Originally Posted by
yetkisiz
Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs münhasır alanında kalan bölgelerle ilgili İtalyan ENİ ile anlaşma yapmıştı GKRY...Geçen günlerde GKRY, İsrail, Yunanistan ve İtalya'nın planladığı EAST-MED Boru Hattı'nın Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinden geçeceği için, BMGHS'nin 79.3 fıkrasına göre bilgi verilip rızası alınması gerektiği alınmazsa uluslararası hukuka aykırı davrandığı için müdahale hakkı doğacağı felan tartışılmıştı...Hatta bizim savaş gemilerimiz o civarda 1-2 tur atınca da tırsıp gitti ENİ firması hatırlayalım...
Şimdi aynı bölgeye Exxon Mobiel'i davet ettiler...Ve İngiliz şirketleri bundan gayet rahatsız...Sonuçta garantör olarak bulundukları yerde birileri (buna Rusya ve -özellikle- İsrail de dahil) resmen cirit atıyor...Ama ne yazık ki sağlam tek 1 uçak gemileri vardı o da tamire alındı...Silahlı Kuvvetler diye bir şey yok ellerinde...
Bu açığı kimle kapayacaklar, Çin mi yoksa Türkiye ile mi göreceğiz...Afrika'daki tercihleri TR oldu...Ortadoğu'da ise biraz daha temkinliler bu konuda sonuçta buranın horozu her daim biz olmuşuz tarih boyunca ve bu gerçek sıkıntı verici onlar için...Ankara Anlaşmasına göre başka çareleri kalmayacak bana sorarsanız, en geç 2026...Tarih yaklaştıkça kokusu çıkar bu yazdıklarımın, şimdiden bir yere not edin bunları...Diğer bir konu, Çin yönetimi henüz bu tür bir aksiyona hazır olmadığını -hatta daha dün süper güç olma niyetimiz yok, kimseye meydan okumuyoruz- açıklamalarıyla sık sık deklare ediyor zaten...
Son olarak, geçenlerde İtalya'da yaşanan köprü/viyadük olayından da feci şekilde kıllanıyorum...O taşıyıcılara bir şeyler enjekte edipte direnç zayıflaması gibi bir şeyler yapmadılarsa bende bir şey bilmiyorum...Bu i.nelerin işi bu çünkü...