Teşekkürler,
Yani DOV fonundan 10000 dolarlık alındığında satıldığı zaman kazandırmasa bile en az yine hesaba 10000 dolar geçmişmi olur ,yoksa azalma riskide varmıdır.
Printable View
arkadaşlar eski mesajlarda bulamadım para piyasası fonlarında stopaj kesintisi varmıydı
BHI uzun vadede çok iyi olacak gibime geliyor. Borsa düştükçe ekleme yapıyorum. Makine öğrenmesi ve Yapay zeka kullanıyorlar. Zamanla iyileşip borsa üstü getiri verecektir. İzahnamesi bist %90 + mevduat %10 diyor benchmark olarak. BV yapay zeka ve oyun konusunda uzmanlaşmaya çalışıyor.
https://www.bvportfoy.com/tr/fon/BHI...serbest-tl-fon
Sayın özbek karışıklık olmuş galiba. Dov fonu euro fonu yukarıda zp9 bahsi geçtiği için alternatif olarak söyledim. Dolar olarak aldığınız fon dolar olarak, euro olarak aldığınız fon euro olarak hesabınıza geçer sattığınızda. Ama eksi / artı bunun garantisi yok. Stopajı da yine aynı cinsten otomatik ödenir bsnka hesabınızdan. Neredeyse risksiz olanlar vardır, riskli olup (yabancı hisse, fon, eurobond içeren, cds ten etkilenenler) vardır. Aman yanlış anlaşılma olmasın
Ucuz yönetim ücreti olanları aldık zaten. ZP6 TCA NRC FIB DMG MJG BST GJB IJH EYT. Bunları aldık üstüne satmamak üzere üstüne oturduk.
Üstüne kuş kondurma ihtimali olanlara bakıyorum. BHI bana kuş kondurabilir gibi geldi. %3.15 ücret yüksek ama bunun için epey yatırım yapılmış. Sonuçta 1 ay tutarım. Baktım kötü gidiyor satarım. Kötü giden olursa hemen satarım. Yapay zeka kullanımını yüksek oranda başarılı yapıyorlarsa belli olur. Başarısızlarsa güle güle.
Üstüne kuş konduruyorlarsa yüksek yönetim ücreti vermekte bir sakınca yok. Ama kuş konduruyorlarsa. Yoksa %2 den fazla verilmez. Mümkünse %1 ve altı olanları tercih ediyorum.