Originally Posted by
nosfecagri
Sevgili kardeşim, Borsa kumar abi yaa borsada zarar ettim abi yaaa diyen pek çok değerli kardeşimde gördüğüm hatayı sende de görüyorum.
Ben anlatayım, düzeltip duzeltmemesi sana kalsın. Iki insanı ele alacağım ki siyasi bir şey olmadığını herkes anlasın.
1. Ali kişisinin desteklediği kişiler iktidarda. Ülkenin geleceği ile ilgili çok olumlu. Her şey ona pozitif geliyor ve bu duygu ve düşüncelerle, çok da iyi bir şirket olan Asil isimli şirketi 45 liraya aldı. Oysa şirket son 8 bilançoda açıkladığı karlara ve bunların ortalama artış ivmelerine, elindeki is miktarına, bugün batsa elinde kalacak olan değer vs.. baksak ( ina yöntemi ile değerlesek ) 15 tl ediyor. Ali gibi düşünen çok kişi var ve hepsi asil şirketini aldılar. Şirket 2 yıl sonra ederi olan 15 liraya düştü, Ali için malı kucakladigini rahatlıkla söyleyebiliriz.
2. Ahmet kişisi ise iktidara ölesiye düşman. Ülke ona göre çok kötü. Gelecek filan da yok zaten yurt dışına gidecek öyle kötü yani. Bu ülkede borsaya girilir mi? Borsa kumar canım zaten kendilerinden başka kimseye kazandirmazlar. Bu sırada teko şirketi 3.5 tl, yıllık hisse başına 2 tl kar ediyor, elinde hisse başına 3 4 liralık menkul ve gayrimenkul değerler var. O an yurt dışının durumu, Ahmet gibi düşünenlerin sert satırları vs derken buralara düşmüş Ahmet de finansal okur yazarlığı olmasına, bu ucuzluğu görmesine rağmen siyasi fikirleri nedeniyle var görmüş tavşan gibi bakıyor. Teko 2 yıl sonra 25 liraya çıktı, Ahmet için gözünün önündeki bedava parayı almaktan imtina ettiğini söyleyebiliriz.
Bu kişilerin ikisi de olma derim, sevgiler bol kazançlar.