akıllı olsalar, emekli olmayı değil çalışmayı teşvik edecek bir sistem yaparlar, ama bunun için aklı başında insanların ciddi zaman harcaması gerekir. apar topar birşey yapacaklarına göre muhtemelen bir tarafı düzeltir başka tarafları bozarlar...
Printable View
EYT'lilerin zaten yaşı ilerdeydi yaaa, bir kaç sene bekleseler emekli olacaklardı yaa diye kafadan sıkanlara gelsin;
https://www.haberturk.com/eyt-ile-em...722345-ekonomiAlıntı:
sadece 2023'te 57bin erkek 43 yaşında emekli olmuş. buna bu sene ve gelecek senelerde emekli olacak eytliler dahil değil.
buradan basit bir çıkarım yapsak 45 yaş altında emekli hakkı elde eden yüzbinlerce eytli vardır. 50 yaş altını düşünürsek sırtımızda besleyeceğimiz milyonluk bir ordu.
yazık ya çok yazık bir seçim uğruna.
Sanki 49 cok yasli
Milletin kariyer degisikligi yaptigi yaslar
Neyse sikmayin caninizi enayiler oder o maaslari.
43-49 lu yaşlarda emekli olunması doğru mu değil ancak eyt liler sistemi batırmış gibi bir durum da yok. ödenen primler sgk açığını geçmişe göre çok daha yüksek oranda karşılıyor. Ancak popülizmin sonucu olarak emekli maaşları düştü.
sistemin sorunu emekli sayısı değil çalışan sayısı bence. kayıt dışı enaz 3 milyon kişi var deniyor, üzerine bir de mülteciler sistem içerisinde değil. bir yerlerden başlanacaksa önce kayıtdışı çalışanlar sistem içine dahil edilsinler.
sen 49 da yap kariyer değişikliğini, herkes eşek gibi çalışıp eşek gibi harcamıyor. Mütevazi yaşa, 50 den sonra da yaşlılığın keyfini çıkar.Sağlıklı bir şekilde emekliliğin keyfini çıkar. Elden ayaktan düşünce değil.
Bir de 70-80 leri görürüm diye plan yapma, 60 da ölürüm diye plan yap, ölmez de yaşarsan şükredersin yaşıyorum diye.
Daha 6 ay önce 60 da kanserden amcaoğlunu kaybettik, 40 yaşında beyin kanamasından gitti tanıdık bir kadın, üstelik kilo vs bilindik bir sağlık sorunu da yoktu. Artık yediğimiz şeyler, aşılar vs ne kadar etkili bilmiyorum. Ama yurdumuz için bence yaşam beklentisi ortalama erkeklerde 65 filandır. Herkes ortalama ömre bakıyor(erkek 75 galiba), ama onu 3-5 şanslı 90-100 yaşını görerek yukarı çekiyor...Medyan, yani ortanca ölüm yaşı bence son 5 yılda 65 filandır...Var mı böyle bir istatistik bilmiyorum. ama benim bizzat bildiğim son yıllardaki 100 erkek ölümünde 65 in üstünde kesinlikle değildir ortanca ölüm yaşı.