Sizi tam.olarak anlayamadim yıl sonu mb nin dolar fiyati 5.20 olacak dolar şu an 4.93 buna turistlerin getirdiği sicak dovizler bitince kur dahada hızlı artacaktır ve bu yüzden bir faiz artışı daha olacaktır durumu birde buna göre yorumlar mısıniz
Printable View
Sizi tam.olarak anlayamadim yıl sonu mb nin dolar fiyati 5.20 olacak dolar şu an 4.93 buna turistlerin getirdiği sicak dovizler bitince kur dahada hızlı artacaktır ve bu yüzden bir faiz artışı daha olacaktır durumu birde buna göre yorumlar mısıniz
Yılın basında dolar kısa pozisyonu elindeki eurobond miktarından fazlaydı ve faizler hızla yükseliyordu. Şimdi durum farklı kısa pizisyon miktarı azaltıldı. döviz fiyat artışı portföy icin kur farkı kari teşkil ediyor. Faizler doyum noktasına ulaştı. Yükselişi ilk yarı kadar olmayacaktır.
Bu hali ile 2. Yari 15-25 milyon arası kar beklerim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn serkan yönetim değişikliği mi oldu ben bunu bilmiyordum.Adamların son zamanlarda yaptığını söylediğiniz ve övdüğünüz şeyler zaten benim bu kağıda girme nedenim.Yani ağırlıklı olarak eurobond ve şirketlere piyasa faizi üstünde para satan bir fon olduğunu düşündüğüm için işyat aldım.E onlar ne yaptı gidip vıop falan dolara karşı pozisyon alıp bizi küllüm zarar soktu.Ayrıca borsada atraksiyon artık yapılamaz.Borsa gelecek yıllarda cehennem gibi olacak.Bütün dünya alemin bildiği bu olguları kabullenme kafana göre iş yap bizi zarara sok neyini beğeneyim bu işlerin.Son 1 ayda 3 milyon kara nerdeyse sevineceğiz.Ya 220 milyonun zaten ıng de falan alacağı hoşgeldin faizinden kazanılacak paradan az bişi yüksek değer o.Benim tek kriterim spk dan takip ettiğim fon büyüklüğü o para artmadan kağıda iyi gözle bakamam.Aslında kağıdın bileşimi, iskontosu falan genelde çok iyi de yönetim çok ama çok salak.Bu hıyarlar o vıop işini yapmasalardı oluşacak kara bakarmısınız.
Özür diliyorum; dikkat etmedim.
2018 Temmuz için şu an 10.92 milyon kar mevcut. Kalan 5 ay da 9.1 milyon civarı olsa 20 milyon ile yılı kapatırız. Geçen seneden kalan yedeklerde de bekleyen 9.2 milyon kar mevcut. Onu da kullanırlarsa toplamda 0,15 civarı verirler.
Ayrıca ilk 6 aylık 8.2 milyon kara karşılık gelen temettü raporda 0,0511 TL olarak açıklanmış. Yıl sonunda 20 milyon olsa kar 0,12 civarında olur. Yedekleri de kullanırlarsa 0,15 gibi gözüküyor.
Geçen sene elde edilen karlara karşılık gelen temettü miktarı 0,1568 ve 8.2 milyon yedekler kullanılarak toplamda 0,187 kar verdiler.