http://www.privia.com.tr/TR/ana-sayf...ana-sayfa.aspx
Syg,
Printable View
Mudure gittim bu Privia kartimi geri verecegim, kullanmiyorum senin luks restorantlarina gitmiyorum, senin reklamini yaptigin hayat tarzini yasamiyorum bu karta ihtiyacim yok, bos yere cuzdanimda kalabalik ediyor dedim.
Hemen panikledi, dur yapma, senden aidat filan almiyoruz ki, sana bir masrafi yok, benim belli hedeflerim var, kredi karti vermek de bunlar arasinda dedi.
Zubizu'dan aradilar bizim aplikasyonumuzu sadece VW servisde indirim icin kullanmissiniz sonra da bir daha kullanmamissiniz dediler, guzel ve pahali restoranlarimizda yemek yiyin dediler.
Hesabi siz odeyecekseniz memnuniyetle dedim.
Bir daha aramadilar.
Syg,
100.000 tl üstü
Odeabank %14.25
Burgan %14.25
Tbank yeni giriş %14.25
Finansbank %13.50
Vakıfbank %12.75
Fiba banka %13.85
Teb yeni giriş %13.75(+0.25)--->100k---35gün...
Fiba temdit %14 --->250k----35gün....
0.25 fark için para çekecegimi bilirler..
Sıkı pazarlık sonucu....
Burgan,Odeo şübesi yok.....
Yeni mevduat müşterisi yoklugundan şikayetciler....
enflasyon 11.87 geldi.. reel faiz için oran 14.00 üstü oldu.. altı eksi faiz..
Son on iki ayın enflasyonu 11.87
Son 12 ay ortalama yuzde 14 brüt faiz almadıysanız reel olarak zarar etmişsiniz demektir.
Faizlerin sadece son 1 ay içinde yüzde 14 brüt rakamına geldiğini baz alırsak en iyi şartlarda bu ortalama yüzde 11-12 arasında kalacaktır.Tüm faizci arkadaşlar son 12 ayda yüzde 2 kadar fakirleştik.
Hepimize geçmiş olsun...
%14 brut faiz 32 günden 365 gün boyunca 11.4 kere çevrilirse NET %12.56 getiri anlamına geliyor. Yani yine kümülatif olarak hesaplanan %11.87 lik enflasyon için %12.56 lık kümülatif getiri %0.69 reel faizi getirisine denk.
Bir başka hesapla kabaca %11.87 lik kümülatif enflasyon %0 net reel faiz için %13.29 brut mevduat oranına denk geliyor.
Yıllık enflasyon oranı kümülatif olarak hesaplandığından mevduatın 1 yılda oluşan net getirisini de kümülatif olarak hesaplamak gerekli.
1 yillik brut 13.29 orani tutturabilen var mi?
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.