Koronayi ustumuze saldilar kactilar.
Shangay da Shenzen de virus oncesindeki fiyatlarin %10 ustundeler.
ABD son yarim saatte toparladi, - %4'ten -%1'e duzeldi.
Printable View
Virusun doğdugu yer cin, virüsten önceki fiyatların yuzde 10 üstünde...
Korku, kaos panikten beslenen güçler var,
Dunya genelinde helal olsun Çin'e ne denebilirki, adamlar parasına sahip çıkıyor.
Bana hala nedense bu virüs olayi tiyatro geliyor, inanmıyorum boyle bir korkutucu etkisi olan bir virüs olduğuna, tamam olumler olabilir ama gripten ölenlerin milyonda biri kadar miktar.
Bence dünyayı birileri salliyor.
Bizde de Ereğli hissenin tebrik ediyorum, adamlar su ortamda hisse alimi yapiyor.
Tabi iste sonuc su degerli kagit degersiz kağıt...
Bizimki değersiz kağıt.
Bu dava olumlu sonuçlansa bile sinirli etkisi olacağını düşünüyorum, tahtayı kevgire çeviren robotlar , o haberide yiyeceklerdir.
Virüs meselesi abartılmıyor aslında. Bunca itinaya rağmen yüzde 3 civarı...
Ölüm oranı böyleyken birde salgın artarsa ve artıyor neler olacak?
Sonuçları öngörülemeyen bir durum olduğu için paniğe sebep oluyor...
Global piyasalardaki volatilite büyüklüğü paniğin kanıtı zaten. Yetmezmiş gibi vix endenksi çok kritik bir seviyeye ulaştı. 50 üzerindeki sert ataklarda kriz oluşmuş. Şuan 50’ye yakın.
Piyasa sürekli ölçüm yapıyor ve bunları saklıyor. Global para yöneticileri hizmet verdikleri müşterilerini uyarıyor muhtemelen. Eskiden uzak olan stoplar şimdilerde yakındır. Zincirleme stoplar patlamaya başlatınca dow gibi borsalar bir anda yüzde 4 görebiliyor.
Bizim analizimizden ne olacak :)
Paranın başındakiler bunları zaten görüyor. Piyasaya gerektiği gibi müdahale ederek ayakta tutmaya çalışıyorlar. Olması gerekende bu zaten.
Çok uzatmayayım; virüs yayılımı bu hızla devam ederse ekonomik sistemde geçici bile olsa bir çöküş yaşanır. Spekülatörlerin de bu süreçte devrede olduklarını düşünüyorum.
Allah devletimize, bizlere zeval vermesin. Sağlık önemli
Havacılıklarda iptaller giderek artıyor. Bende olsam kımıldamam gitmem bir yere. Birçok havayolu şirketi uçuşları ciddi oranda azalttı. Petrolün düşüşünden olumlu etkileneceğini düşünmek doğru olmaz bence. Boş gidip geldikten sonra ucuz olsa ne olacak...
Thy dün ciddi kar açıkladı. Günlerdir canına okuyorlar. İleride açıklacak bilançolar kötü etkilecek ki fiyatlama yapılıyor.
Ülkemizde riskler çok fazla ; Suriye, İRAN, göç, İRAN, doğuakdeniz, İRAN, s400,
benim devreler yandı daha fazla yazmak istemiyorum :)
Dolar bazında endeks değerlerimiz 2008 krizi rakamlarında. Yüzde 3-5 değişen yabancı oranları eskisi kadar ilgi görmüyor. Yabancıdan daha fazla çıkış beklemek yanlış olur. Doların 10 yıllık faizlerde dip değerleri düşük faiz yüzünden. Para adresini tekrar gelişen ülkelere yöneltecektir. Dolar baslı değerler bir çöküşü getirmeyecektir. Virüsle yaşamaya alışacaklar. Tehdit gelemden tedbir alınmazdı. Alınan tedbirler ilerlemeyi engelleyecek. Ülkemizde virüs görünmemesi önemli bir detay olarak görünmeli. İtalya da katlanarak giden bir durum yok. Alınan önlemler sonuç verecek. İyi yada kötü dünyanın 15 güne ihtiyacı var. Münferit Avrupa vakaları İtalya rakamlarına ulaşmıyorsa korkulacak bir durum yok. İran ve italyada oluşan rakamlar ciddiyetsiz davranış sonuçlarıdır. Onlarda işin ciddiyetini gördü. Çin de milyonları kapsayan ölüm sayısı olmadı. Verilen rakamlar doğru olmasın 4-5 bin değil 40-50 bin ölüm oldun ama bu milyona ulaşmadı. Yani kaynak kurutuldu. Para piyasalarından beslenen güçlerde bir noktada her şeyin satılmasının kendilerine ülkelere de zarar verdiğini görecektir. İlginç olan ise ABD borsalarında kurumların kendi hisselerini almasıdır. Bu kadar pahalı olsada kendi senedini alması geleceğin kötü olmayacağını gösterir. Petrol İran Rusya İçin ters oranda fırsata dönüştürüldü. Bu iki ülke yaşanan fiyatlarla diğerlerinden daha fazla zarar görmesi hedefleniyor.
https://www.internethaber.com/nasa-a...k-2064001h.htm
666 nın kulakları çınlasın hep söyler durur ..bir göktaşı düşmediği kalmıştı diye ..coronoyı savdıktan sonra sıra bunda .. 2 senemiz kaldı ..)))