“America is a third world country. Trailer parks are America's favelas.â€
"Amerika bir üçüncü dünya devletidir. Karavan parkları Amerika'nın gecekondularıdır"
― Oliver Markus Malloy, American Fascism: A German Writer's Urgent Warning To America
Printable View
herkese trol herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı arkadaş.... bu trol diyen üç buçuk
kimlere kimlerin trolü..... Allah size sopa tutturmassın... bu durumda bile despotik tavırlar sadece sen değil forumda üç buçuk adam var ....bırakın insanlar fikirlerini rahat yazsınlar....
TMSF başkanı der ki
el koyduğumuz (gasp edilen) 807 şirketimiz var..
Şirketlerin aktif büyüklüğü 60 milyar TL..
Gururla anlatıyor...!!
Antepte ÜNv.bir arkadaşım vardı.. Kızını şehrin en zengin sanayicilerinden
birinin oğluna vermişti.. Sanayici olan kayınpeder fetöye yardım etti diye
40 senelik firmasına el koynuşlardı..
Oysa mütedeyyin adam herkese yardım etmiş..süleymancılarada,akpyede, ..v.s..
YArgılamadan kanun hükmünde kararname ile tüm mallarına el koy..
Bir sürü aile sorunları,sağlık problemleri..
Kayınpederi hapisten çıkarmışlar bu defa arkadaşımın damadını içeri almışlar...
Şirket TMSF'de..
Antepte işsiz partilileri şirkete kayyum,yöentici atamışlar..
İnsan düşünüyor da bazen gerçekten ALLAH zalimlerle niye uğraşmaz??
sorarsın,cevabıda yoktur..
eskiden dikkatimi çekerdi, rus borsası çok ucuz diye, genelde 5-6 f/k falan.. baktım, sberbank tek başına bankacılığın yarısı, diğerleri gazprom rosneft vb.. 98 krizinde yıktıktan sonra küresel büyük finans tekrar rusya'ya hiç girmedi anladığım kadarıyla, putin'i sevmedikleri açık, 2014 ukrayna-kırım işinden sonra rubleyi yıkmışlardı 30- 80, %150 deval oldu kısa sürede, oysa rusya merkez bankasının 560 milyar dolar rezervi vardı, ve kamu yada özel borçluluk seviyesi dünyanın en düşüğü bir seviye idi.. ayrıca cari fazla ve düşük enflasyon.. yani makro olarak dört dörtlük görünümü varken, usd/ruble kuru %150 yükselebildi.. büyük finansın gücü
O iş öyle olmadı, 17 25 Aralık sonrası herkese taraf seç dendi, antepli sanayici yanlış tarafı seçmiştir 2013 öncesi yardım etti diye kimseye çökülmedi.
Feto heyday iken Anadolu'da santim iş yapamazdınız kendinden olmayana nefes aldırmazdı. Bu gözler içki masasından kalkıp ertesi gün maklubeye giden ne koca koca iş adamları gördü. Yani fetoculere çökelim deseler zaten komple sanayiye çökmeleri lazım, fetoyu reddeden çoktan batmıştı 2013 e kadar. Anadolu için konuşuyorum. Iyi bilirim çünkü danışmanlık yaptım çok fazla gezdim çalıştım. Yazsam neler yazarım da neyse incelikli konular fazla detaya girmeyelim.
Ben bunlar yüzünden ekmeğimden oldum madem hoca o kadar iyi niye Amerika'da dedik elimizden bir şehirdeki komple işi aldılar neyse geçmiş zaman...
Ozetle hata filan illa olmuştur da, devlet çöktü ise bir bildiği vardır kusura bakmayın.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.