Yabancı sermayenin enflasyonla ne işi olur hocam. Adamlar ballı kaymaklı faizi alıp düşük kurdan da dolarını tekrar yerine koydu mu işlem tamam oluyor.
Printable View
Yabanci icin 1 dolar yine 1 dolar. O yil sonunda yuzde kac dolar kar ettigine bakar. Kurun dusmesi en cok onlarin isine geliyor. Daha cok dolar alma imkani elde ettiler.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bozdurup dibs ,devlet bono ve tahvili,alıyorlar ya hocam. Sene başı 30 milyar dolara yakın dibs vardı ellerinde. Son rakam 17-18 milyar dolara düşmüştü. Aldığı bono ya da tahvil ülkedeki enflasyonun altında kalıyor artık. Bizim hikayemiz 4-5 puan reel faizdi zaten. Artık eksi reel faizdeyiz.
SN.Martind sorunuz şu şekilde izah etmek isterim....
Evde bir yardımcınız var...
-Çocukları sabah uyandırıyor, kahvaltılarını hazırlıyor, üstlerini giydiriyor, okula bırakıyor ve eve geliyor.
-Sizi arabanız ile işinize götürüp getiriyor...
-Eve gelince temizlik yapıyor, bulaşık çamaşır yıkıyor, yemekleri pişiriyor.
-Akşam olunca çocukları okuldan alıyor, yemeğiniz veriyor, sofrayı kaldırıyor...
Tüm bunlar için bu yardımcıya 100,000 TL borç vermişsiniz, ama aylık 1,500 TL faiz ile geri ödemeli...
Lakin siz buna bu işlerde yardım etmesi için 2,000 TL maaş veriyorsunuz... Kısaca; her ay 2,000 TL maaş verip, 1,500 TL net faizi geri alınca bu yardımcıya NETTE aylık tüm bu işleri size yapması için 500 TL para ödüyorsunuz...
Soru 1)
Böyle bir kişinin ölmesini siz ister misiniz?
Soru 2)
Böyle bir kişinin zengin olup borçlarından kurtulup; işi bırakıp sizin yanınızdan ayrılmasını ister misiniz?
Bu sorulara İSTEMEM demişseniz, Yabancıda aynı şeyi düşünüyor demektir...
Ama bu yardımcı o denli çalışkan ki;
Bir yolunu bulup borçlarını azaltmaya, ödemiş olduğu faizi azaltmaya başlıyor....
Çalışıyor didiniyor hizmet veriyor Sizden aylık 2,000 TL alırken fırsat bulup 1,500 TL de bir yerden kazanıyor ve borcunu kolaylıkla ödemeye başlıyor...
Kısaca yardımcınız zengin olmaya ÖZGÜRLÜĞÜ nü almaya başlıyor...
İşte Türkiye tıpkı bu örnekte olduğu gibi Avrupanın ABD nin şöförlüğünü yapıyor, temizliğini yapıyor, yemeğini pişiriyor, otelllerde eğlenmesine çalışıyor, Avrupalıyı kendisini KRAL gibi hissetmesini sağlayacak hizmeti her alanda veriyoruz....
1 haftalık bu hizmetin bedeli ulaşım dahil 1,000 Euro bile değil...
Ama zenginleşirsek Avrupalı için bu hizmetin bedeli 1 haftalık 2,500 Euro olursa
KAFAMIZA tokmak geliyor ve yatırım yapmak istese bile yapmıyor...
Her zaman dedim...
"KRİZ YOK; ÇOK ŞİDDETLİ FAKİRLEŞME VAR"
Bu sebeble yeterince ucuzladığımızı fakirleştiğimizi görünce yeniden yükselişe geçeceğiz...
Türkiye ile askeri alanda savaşma gereği yoktur.. Zaten EKONOMİK MODELİ miz gereği iplerimiz zaten ellerinde..
Selka yorumların çok tutarlı, bilgi birikime dayalı. bende başından beri 7 TL olayını tutarlı bulmuyorum. neden kaynaklandığına bir kılıf bulamiyorum bu sebeble kur atağı olmadan önceki iniş ivmesine kaldığı yerden (berat albayragin ekonominin başına getirildiği günün öncesi) devam edeceğini düşünüyorum bu da 4-4.50 bandı olması anlamına geliyor. sen ne düşünüyorsun. sonuçta Türkiye aynı Türkiye bir de pozitif olarak durgunluk var cari açık kapanıyor petrol fiyatları düşüyor ihracat ve turizm bu çeyrekte rekor seviyede, borsa çok ucuz TL faizler cazip vs.
Hocam cok kırathanelerde takılma...Sana kimse o aldığın borcla 3 milyon fazla konut stoğu yarat demedi...Kimse fakir eğitimsiz bir komşu istemez...Bizim mallıklarımız bizi bu noktaya getirdi...O aldığın borc betonda yatıyor şuan..Borcu cevirmekte zorlanıyorsn..Tek care var, yemeden icmeden tüketmeden 3-5 yıl gecircez.
Dolar nereye kadar düşebilir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar ne zaman alınır
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi