Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tablolar da güncellenmiştir...
Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Printable View
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tablolar da güncellenmiştir...
Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Teşekkürler sayın T/A...
İnşaAllah anneniz sağlığına kavuşuyordur...
Hayırlı cumalar...
Teşekkür ederim. Eksik olmayın...
Annemin şeker ilacında sorun olmuş. 30 mg olan ilacı eczacı 60 mg olarak vermiş. Anneme bakan kadın da bunu fark etmemiş. Haliyle dozaj fazla gelmiş şeker çok düşmüş. O nedenle akşam yemeğini de halsizlikten yiyememiş ama ilacı yine vermiş bakıcı. Kadın komaya girdi. 25 şeker ne demek!!! Eczacının yaptığı bir hata, insan hayatına mal oluyordu!!!
Şikayet etsen kimi kime şikayet edeceksin, nasıl ispat edeceksin? Sağlık bu kadar ucuz. Ben bu sağlık sektörüne oldum olası hep mesafeli olmuşumdur. Bir türlü tamamen onlara güvenip kendimi ve yakınlarımı onların eline emanet edemiyorum! Buna tüm sektör dahil!
İlacı veren kim acaba? Orada çalışan bir çıraktır muhtemelen. Bunun denetimi var mı? Ne işi var bu çırağın orada. En azından bu işin eğitimini almış birilerinin ilacı vermesi gerekmez mi?! Çırak getir götür işine baksın ama tezgahın arkasında ne işi var!!! Belki de çırak değil de ustadır, kalfadır. Zayıf bir ihtimal eczacının kendisidir. Sırf ilaç satıp para kazanacağın diye elinde olmayan ilacın yerine farklı dozda veya muadil diye farklı ilaç vermek de neyin nesi!!! Bunları çok kere yaşadım şahsen. Fakat o gün ilacı bakıcı kadın ben alırım demişti. O da her zamanki yerden değil de eve en yakın yerden almış. İşte olanlar olmuş!!!
Bana neden doktora gitmiyorsun diyorlar. Neden gideyim diyorum? Kim gidip de tam tedavi olmuş acaba? Benim çevremde ben hiç tamamen çare bulanı görmedim. Sadece pansuman tedbirler. Geçiştirmeler. Daha bir de üzerine bir ton laf işitirsin. bunu neden böyle yaptın, şöyle yapmadın. Bilsem yapar mıyım? Oysa onu da başka doktor söylemiş de öyle yapmıştır. Doktor doktoru beğenmez, ben de bu işe sadece ticari olarak PARA gözüyle bakanları beğenmem. Bizim buralarda bu işi sırf hizmet olsun diye yapan yok. Hasta değil, müşteri ve üstelik de kazıklanacak müşteri gözüyle bakıyorlar...
Tıp o kadar ileri gitti deniyor. Fakat hangi tıp? Öldürmeyip süründüren tıp herhalde!!! Tıpkı etrafımızda yaşayan, yaşadığını zanneden, hastalıkla yaşamaya mahkum edilen insanlar... hepsi ilaç müptelası. Hangisini sorsan cebinde bir tomar ilaç.
Gerçekten büyük geçmiş olsun Sn. T/A,
iş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor iş ahlakı yok kimse işini yapmıyor gün dolduruyor bakın iyi yapmıyor demiyorum işini hiç yapmıyor, hatta birde işini yapmaya çalışana engel olanlar yada enayi olarak görenler var...
Tabi sağlık konusu daha hassas, burada yazdım mı bilmiyorum ama uzman doktor arkadaşla dışarıda oturuyoruz hava soğuk, içeri geçelim boş yere hasta olmayalım dedim o da gelirsin ilaç yazarız dedi, bende ilaç kullanmıyorum çok zorda kalmadıkça dedim o ne dese beğenirsiniz bende kullanmıyorum dedi :)
Sağlık sektörü insanımız sorunlu olduğu için sorunlu, ayda en az 10 kere gereksiz yere doktora giden ve hatta hiç bir ciddi rahatsızlığı olmadan hasteneleri otel gibi kullananları biliyorum, ama bu saçma işe çanak tutanlar yine doktorlar.
Her işte olduğu gibi arada çok iyi ve ilgili olanlarda mevcut Allah hepimizi işinde iyi vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın,
Yarım imam dinden yarım doktor candan edermiş...
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sağlık branşı ne kadar kutsal olsa da; şu anda bu kutsallık ticarete dönüşmüş durumda. Bizim halkımız zaten öyle bir hale geldi ki; "az ilaç yazan doktor, kötü doktor" olarak düşündürüldü ve şimdi de bunun meyvesini bol bol yiyorlar.
Görevini hakkı ile yapan ve bu kutsal mesleğe gönül veren vefakar doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı ayrı tutuyorum. Onlar başımızın tacıdır...
İnşaAllah bu başıboşluk bir an önce yoluna girer diyorum ama gelecek hiç de ümit vermiyor. :(
Herkese hayırlı Cumalar diliyorum...
Sağlığınız ve keyfiniz yerinde olsun. Bunlar olmadı mı? hayat bir boşluktan ibaret...!!!
Allah, kulu kula muhtaç etmesin...