Borsada sabır çok önemlidir ama YANLIŞ hissede sabrediyorsan, hiçbir zaman kazanamayabilirsin.
Sabret ama doğru hissede.Doğru hisseyi bulmak için ise, finansal okur-yazarlığımızı geliştirmeliyiz .
Printable View
Borsada sabır çok önemlidir ama YANLIŞ hissede sabrediyorsan, hiçbir zaman kazanamayabilirsin.
Sabret ama doğru hissede.Doğru hisseyi bulmak için ise, finansal okur-yazarlığımızı geliştirmeliyiz .
Bilgiler ve emeğiniz için teşekkürler. Endeks destek dirençleri paylaşır mısınız?
DÜN ENDEKS 1542 inerse biraz daha alım yaparım demiştim.Ve son alışlarımıda yaptım.Riski yükseltik haftaya daha umutlu bakıyorum.Ha 1525 altında kapanış yaparsa aldıklarımı stoplatırım.YTD.
Geçen ayda belirttiğim gibi ayın 22 si ve sonraki 3-4 güne dikkat çekmek istiyorum 22 barı ve sonrası bize endeksin yönünü gösterecek.Bence yön net herkese dikkatli olmalarını ve stoplara riayet etmelerini tavsiye ediyorum 1200-1280 arasındaki o gap mutlaka alınacak.Doların ateşi 200 baz puanlık faiz artışı ile durdurulmak istendi hiç beklemediğim sürpriz bir artışla çünkü ne söylerlerse tam tersini yapıyorlar sürpriz deme sebebim bu.Şelale yaşarsak dolarda sert ve ani yükselişler görebiliriz.Bu arada dow abd 10 yıllık vs genel dünya piyasa gösterge beklenti ve gelişmeleri bu süreçte benim için hiç bir anlam ifade etmiyor biz ayrışalı çok oldu zaten şu anda tamamen iç siyasate ve yabancının mal çıkmasına odaklıyız.YTD...
Endeksle ilgili orta ve uzun vade düşüncelerim sürdürülen iç siyaset ile değişmek üzere cabası borsaya parasını getiren milyonlarca yeni yatırımcı gerek SPK nın vurdumduymazlığı gerekse yabancı aracı kurumların yaptıkları operasyonları fırsat bilen tahta yapıcıların resmen ky soyma amaçlı yaptıkları işlemler ve çoğu şirket patronunun borsayı para kazanma aracı olarak görmesi ve sürekli yapılan bedelli sermaye arttırımları ile çoktan küstürüldü bir daha zor bulurlar borsaya bu kadar ilgiyi diyeceğim ama bizim milletimiz de lanet edip zararına çıktığı borsaya yeni bir rallide en tepelerden girmeyi seven bir millet o yüzden rahat zaten spekler her zaman yolacak birileri var onlar için.YTD...
Ben sürekli yazdım ABD ile ilişkiler gergin olduğu müddetce piyasalarda beklenen ralli olması zor.Eğer ilişkiler normalleşirse beklenen ralli mühtemeldir.ABD ve AB Ülkemizi yanlarına çekip Rusya ve Çine karşı sert bir siyaset güdebilirler.O zamanda ilişkilerde bir orta yol bulurlar.Ülkemizin 2021 sonu itibariyle ödemesi gereken 200 milyar dolara ihtiyacı var.Endeks teknik görünüm pek iyi gözükmesede halen net karar vermiş değil.Yükselen kanal desteği 1505 lerden geçiyor.Bu kanal üzeri kaldıkça tüm förtföyümü stoplatmam.İki gündür aldıklarımı 1525 kapanış altında stoplatırım.YTD.