Genel kurul gündem maddeleri epey tartışmalı geçeceğe benziyor,,kasasında 1 milyon nakiti kaldı,,bu neye yeter.
Printable View
Ticaret Bakanlığı'na hitaben Cimer'e yazmıştım. Asgari Sermaye Tabanı 2014 yılında kanunla 50,000 TL 'ye çıkarılmıştı. 7 yıl oldu neden artırılmıyor diye.. Yazımı almışlar, olası bir kanun teklifinde yazımdan faydalanılacakmış... Ybtas kanun olmadan sermayesini arttırmayacak gibi. Kalker sahası ileilgili de bir hareket yok. Beklemeye devam edeceğiz.
Evet 100 bin sermaye çok düşük kaldı,,bana göre tanzanya borsasından bir üst lige çıkabilmemiz için asgari ödenmiş sermaye tabanı 50 milyon tl olmalı.
Böyle kaldığı müddetçe,yabancılar bizim borsamızla dalga geçip,kademeleri hoplattırabiliyorlar,,,spk ceza vermekten bıktı,,hangi birisi ile uğraşssın,,çözüm sivrisinek öldürmek değil,bataklığı kurutmak,,bunun içinde dediğim gibi asgari sermaye 50 milyon tl olmalı.
Benim yazmadığım yer kalmadı,,bu borsadan utanmıyormusunuz,,insan bu borsayla yabancıya sunum yapamaz,dedim,,kaç kere.
Sermaye piyasası bu şekilde ileri gitmez,sürekli geri gider.
1 lot alış 1 lot satış kademeli borsa tanzanya borsasında bile yok.Sadece ybtas böyle değil,,400 hissenin çoğu böyle.
Yarın ekonomik reforma paketi açıklanacak,,,pakette borsa aciliyetini korumalı,,derhal el atılmalı.
Bunu bırakın borsadan anlamayan adamı iş başına getiriyorlar,,sonradan fark ettiler,istifa etmek zorunda kaldı.