokta fikir verici olabilir: yani 9,1X zirvesini geçmesi de "zahmetli" olabilir.
bir başka dikkat çekici nokta da; bugün en iyi satıcının bgc olması (yani yabancı satışı). 187bin lot satmışlar bugün (şayet "bgc" ile "finans yatırım" cep-to-cep yapmadı ise). buna göre, bence yarın eksi açılış ve gün boyu ekside kalmaya devam edip günü de ekside kapaması yüksek ihtimal. tüm bunları dikkate alınca cuma 10lu fiyatları pek mümkün görmüyorum.
başta dediğim gibi: "nokta tahmin"lerde başarı oranım çok düşük. yani genelde yanılıyorum. bu hususta sizin tahminlerinizin daha isabetli olduğunu gözledim bugüne kadar. bakalım yarın ve ertesi gün piyasa nasıl düşünecek ve fiyatı nasıl şekillendirecek. izleyip görelim.
sn arifmu, bu tahta ne zaman tavan yaptı ki bugüne kadar; taban yapmaya başlasın. hiç tavan yapmadan gelen hisse neden taban(lar)a başlasın? hissede son 26 ayın grafiğine bakınız lütfen. hatırladığım kadarıyla hiç tavan yok. niye son 26 dedim? şundan dolayı: 17-25 aralık 2014teki fetöcü savcıların kalkışmasının başarız olması ile yataşa "yeni bir dünya", "yeni bir pencere" açıldı. neydi bu yeni pencere? fetöcüler yenildi ve "fetöcü boydaklar" yani istikbal grubu için yolun sonu gözüktü. 2015 ocak başında 1,30-1,40 civarından başladı hareket ve 26 ayda 9tl oldu. yani son 26 ayda %570 civarı prim yaptı yataş. neden böyle bir prim yaptı? yıldızı sönecek olan istikbalin yerini alacağına olan inançtan dolayı. başka deyişle piyasa yataşın bu "yeni pencere"sini fiyatlıyor. öyleyse neden yataşı tabana basıp yerle yeksan etsin piyasa? hiçbir sebep yok ortada. bu dediğinin olması için tek şart var: fetöcüler tekrardan ortaya çıkar ve (Allah korusun) ülkeyi ele geçirirlerse, bu durumda piyasa yataşı tabana basıp yerle yeksan eder kesinlikle.
Aman allah korusun hocam kesinlikle düşmesini istemem ama 2 den bu yana takipteyim son dönemdeki alımlar normal değil. Pembe gözlükle bakmamak lazım fazla. Umarım hiç kaybeden olmaz. Ytd.