Adamlar yonetmekte zorluk cektigini soyluyor gibi….
Printable View
Adamlar yonetmekte zorluk cektigini soyluyor gibi….
google doğru bilgi verir ama tüm istediklerinizi vermeyebilir.
pazarlama gideri neden yüksek? camı taşıma maliyetinden olabilir mi acaba? 760 ta takip edilir nakliye giderleri.
öküz altında buzağı aramayın bu ekonomik koşullarda en azından seneyi kar ile kapatmış.kaldı ki pazarlama giderleri yarısı kadar olsa bilanço çok iyi gelse hisse 70 liradan mı fiyatlanacak? haftaya bilançonun etkisi bile kalmaz...yarın ola hayrola
şişe nin ucuz olmasından gocunmuyorum ..alabildikçe toplarım . bir gün ederine gelir
Nakliye gideri 760 diyirsunuzda , nakliye bildigim kadariyla baska firmalara yapturiliyor cogu yerde dorzeler sisenin kendisinin, belliki bu operasyonda zarar yada baska ortaklik var bilancoda 29 milyar yaziyor pazarlama , domates isi yapsa anlarimda ,anlasildi karadelik nakliye ve yonetim giderleri
Taşımacılıktan bahsedelim birazda.
En ucuz taşımacılık denizyoludur. (Gabari, ağırlık, miktar, çeşitlilik bakımındanda uygundur. Zaman bakimindan süre uzar. İndisi bindisi aktarması vs ekstra alır. Navlun fiyatları dikkate alınır.
Sonra; demiryolu gelir tabi 500 km den uzak mesafelere . koşuluyla. Fakat onda da gabari ve karayolu ya da suyolu bağlantı yerlerinden nihai noktalara ulaştırma önemli olur. Beklenilen yerlerde zaman planlamasi yapılmazsa gecikmeden dolayı somaj uygulanir bir nevi yer ücreti alınır..
Karayolu taşımacılığı yukarıda saydiklarima göre daha hızlı, miktar olarak daha az ve daha pahalıdır.
Ve son olarak özellikle son yillarda pandemiden sonra çok önem kazanan havayolu taşımacılığıdir ve istenilen herşey taşınmasına rağmen en hızlı ve bir o kadar da en pahalı olanıdır..
Bütün bu taşımacılıklarin birleşme noktaları veya genel toplanma merkezleri ve bu ulasimlari birbirine bağlayan sistemlerde hub adı verilmektedir.. ytd
Şişecam faaliyetlerini; rekabet koşulları bu saydığım taşımacılık yöntemlerini, 14 ülkede üretim faaliyeti göstermesi ile yarattığı avantaj ile satışlarını 150 ülkeye yaparken bu hub sistemi yapay zeka hesaplamasiyla en uygun maliyetlenmeyle yaptığınida düşünmeden edemiyorum..
Zaten bu kadar ülke de konumlanmakta nihai tüketiciye ulaşmanın en ucuz yolu olsa gerek..
Yoksa nasıl liderlik söz konusu olurdu.
Taşımacılık muhabbeti dönünce aktarmak istedim.. ytd
yönetim giderleri ne peki (pazarlamaya kılıf aranıyo bakıyoruz.)15 milyar yönetim gideri .diğer büyük firmalarla karşılaştırın bakalım pazarlama gideri 30 milyar bunun neresişne kılıf aranıyor manyak bi para.toplam 45 milyar kafadan gitmiş nasıl kar eder bu şirket.esas faailet karını konuşan yok eksi 2 milyar .yani şirket zarar etmiş aslında .
şişe cam acil araştırılacak durumda şirketi fena bitiriyor bi grup.
patron yok olmayınca böyle çalışan maaşlı elemanların yönetiminde böyle oluyorda halk adına denetleyen yöneten partimiz atamaları ne iş .onlar enteresan ?.iş grubda yaşanan bu ikinci .ilk işfinansta yaşandı .şirket payları % 35 borsada toplanmıştı .ne iş grup nede halk adına denetleyen yöneten partimizden tısss ses çıkmadı enteresan bi olaydı dünyada eşi, yoktu.bir şirketin % 35 payı nominal altı bi kısmıda yönetimin ödediği temettülerle toplandı o dönem .sonraa daha komedisi bi gecede o % 35 pay isme tescilli iken halka açık oldu.şu an hala halka açık da öylemi bilinmiyor.o zaten zamanı geldiğinde herhalde araştırılacaktır.şimdi aynı grup aynı kişiler şişecam da şişeleme yapıyor.15 milyar yönetim +30 milyar pazarlama gideri dünyada yok .aleni hırslı bi şekilde komewdi gibi .birileri izliyordur muhakkak zamanı geldiğinde sorulacaktır muhakkak.bu masraflarla şişe cam zarar dan çıkması imkansız.5 milyar kar ettiği falan da yok 2 milyar esas faailet zararda ?acil incelenmeli araiştırılmalı kim bu ekip. tıss yok .işgrubdan partimizden