Originally Posted by
tovbekar
SN LORUHLANO
şirket satın aldığı payları geri satım yapamaz. SPK nın izin kararında 1 ay satmama gibi bir hüküm vardı. zaten satsalar bildirmek zorundalar...
daha önce yazdım sn Wuhanlı da yazdı piyasada pek lot kalmadı. eğer belli bir fiyata gelirse belki satan bir kaç kişi daha çıkabi,lir ya da belli fonlar kar ettik yaşasın deyip çıkabilirler. ama bir çok hissedar için sanırım 5 dolarlar ya da eski zirve olan 140 lardan satabilecekler çıkabilir...
biz de düşünmüşüzdür. hissemiz sağolsun geçen yıl yerine bu yıl epey mesafe kat etti. geçen yıla baktığınızda bu mesafe gerilemesi ama bir çok analist 10 dakika öncesine göre işlem yapmakta. sadece yılbaşı fiyatını hatırlayıp bakıyorlar. 75 lerden alan ya da 80 den için çok iyi kar... ister istemez hisse değişimi yaparak çok kar edebileceklerini düşünüyorlar. eğer bir hedefiniz var ise zamanlamasını da yaparsınız ama yoksa anlık değişimler bakarsınız ters gider...
mesela sn wuhanlı bu gün düşebilir diye nakit ayarlamıştı. dün alınsaydı hem temettü vermiş hem de epey bir yükselmiş olacaktı. hakeza yarın bakarsınız başka şey olur... önemli olan hissede anlık fiyatlar yerine hedeflerdir diye düşünmekteyim...yönetim ve ana hissedarlar da muhtemelen artık düşüş istemiyorlar ki bu kadar büyük bir geri alım var...