Erdoğan:"(Yurtdışına giden doktorlar) Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum"
Printable View
Erdoğan:"(Yurtdışına giden doktorlar) Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum"
Bence duymali, hicbiri, hic bir ihtimalde donmez.
Zaten oralarda 3 yil yasamis olanin Turkiye gibi bir ulkede yasamasi cok zor.
35 senedir disardayim, donenleri gordum, hemen 6 ay icinde buyuk bir pismanlikla geri geldiler.
Bu konuyu, icerde yasayanlara, turist olarak gidenlere anlatmak cok zor.
Sokakta yanindan gecen bir kopege bile,tekme atiyor adam.
Bugun, bu adamin, ruhunda, vicdanindan nelerin eksik oldugunu gormuyor.
Ya da kafasindaki sorunlardan sira gelmiyor.
Ama gidip, kirmizi isikta bekleyen bir kopegi gorunce, insanlarin o kopek icin yavaslayip durdugunu gorunce, farkli dusunmeye basliyor.
Kopekler, hic bir karsilik beklemeden tum sevgisini veren olaganustu varliklar.
Gucun yoksa, gec yanindan, hic yoksa tekmeleme.
Şanlıurfa da yayın yapan Edessa TV de konuk olan Yalçınkaya Şu anda bir çöpçü 7 milyon (7 bin) maaş alıyor. Benim oğlan doktor 7 milyon maaş alıyor. Anlatabildim mi? Oğlan da bize takılıyor. Baba bizi çöpçü al diye ifadelerini kullanıyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
Dunyanin en pahali egitimini ver.
Ulkenin IQ'su en yuksek cocuklarini sec.
Sonra bunlari doktor olarak yurtdisina gonder.
Bu kadar guzel bir ekonomi politikasi olabilir mi ?
Sn tınaz,
Medya organlarının bu tür seçme ve geneli ilgilendirmeyen haberleri şişirip vererek halkımızın
Biz adam olmayız
gibi özgüvenine saldıran paylaşımlar yapmanız
Mustafa Kemal’in daha zor şartlarda halkına güvenen söz ve eylemleri ile çelişmiyor mu?
Bu psikolojik savaşa su taşımayın lütfen...
Doktorlara kapı orda dendi.Demek ki doktora çok ihtiyaç yok.E doktorlar da gardını aldı.Artık sağlık sistemi orda gücü yeten gider sağlık hizmeti alır.Yetmeyen de alamaz konu bu kadar.
17 mart PPK toplantısında 10 puana kadar artış söylentileri havada uçuşuyor. Garibim vatandaş bunları duydukça elindeki dövizi '' daha da düşmeden bozdurmanın '' derdine düşüyor. Böylece en az 3-5 milyar dolar satış olabiliyor. Amaç hasıl oluyor.
Oysa sn. mka55 veya beni merkez başkanı yapsalardı ne olurdu ;
20 aralık gecesi yapılacak konuşmadan haberi olanlar son 4-5 saatte 18 lere yükseltilen dolarlarını itina bozarak , ertesi sabah daha insanlar ne olup bittiğini anlayamadan ( hatta bankacılar 2-3 gün bocaladılar ) KKM hesaplarını en düşük kurdan bağladılarsa ,
Bu insanlar ve düşük kurdan bağlanan miktar belli olduğuna, vade tarihinin de en erken 22 mart olduğuna göre 17 Mart da pas geçilir ve kur 16 lara doğru yönelince 22-23-24 mart günlerinden birinde işlem tamamlandığında aniden ( olağanüstü toplantıyla ) faiz artırılabilir. Böylece ilk KKM yapanlar sistemden kazançlı çıkmış ve inanmayarak sonradan 13 lerden KKm yapanlara ekmek yedirilmez. Artık faizde artırılmış ve eleştirenlerin çenesi kapatılmış olur.
İyi ki bizi merkez başkanı yapmamışlar. Çok kötü fikirlerimiz oluyor ! Nasıl olsa dışardan konuşuyoruz. Sırtımızda küfe yok. Buralarda tavla- okey sohbeti yapıyoruz. Yatırım tavsiyesi- fikri değildir. Herkes parasına kendi yön verecektir.