Yogun olarak açıga satışlar hem şirketin itibarını zedeler hem de yatırımcının güvenini kaybeder
Printable View
Yogun olarak açıga satışlar hem şirketin itibarını zedeler hem de yatırımcının güvenini kaybeder
Bu nedenle şirketler zaman zaman geri alım yaparak itibar kaybını önler
Bu açığa alış/satış işlemleri, borsada uygulanmaya başladığı tarihten bugüne kadar sürekli tartışılan bir konu. Bazılarına göre iyi bazılarına göre ise haksız bir kazanç kapısı. Benim şahsi görüşüm ise açığa satış işlemleri borsaya parasını yatıran, şirketin gelecekteki iyi performansına güvenen yatırımcı açısından büyük haksızlık. Açığa satışlar şirketin çok iyi performans göstermesine rağmen değer kaybetmesine ve bu değer kaybından bazılarının para kazanmasına neden olmaktadır.
Mesela açığa satışlar ile düşen bir hissede, elinde hisse bulunduran gerçek yatırımcıların da paniğe kapılarak satışa geçmesi durumda, o hissede telafisi zor kayıplar oluşabilmektedir. Özellikle borsanın asli temel taşı olan ve birikimlerini borsaya yatırmış küçük yatırımcılar açısından son derece mahsurludur.
Yaklaşık 7 senedir bu hisseye sahip ve şirket ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden birisi olarak, acizane görüşüm hissede sabırlı olmak ve şirketin yatırımlarını tamamlamasını beklemek.
Sasa yönetimi bana göre hissesini yakından takip ediyor ve bu konuda yatırımcısını korumaya yönelik tedbirleri almaktan da çekinmiyor. Bunu geçmişte çok gösterdi ve bundan sonra da göstereceğinden hiç kuşkum yok. Yaz aylarındaki durgun piyasa koşulları nedeniyle hissede bir kaç aydır rölanti hareketler var. Ama bunu cuma günkü seansta bir nebze olsun kırmış gibi görünüyor. Bana göre uzun vadeli yatırımcı için psikolojik kırılma noktası 70'ler civarı. Bu fiyatları kırması halinde 3 haneli fiyatlar hayal değil.
Acizane görüşüm, şirket ve hisse hakkında öneri ve tedbirleri sadece buraya yazarak değil, sasa'nın yatırımcı ilişkileri departmanına telefon veya mail ile de bildirmek gerekir. Yatırımcısı ile son derece şeffaf ve hızlı iletişim kuran bir şirket. Bu da yatırımcısına verdiği değeri ifade ediyor.
Herkese bol kazançlar
Erdemoğlu holding'den ciddi manada geri alım bekliyoruz... Bu kadar yatırımları ile ünlenen bir şirketin açığa satışlara konu olması bile tuhaf ve vahim bir durum
Bilanço haftasına girdik. Yolumuz açık olsun