BİSTte kısa vadede belki de uzun vadede de para kazanma devri bitmiştir. VİOP şort long vs işlere girip de iflah olacaksanız bir şey diyemem. ama bir plan yapacak ve diyeceksiniz ki ben şu kadar yıl için plan yapıyorum. bu planım şudur. tutmazsa B planım şudur... oturup şirketinizi inceden kalına her şeyiyle bileceksiniz ve arkasından planınızı uygulamaya başlayacaksınız.
efendim şu zamana kadar şu hisseye geçeyim, oradan şunu kazanıp tekrar feşmekan hisseye gelirim demek abesle iştigal. kesinlikle şansınız yaver gitmezse denk gelmiyor. denk gelse bile yatırım psikolojisi devreye giriyor ve bir şey yapamıyorsunuz...
bir ev aldınız. içinde oturun. ev alırken metroya yakınlığı, sağlamlığı, hayatınızı kolaylaştıracak şeylere yakınlığı vs var ise ne güzel değilse devam edeceksiniz... evi satayım yeni ev alayım... olmuyor. o evde iyi kötü oturacaksınız...
ABD de piyasalar çökmeye giderse bir çok emeklilik fonu çökeceği için belki orlarda farklı şeyler yapılabilir. bizde de BES ler aynı şeyi yaparlar mı diye düşündüm çoğu zaman ama galiba piyasa düştüğü ile kalıyor ve onlar buralardan para yapmaya çalışıyorlar...
ben A planımı açıkladım. B planım yok. şirketi tanıdığımı zannediyorum ve kısa vadede bir şey beklemiyorum. bakkal hesabımla ben bu şirketi ucuza aldım ve buralarda kalmayacağını düşünüyorum. kısa vadede de uzun vadede de değiştirmeyeceğim. ne kadar alta düşerse düşsün alacak param yok, ne kadar üste çıkarsa çıksın satacak durumda değilim... ben paslı çiviyim ve bütün arkadaşlara itidal tavsiye ediyorum. ülkemiz düzelir ise biz de düzeliriz aksi takdirde yaşama tutunmak ve geri kalmamak lazım...
her şey borsa değil. buradaki servetiniz erimeyecek merak etmeyin. ikinci dünya savaşındaki gibi iflas eden şirketler olursa bilmem bunun için ALARKtayım. bahar geldi etrafınıza bakın. nefes alın... kabul edin ki bu kurtlar piyasasında size de kemik kalıersa kemirirsiniz. aksi takdirde sizin kemiklerinizi sıyıracaklardır...