Bugün VIOP’ta işlem görmeye başladı.
Bu kadar düşmüşken değerlendirelim dedik.
Hadi hayırlısı.
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Bugün VIOP’ta işlem görmeye başladı.
Bu kadar düşmüşken değerlendirelim dedik.
Hadi hayırlısı.
Asla ytd
Vay be bilanço düşmüş burada hiç yorum yok. Ky bu kadar uzaklaşmışsa yükseliş yakın demektir. Yıllıkta 1.4mlr gibi bir kar gelmesi muhtemel, ortalama 7 f/k ile fiyatlansa yıl sonuna doğru 10₺ olması muhtemel. Özellikle prim üretim artışı yani büyüme çok güzel. Türkiye nin lider sigorta şirketi ama kimse ilgilenmiyor.
Bilanço dün gece 2 kere düştü. Borsa hayatım boyunca 15 dk arayla kar rakamı farklı 2 bilanço gönderildiğini ilk kez görüyorum.
Bunu geçersek, prim üretimlerindeki büyüme karlılığa yeterince yansımamış. Türkiye hayattan alınan temettü geçen yıl 100 milyon üzeri iken bu yıl 47 milyon olmuş.
Tüm bunlara rağmen bilanço 321 milyondan 335 milyona çıkmış. Görünen o ki Türkiye sigorta bu yıl sektörde liderlik koltuğunu korumak için karından ödün veriyor olabilir. Benzer vasat bilançolar diğer sigorta şirketlerinde de oluştu bu çeyrek.
Bana da garip geldi dun, ya akil sagligim ya da matriks app'imin bir sorunu oldugunu dusundurttu. Aslina bakarsaniz daha kotusunu 2 yil evvel Egeen'de yasamistik; bilanco gelmis, hisse yukselmis ve 1 gun sonra net karda yanlislik yapilmasi nedeniyle tekrar gonderilip dusmus, dusurulmustu. Bu kadar prim uretimine gore kar kesinlikle dusuk, fakat bence halen son bir yildaki yukselisini sindiriyor. Bu sirket icin artik istikrarli kar artisi ve temettu verimi benim icin cok yeterlidir. Sayin Pit, saniyorum sizinle hem Deva, hem Egeen hem de burda birlikteyiz. Yeri gelmisken bahsetmeliyim: paylasimlarinizi okumak buyuk zevk. Umarim her sey gonlunuzce olur. Selamlar, saygilar
https://tuncaytursucu.com/tursg-turk...21-03-analizi/
Değerli üstada teşekkürler.
Ufak bir ekleme :
Sanayi sektöründe %50 büyüdüğünüzde karınızın %50 artması beklenir.
Çünkü satılan malın karı hemen elde edilir.
Halbuki sigorta sektöründe sattığınız bir poliçenin karını hemen yazamazsınız.
2 kat ürün satsanız bile 2 kat kar edemezsiniz o bilanço döneminde.
Çünkü satılan mal, karını hemen satıldığı gün değil, 12 ay boyunca o karı verir.
Poliçe 12 ay yaşadığı İçin 2 kat satış yapsanız bile 2 kat karı önümüzdeki 12 aya yayarak elde edersiniz.
Bir poliçeden 1200 TL kar edecekseniz poliçe süresi sonunda, o zaman her ay 100 TL kar yazarsınız (kazanılan prim hesabı).
O nedenle TURSG üretimi artışının kara yansıması er geç gelecektir.
Rahat olun.
Üstüne geçen yıldan daha yüksek faiz oranları nedeniyle sektörün bu yıl rekor faiz geliri getirecek olması var.
Hatta son 3 haftalık tam kapanmanın yatan araç parkından dolayı kazaların iyice azalacak olması nedeniyle gelecek ekstra beklenmedik karı da eklerseniz bundan sonraki çeyreklerde bayram var.
Bizim borsanın düşüşüne ayak uydurduğu İçin bu kadar ucuza bir daha yakalamak imkansız.
Sene sonunda hatırlatacağım bu yazıyı.
Asla ytd